SYKSYN OHJELMA 2022

Kesäkuun alussa pidetyssä hallituksen kokouksessa päätettiin siirtää torstai-iltaiset jäsentapaamiset keskiviikkoiltapäivään sekä varata aikaa myös ”Yhteiselle tekemiselle”.

Seurakuntakeskuksen Yläsali, Savilahdenkatu 20 (3.krs), on yhdistyksemme käytössä kerran kuussa. Klo 11:00 kokoonnutaan mm. kortti-, lahja- ja käsityöprojektien äärelle vaihtamaan ideoita ja henkilökohtaisia kuulumisia. Tällöin on myös hyvää aikaa valmistella päiväkahvipöytä. Klo 13:00 alkaen nautitaan kahvipöydän antimista. Klo 13:30 paneudutaan tiedotuksiin, Päivän Sanaan ja vierailijan/vierailijoiden alustamaan aiheeseen. Tilaisuus päätetään klo 15:00 – 15:15, jotta ehditään raivata tila seuraaville käyttäjille klo 16:00 mennessä. Jäsentapaamisten uutena nimenä on Ystävätupa.

Haluatko olla järjestämässä Ystävätuvan tarjoilua?

YSTÄVÄTUPA

Ke 14.9.2022

Klo 11:00 ”Yhteistä tekemistä”, kortti-, lahja- ja käsityöprojektien esittelyä

Klo 13:30 Johtava diakoniatyöntekijä Anne Pöyry Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta

Ke 19.10.2022

Klo 11:00 Joulukorttipaja, kolmen erilaisen kortin valmistus, ohjaajana Taina Hihnala / Iloinen Lanka

Klo 13:45 Hopeyhdistys Mikkelin vapaaehtoistyöntekijät Lilla Lankinen ja Ulla Jurvanen

Ke 16.11.2022    

Klo 11:00 ”Yhteistä tekemistä”

Klo 13:30 Siirtyminen Mikkelin Tuomiokirkkoon

Klo 14:00 Pirkko Lahti, psykologi, filosofian lisensiaatti, Suomen Mielenterveysseuran pitkäaikainen ex-toiminnanjohtaja

JOULUJUHLA

To 15.12.2022 Klo 13:00 – 16:00

Teatteriravintola Ilo. Omaa ohjelmaa, joululauluja, kerro rohkeasti ideasi ja esiintymishalukkuutesi, jouluateria, kohtuullinen omavastuumaksu. Suunnitteluvaihe on meneillään. 

SISARPIIRIN VERKKOTAPAAMISET, Suomen NNKY -liike

Ti 13.9.2022        Klo 17:30 – 19:00 Yläsali

Ti 29.11.2022      Klo 17:30 – 19:00 Yläsali

Ti 13.12.2022      Klo 17:30 – 19:00 Aulakahvio

Pääsihteeri Anne Pönni toivottaa meidät sydämellisesti mukaan Suomen NNKY -liiton yhteisiin tapaamisiin tietotekniikan välityksellä. Tapaamiseen pääset mukaan verkkoselaimesi kautta osoitteella https://meet.jit.si/NNKYtapaaminen , näihin Sisarpiirin iltoihin ei tarvitse ilmoittautua, jos liityt niihin omalta koneeltasi.

Mutta, jos sinulla ei ole käytössä nettiyhteyttä tai haluat tapaamiseen yhdistyksemme pienryhmässä, ole hyvä ja ilmoittaudu Pirkolle viimeistään edellisenä päivänä. Tällöin voimme liittyä Sisarpiiriin yhteisellä nettiyhteydellä Seurakuntakeskuksessa. Tila ja tarvittava laitteisto on alustavasti varattu käyttöömme, varaus perutaan, jos ei tarvetta.

PALVELUTOIMINTA

Ma 12.9.2022 Klo 14:00 – 17:00

Monikulttuurikeskus Mimosan koordinaattori Krista Luukkonen esitti keväällä toiveen vapaaehtoistoiminnassamme mukana oleville. Vastaamme toiveeseen Karjalanpiirakka -talkoilla. Sydämellinen kiitos jo ennakkoon, Ritva ja Juhani Arnes! Soittele Pirkolle, jos olet kiinnostunut auttamaan, opastamaan tai harjoittelemaan piirakoiden tekoa.

😊 Ilolla mukaan, piirakkapulikat matkassa tai lainaksi … tai myös pulikoitta!

JÄSENMATKAT

Su 21.8.2022 Klo 12:00 – 17:30

Kirkkomatka: Galleria Olohuone ja Haukivuoren kirkko … on jo toteutunut

Su 27.11.2022 Klo 10:00 – n. 21:30

1. adventtisunnuntain kulttuuri- ja kirkkomatka Lahteen

Onko Sinulla toive toiminnan sisällöstä, jota haluaisit kehittää, ja johon osallistuisit?

