Naisten valokuvakurssi

Otsikkokuva Nuorten naisten valokuvakurssi. Taidevalokuva magenta väritetty peilattu puistomaisema
Sibelius-puisto – Todellisuuden kerääntyminen, Karoliina Veijo

VALOKUVAKURSSI NAISILLE SYKSYLLÄ 2023

Torstait 14.9., 21.9., 28.9. ja 5.10. klo 16.30-18.30 sekä sunnuntai 15.10. klo 13-17
Jyväskylän NNKY:llä, Puistotori 4 (Huom. tilan sisäänkäynti ei valitettavasti ole esteetön.)
Kurssille otetaan maksimissaan 8 henkilöä. Osallistumisesta saa todistuksen. Etusija ilmoittautumisessa 18–30-vuotiailla.

Jyväskylän NNKY järjestää erityisesti nuorille naisille (18–30-vuotiaille) ja opiskelijoille suunnatun, maksuttoman valokuvakurssin syksyllä 2023. Kurssin vetää JKL:n NNKY:n hallituksen jäsen, valokuvataiteilija, Medianomi (AMK) Karoliina Veijo.

Viiden tapaamiskerran kurssi koostuu johdantotapaamisesta & tutustumisesta, omatoimisesta, annettujen teemojen mukaisesta kuvaamisesta joustavasti esim. omilla kännykkäkameroilla, pokkareilla tai järjestelmäkameroilla ja yhteisestä kuvien katselusta, otosten läpi käymisestä, kuva-analyysin tekemisestä ja visuaalisen viestinnän pohdinnoista. Kurssin viimeisellä kerralla koostetaan kuvista joko NNKY:lle jäävä portfolio-kansio tai yhteinen pieni näyttely. Kurssin kuvaustehtävien teemat ovat: luonto, arkkitehtuuri ja henkilökuva.

Tapaamisten lomassa ohjaaja kertoo kuvaamisesta ja jakaa osaamistaan mm. toimivien kompositioiden ja kuvasarjojen luomisesta ja tarinankerronnasta. Käydään läpi kuvakokoja ja kuvakulmia sekä niiden viestinnällisiä merkityksiä ja jutellaan valon, värien, linjojen ja pintojen merkityksestä sekä kaksi- ja kolmiulotteisten maailmojen kohtaamisesta valokuvassa.

Kurssille ovat tervetulleita kaikki kuvaamisesta ja kuvien analysoimisesta ja oman visuaalisen viestinnän kehittämisestä kiinnostuneet. Ei tarvitse olla mestarikuvaaja, mutta olisi hyvä, jos oman kuvausvälineen peruskäyttö ja kuvien siirtäminen tietokoneelle & niiden jakaminen meilitse tai pilvipalvelun kautta olisi hallussa. Ohjaaja neuvoo tarvittaessa ja ensimmäisellä kerralla käydään läpi myös näitä teknisiä seikkoja. Kuvien tulee olla digitaalisessa muodossa, koska niitä katsellaan yhdessä videotykin avustuksella ja tulostetaan kurssin päätteeksi.

Kurssi ei ole niinkään tekninen valokuvaamisen opettelemiskurssi, vaan sisältö koostuu omatoimisesta kuvaamisesta ja yhdessä kuvien läpikäymisestä ja analysoimisesta. Eli tapaamisten painotus on kuvien tutkimisessa ja niistä ja visuaalisesta viestinnästä keskustelemisessa. Veijo käy kuvaustehtävien myötä läpi kuvaamisen ja kuvanlukutaidon perusteita. Kurssin tarkoituksena on avata uusia näkökulmia valokuvaan, kunkin omaan kuvaamiseen, taiteeseen ja viestintään.

Kaikki kurssilla otettujen kuvien oikeudet jäävät kuvaajille. NNKY voi kuitenkin käyttää kurssin tuotoksena syntyneitä kuvia korvauksetta esim. tiedottamisessa ja mm. näyttelyn koostamiseen.

