Toiminta monimuotoisten perheiden äideille

Kamalat äidit -toiminta on tarkoitettu kaikille äideille riippumatta kielestä, kulttuuritaustasta tai perheen muodosta.

Huomasimme että vertaisryhmämme ja tapahtumamme eivät tavoittaneet kaikkia äitejä ja lähdimme kehittämään toimintaamme huomioiden ensin monikulttuuristen ja monikielisten perheiden äitejä vuosina 2020-2021. Vuoden 2022 alusta laajensimme toimintaamme tavoittamaan laajemmin monimuotoisten perheiden äitejä.

Vertaisryhmiä järjestetään eri kielillä sekä kohdennetusti monimuotoisten perheiden äideille. Kamalat äidit -ryhmiä on toteutettu mm. yksinhuoltajaäideille, uusperheiden äideille sekä kehitysvammaisten nuorten äideille. Lisäksi ryhmiä pidetään eri kielillä, esim. englanniksi, arabiaksi, somaliksi ja espanjaksi. Murrosikäisten äideille on tarjolla suomeksi, englanniksi ja selkokielellä toteutettuja Kamalat äidit -työpajoja sekä Äitien illat -asiantuntijaluentoja eri teemoista verkossa.

Kamalat äidit -toimintamalliin tutustumisen lisäksi ohjaajaperehdytyksessämme tarkastellaan monimuotoisuuden kohtaamista vertaisryhmässä. Perehdytämme monimuotoisten perheiden äitejä ryhmänohjaajiksi ja kehitämme monimuotoisille perheille suunnattua Kamalat äidit -toimintaa yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Monimuotoisuus on rikkaus ja sen huomioiminen toiminnassamme lisää ymmärrystä ja kohtaamisten arvoa murrosikäisten äitien keskuudessa. Haluamme toiminnallamme luoda turvallisia kohtaamistiloja monenlaisten perheiden äideille.

Orientation for new peer support group leaders (in English)

For mothers of teenagers that wish to start a peer support group for mothers of teenagers.

  • 25.4.2023 (17:00 – 20:00) Introduction to the Terrible mothers activity model and the role of the group leader
  • 9.5.2023 (17:00 – 19:00) Diversity and inclusion in the Terrible mothers peer support groups, orientation for peer support group leaders

Registration:  https://link.webropol.com/s/perehdytys-orientation-k23

Uusien vertaisryhmien ohjaajien perehdytys (Selkosuomeksi)

Murrosikäisten äideille, jotka haluavat ohjata vertaisryhmää murrosikäisten äideille.

  • 16.5.2023 (17:00 – 20:00) Tutustuminen Kamalat äidit toimintamalliin ja ryhmänohjaajan rooliin
  • 30.5.2023 (17:00 – 19:00) Monimuotoisuuden huomioiminen Kamalat äidit vertaisryhmässä

Ilmoittautuminen: https://link.webropol.com/s/perehdytys-orientation-k23