Kamalat äidit piirroskuvassa äiti ja teinitytär peilaavat itseään

Toiminta monimuotoisten perheiden äideille

Kamalat äidit toiminta on kaikille äideille, riippumatta heidän kielistään, kulttuuritaustoistaan tai perheiden muodoista. Olemme kuitenkin huomanneet, että vertaisryhmämme ja tapahtumamme eivät tavoitakaan ihan kaikkia äitejä. Tämän takia aloimme kehittämään toimintaamme, ensin ottaen huomioon monikulttuuriset ja monikieliset perheiden äitejä vuosina 2020-2021. Vuoden 2022 alusta laajennamme toimintamme kehittämisprosessia tavoittamaan monimuotoisten perheiden äitejä.

Vertaisryhmiä järjestetään eri kielillä sekä kohdennetusti monimuotoisten perheiden äideille. Keväällä on pyörinyt Kamalat äidit ryhmä yksinhuoltaja äideille sekä uusperheiden äideille, näiden lisäksi alkaa arabiankielinen Kamalat äidit ryhmä Espoossa ja Kamalat äidit ryhmä äideille, joiden murrosikäinen lapsi on kehitysvammainen Helsingissä. Kamalat äidit toimintamalliin tutustumisen osion lisäksi tarjoamme ohjaajille jatkoperehdytysmoduulin, jossa tarkastellaan perheiden monimuotoisuuden huomioimista vertaisryhmää ohjatessaan. Perehdytämme monimuotoisten perheiden äitejä yhteistyössä monimuotoiset perheet verkoston jäsenjärjestöjen kanssa ja tuemme kohdennettujen ryhmien perustamista murrosikäisten äideille.

Monimuotoisuus on rikkaus ja sen huomioiminen toiminnassamme lisää ymmärrystä ja kohtaamisten arvoa murrosikäisten äitien keskuudessa. Haluamme toiminnallamme luoda turvallisia kohtaamistiloja monenlaisten perheiden äideille.

Orientation for new peer support group leaders (in English)

For mothers of teenagers that wish to start a peer support group for mothers of teenagers.

Registration will start in 2023

Uusien vertaisryhmien ohjaajien perehdytys (Selkosuomeksi)

Murrosikäisten äideille, jotka haluavat ohjata vertaisryhmää murrosikäisten äideille.

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/kamalataidit-perehdytykset-s22