Monimuotoinen perhe

Toiminta monimuotoisten perheiden äideille

Kamalat äidit® -toiminta on tarkoitettu kaikille äideille riippumatta kielestä, kulttuuritaustasta tai perheen muodosta.

Huomasimme että vertaisryhmämme ja tapahtumamme eivät tavoittaneet kaikkia äitejä ja lähdimme kehittämään toimintaamme huomioiden ensin monikulttuuristen ja monikielisten perheiden äitejä vuosina 2020-2021. Vuoden 2022 alusta laajensimme toimintaamme tavoittamaan laajemmin monimuotoisten perheiden äitejä.

Vertaisryhmiä järjestetään eri kielillä sekä kohdennetusti monimuotoisten perheiden äideille. Kamalat äidit® -ryhmiä on toteutettu mm. yksinhuoltajaäideille, uusperheiden äideille, kehitysvammaisten nuorten äideille, sateenkaarevien nuorten äideille sekä äideille, joiden nuorilla on mielenterveyden haasteita. Lisäksi ryhmiä pidetään eri kielillä, esim. englanniksi, arabiaksi, somaliksi ja espanjaksi. Murrosikäisten äideille on tarjolla suomeksi ja englanniksi toteutettuja Kamalat äidit -työpajoja sekä Äitien illat -asiantuntijaluentoja eri teemoista verkossa.

Kamalat äidit® -toimintamalliin tutustumisen lisäksi ohjaajaperehdytyksessämme tarkastellaan monimuotoisuuden kohtaamista vertaisryhmässä. Perehdytämme monimuotoisten perheiden äitejä ryhmänohjaajiksi ja kehitämme monimuotoisille perheille suunnattua Kamalat äidit® -toimintaa yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Monimuotoisuus on rikkaus ja sen huomioiminen toiminnassamme lisää ymmärrystä ja kohtaamisten arvoa murrosikäisten äitien keskuudessa. Haluamme toiminnallamme luoda turvallisia kohtaamistiloja monenlaisten perheiden äideille. Perehdytämme uusia ohjaajia suomeksi ja englanniksi.