Lapin NNKY

Tervetuloa, Voimasisko

Voimasiskot on ryhmä kaikenikäisille naisille, joita kiinnostaa pienryhmätyöskentely tunteiden ja voimavarojen parissa. Naisen elämään mahtuu monenlaisia tunteita: iloja ja suruja, kateutta, raivoa ja onnellisuutta. Haluatko käsitellä ja jakaa niitä toisten naisten kanssa turvallisessa ryhmässä Suomen NNKY-liiton kehittämässä vertaisryhmässä keskustelemme luottamuksellisesti ja teemme myös pieniä tehtäviä ja harjoituksia.

Maksuton ryhmä kokoontuu viisi kertaa, kahden viikon välein, Järjestökeskus Kitisen tiloissa (Jäämerentie 19, Sodankylä).

Keskiviikkoisin klo 17.30 – 19.15. Ensimmäinen kokoontuminen ke 6.10.21.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen  ti 21.9.21 mennessä ryhmän ohjaajille Sirkka Nissi-Onnela ( p. 040 7583959)  tai Kristiina Laine ( p.040 8471752).


Liity jäseneksi

Täytä liittymislomake ja valitse yhdistysvalikosta Lapin NNKY.

Jäsenedut

  • Näkyvä Nainen lehti neljästi vuodessa
  • Jäsenalennus Hotelli Helkassa
  • 10% alennus Tunturikeimiön palveluista

Tervetuloa, Voimasisko!

Voimasiskot-toiminnassa käytetään vertaistuen toimintamallia. Se tarkoittaa omaehtoista, vastavuoroista ja luottamuksellista kokemusten vaihtoa, tukea meiltä meille. Vertaistuki perustuu ihmisen tarpeeseen saada ja antaa tukea, sekä vertailla omia kokemuksiaan ja omaa elämäntilannettaan toisia kunnioittavassa ilmapiirissä.

Voimasiskot-vertaistoiminta on tarkoitettu kaikille naisille, joita kiinnostaa pienryhmätyöskentely tunteiden ja voimavarojen parissa. Voimasiskot-vertaistoiminnan tarkoituksena on antaa naisille työkaluja omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen.

Tule osallistumaan tai perustamaan uusi Voimasiskot-ryhmä. 

Vertaistukiryhmässä on useimmiten kaksi vapaaehtoista ohjaaja, vertaisia itsekin. Joskus ammattilainen voi toimia ryhmänohjaajaparina, mutta ammattilaisen puute ei ole este ryhmän toiminnalle. Kiinnostus Voimasiskot-toimintaan ja vuorovaikutukseen sekä halu toimia vertaisryhmän toimintaperiaatteiden mukaisesti riittävät.

Toimintaan on tarjolla Voimasiskot − naisen tunnetaitojen ja voimavarojen kirja, joka on Suomen NNKY-liiton 120-vuotisjuhlajulkaisu. Kirjan on kirjoittanut TT Heli Pruuki. Myös vertaisryhmien ohjaajille on julkaistu oma opas.

Lue lisää Voimasiskot-toiminnasta www.voimasiskot.fi

Oletko Ihana Kamala Äiti?

Murrosiän sanotaan alkavan siitä, kun vanhemmat muuttuvat hankaliksi. Kamalat äidit® -toiminta on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Työn ytimessä ovat luottamukselliset, maksuttomat vertaisryhmät, joissa käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, jaetaan murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustetaan äitejä jakamaan ajatuksiaan muiden naisten kanssa. Suomen NNKY-liitto koordinoi ja Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus tukee valtakunnallista Kamalat äidit® -toimintaa

Juuri tällä hetkellä minulla ei ole oikeastaan muita ongelmia kuin äiti.

Maija Paavilainen: Äiti on äiti

Ryhmissä keskustellaan arjen haasteista, kuten kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä sekä niistä asioista, jotka kulloinkin äitejä mietityttävät. Ehkäpä opimme näkemään lapsen hyviä puolia, emmekä tuomitse itseäkään niin helposti. Kamalat äidit vaihtavat ajatuksia ihan tavallisista, arkisista tilanteista ja ryhmään voi osallistua, vaikkei kotona vallitsisikaan vakava sotatila.

Usko omaan itseen vahvistui; olen ihan hyvä äiti tällaisena.

Lue lisää Kamalat äidit -toiminnasta: www.kamalataidit.fi

Lapin NNKY logo

Yhteystiedot

Lapin NNKY:n hallitus 2018-2019

Pj. Ella Paksuniemi
p. 040 7349226
ellapaksuniemi@gmail.com

Siht. Sirkka Nissi-Onnela
p. 040 7583959
sirkkano12@gmail.com

Kristiina Nikkinen
p.040 5867022
kristiina.nikkinen@pihlajalinna.fi

Marja-Kaisa Seppälä, rahastonhoitaja, jäsenrekisteri
p. 0405426 393
marjakaisaseppala@gmail.com