Kurssitapaamisissa on tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä purtavaa. Osallistumisesta saa todistuksen.

ILMOITTAUTUMINEN

Sitovat ilmoittautumiset ti 12.9.2023 mennessä: kuvakurssi.jklnnky@gmail.com

Laita viestiin Otsikoksi:

ILMOITTAUTUMINEN – Valokuvakurssi – Oma Nimesi

Kirjoita viestiin:

– yhteystietosi

– ikäsi

– mikä sinua erityisesti kiinnostaa kurssissa

– mahdollisia muita huomioita

Lisätietoja voi kysyä NNKY:n toimistosta: 040 740 4472/ Tanja Nieminen

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA NNKY:LLE JA VALOKUVAUKSEN PARIIN!

…….

KURSSIN OHJAAJASTA

Karoliina Veijo on työskennellyt pitkissä suomalaisissa fiktio-elokuvissa mm. tuotantopäällikkönä Åke Lindmanin Tali-Ihantala 1944 -elokuvassa. Veijo on kuvannut lapsesta saakka ja viimeisen 12 vuoden aikana hänen töitään on nähty yli 30 näyttelyssä ja taidetapahtumassa mm. Helsingissä Finlandia-talolla, Turun Siirtolaisuusinstituutissa, Hangon Kaupungintalon galleriassa, Virtain Into-keskuksessa, Michiganin FinnFest -tapahtumassa ja viimeisimpänä Euroopan Neuvostossa, Ranskan Strasbourgissa. Veijon pääasialliset kuvauskohteet ovat arkkitehtuuri, puistot ja puutarhat.

Veijo tekee myös kerrostettuja, väritettyjä töitä, joissa on mukana vanhoja arkistovalokuvia. Hänen Sadan vuoden aikahyppy -kuvasarjansa oli osa Suomi100 ohjelmaa ja noihin Helsinkiä 1900-luvun alussa ja tänä päivänä esitteleviin töihin on kerrostettu I. K. Inhan mustavalkoisia pääkaupunkikuvia. Moniin Veijon töihin ovat taltioituneet mm. New Yorkin, Lontoon ja Potsdamin näkymät.

Veijon esikoisrunoteos Satumaisia kaupunkeja julkaistiin 2018. Kaikki kirjan runot perustuvat Veijon valokuvateoksiin. Hän on myös koulutettu ja tuottelias lauluntekijä. Veijo on opiskellut elokuva- ja TV-työn lisäksi graafista alaa, mikä osaltaan syventää hänen osaamistaan erityisesti visuaalisen  viestinnän sektorilla.

Veijon töitä on nähtävillä netissä mm. hänen kotisivuillaan:

www.karoliinaveijo.com

Töitä on myös Veijon taide-FB-sivuilla:

www.fb.com/KaroliinaVeijoArt

Pieni otanta Veijon dokumentaarisia kuvia löytyy täältä:

www.fb.com/KaroliinaVeijoPhotos

…….

JYVÄSKYLÄN NNKY

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on eri ikäisten, rohkeasti toistensa, yhteisöjensä ja koko maailman hyväksi toimivien naisten ja tyttöjen maailmanlaaja ekumeeninen liike. NNKY rakentaa yhdenvertaista, oikeudenmukaista ja välittävää yhteiskuntaa, jossa kaikkien on turvallista elää ja toimia. Liike vaikuttaa ja viestii tasa-arvokysymyksistä ja tukee tyttöjä ja naisia eri elämänvaiheissa. Jyväskylän NNKY:n tarkoituksena on kaikenikäisten naisten henkisen elämän rikastuttaminen. Jyväskylän NNKY järjestää kaikille naisille avointa harrastus- ja kulttuuritoimintaa sekä hengellisiä tilaisuuksia. Osa ryhmistä on kohdennettu tietylle ryhmälle.

New York – Electric ESB – Blue, Karoliina Veijo

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle