Ilmoittaudu syksyn Kamalat äidit® – Äitien illat-verkkoluennoille täällä!

Verkkoluennoilla saat asiantuntijatietoa ajankohtaisista, murrosikäisen vanhemmuutta koskevista teemoista. Äitien illat -verkkoluennot järjestetään Teams alustalla.

Tänä syksynä pääsemme syventymään luennoilla seuraaviin teemoihin:

To 7.9. klo 18-19.30: Miten saavuttaa tasapainoinen arki?

Luennolla syvennytään yhdessä palautumisen saloihin ja arjen hyvinvoinnin lisäämiseen, kun asiantuntijavieraaksi saapuu palautumisvalmentaja Susanna Suomi Havina Coachingilta. Luennon lopuksi tehdään syvärentouttava harjoitus, joka auttaa vahvistamaan omaa voimaa ja jaksamista.

Ilmoittaudu

Ke 13.9. klo 18-20: Murrosikäinen nuori ja autismikirjo & Ihana kamala murrosikä, jota ADHD värittää.

Onko lapsesi murrosikä tuonut epäilyn autismikirjosta? Tai etsitkö keinoja toimia murrosikäisen autismikirjolla olevan nuoresi kanssa? Luennon aikana mietimme, miten voit vanhempana tukea nuorta tässä elämänvaiheessa, jossa kuormitus ja odotukset kasvavat,  suhteet ikätovereihin muuttuvat ja itsenäistymisen haasteet kolkuttavat ovella. Asiantuntijana Autismiyhdistys PAUT ry:n ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja Christina Alho.

Jokaisen nuoren mieli järkkyy ja tunteet hurjastelevat vuoristoradalla murrosiässä,
mutta entä jos nuoren matkakumppanina on lisäksi Adhd? Luennolla käsitellään Adhd:n monimuotoisuutta ja sitä, miten adhd näyttäytyy nuoren arjessa.
Lisäksi käymme läpi keinoja, joilla tukea nuorta ja miten ADHD-liitto voi olla perheiden tukena.
Puhujana Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Jenni Barnett-Erlandsson,
ADHD-liitto.

Ilmoittaudu

To 12.10. klo 18-20: Mitä sinun tulisi tietää vanhempana?

Mikä on ajankohtaista nikotiinituotteista tällä hetkellä nuorten maailmassa? Mitä huoltajan olisi hyvä tietää uusista nikotiinituotteista (esim. vape/sähkösavukkeet, nikotiinipussit, nuuska). Miten nikotiinituotteita markkinoidaan nuorille? Tule kuulemaan asiantuntijan vinkin nuorten kanssa käytävään nikotiinituotteita koskevaan keskusteluun! Puhujana Katri Saarela, asiantuntija (nikotiinittomuuden edistäminen), EHYT ry.

Nuoret ja some: mitä jokaisen huoltajan tulisi tietää somehäirinnästä.
Lähes jokainen lapsi kokee somehäirintää, josta on vaikea puhua kenellekään aikuiselle. Mitä somehäirintä tarkoittaa käytännössä? Milloin somehäirintä on rikos? Kuinka somehäirinnältä voi suojautua? Ja mitä jokaisen vanhemman tulisi tietää somesta? 
Puhujana Reetta Hänninen, Sua varten somessa -toiminnan digitaalisen nuorisotyön asiantuntija tulee esittelemään somehäirinnän ilmiöitä sekä kertomaan mitä jokaisen vanhemman tulisi tietää nuorten somearjesta.

Terveiset koulumaailmasta. (Asiantuntija TBA)

Ilmoittaudu

Ma 4.12. klo 18-19:30 Raivosta riekaleina – Äitiyden moninaiset tunteet ja tunnesäätely

Vanhemmuus herättää monenlaisia tunteita, joskus vaikeita ja hankaliakin. Tunteiden äärelle pysähtyminen on tärkeää, koska niillä on tärkeä viesti. Maria Akatemian ehkäisevän väkivaltatyön asiantuntija Leena Uhtakari keskustelemassa vanhemmuuden monenlaisista tunteista ja tunnesäätelystä sekä kertomassa Maria Akatemian palveluista.

Ilmoittaudu