Muu toiminta IKIOMA ensikirja -toiminta eli alle 2-vuotiaille näkö- ja monivammaisille lapsille koskettelukirjojen valmistamisesta saat lisätietoja Pirkolta.

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

Mikkelin NNKY

Vuosi 2022

31.8.2022

Jäsenkirje 2/2022 on postitettu.

Hyvä yhdistyksemme jäsen ja yhteistyökumppani,

toivotamme Sinulle valaisevia ja syksyn värittämiä terveisiä!

Mikkelin NNKY ry:n 121. toimintavuosi jatkuu syyskauden ohjelmalla, toiveikkaana Psalmin 33:21 ”Hän on meidän sydämemme ilo, hänen pyhään nimeensä me luotamme” viitoittamana ja rohkaisemana.

Hallitus on kokoontunut etä- ja lähikokouksiin. Hallituksen jäsenet ovat Marja Haverinen, Helena Svahn, Kirsi Mohney, Paula Pölhö, Airi Tella ja Satu Varsala.

Tämän hetken tavoitteita: 1. Selvittää, saataisiinko Mikkelissä toimimaan maahanmuuttajataustaisten äitien Kamalat Äidit -ryhmä? 2. Kiinnostaisiko hyväntekeväisyytenä erityisesti käsityötoiminta, jota voisi tehdä sekä omassa tahdissaan kotosalla että ryhmässä kokoontuen. Aiheiksi on esitetty esim. erilaiset käsitehdyt lahjat lapsille ja taidekortit.

Jäsenyys, jäsenkortti ja -edut

NNKY:n jäsenkortti uudistui tänä vuonna muovikortiksi, jota voimme käyttää useamman vuoden. Päivitämme korttia vuositarroilla kahden vuoden välein, mutta keräämme jäsenmaksut entiseen tapaan vuosittain. Saat muovikorttisi, jossa merkintä 2022 – 2023 maksettuasi jäsenmaksun. Lähetämme kortin postitse tai saat sen jäsenillassa, niin halutessasi. Kortin voit lunastaa edelleen käteismaksuna tasarahalla myös jäsenillassa. Jäsenmaksu on entisellään eli jäsen 20 €, nuorisojäsen 10 € ja kannatusjäsen 25 €.

Suomen NNKY -liitto tähdentää, että muovikortti tulee säilyttää huolella. Mikäli kortti joudutaan uusimaan, liitto perii jäseneltä kadonneesta kortista 10 euron kulukorvauksen. NNKY:n jäsenyys tarjoaa Hotelli Helkaan ja Tunturikeimiölle majoittumisen 30 % alennuksella. Mikkelin NNKY ry:n jäsenedut tilaisuuksissa ja jäsenmatkoilla myönnetään myös oman yhdistyksen kannatusjäsenille.

Tiedotus

Tiedotamme Mikkelin NNKY:n toiminnasta kevät- ja syyskirjeellä sekä tarvittaessa puhelimitse ja Mikkelin Kaupunkilehden järjestöpalstalla. Ystävätupa-toiminnasta Mikkelin Kaupunkilehden -järjestöpalstalla edellisen viikon keskiviikkona, sähköpostitse ja tekstiviestein, etenkin sähköpostittomille jäsenille. Yhdistyksen toiminnasta kerrotaan myös Suomen NNKY-liiton internet-sivuilla www.ywca.fi/paikallisyhdistykset/Mikkelin

Toivomme, että pidämme yhteyttä muistaen huolehtia omasta ja toistemme hyvinvoinnista! Jos Sinulla on idea ja toive, vaikkapa pienryhmässä tapaamisesta tai jonkun projektin suunnittelusta tietyn teeman merkeissä, ole hyvä ja ota rohkeasti yhteyttä! Nyt on mitä parhain aika yhdessä unelmointiin, ja unelmien eteen toimimiseen.

Arvostamme jäsenyyttäsi, kiitämme mukanaolosta ja toiminnan tukemisesta. Oikein antoisaa toimintavuotta ja iloisiin näkemisiin! Sydämellisesti tervetuloa yksin tai ystävän kanssa!

    – Mikkelin NNKY ry hallitus –

Ystävällisesti

Pirkko Poméll, pj
puh. 050 3683875
mikkelin.nnky@gmail.com

IKIOMA ensikirja® -talkoot

IKIOMA ensikirja® -talkoot, lisätiedot IKIOMA -ohjaaja, pj. Pirkko Poméll, puh. 050 368 3875, mikkelin.nnky@gmail.com

Jäsenmatkat 

Tiedotamme jäsenmatkoista, otamme vastaan ideoita ja vinkkejä.

Pirkko Poméll, puh. 050 368 3875, mikkelin.nnky@gmail.com

Marja Haverinen, puh. 0440 174 506, marja.haverinen1@gmail.com


Mikkelin NNKY logo

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

Vapaaehtoistehtäviä Mikkelin NNKY:ssä

Oletko kiinnostunut merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä, ryhmien ohjauksesta tai jäsenenä toimimisesta, yhdistyksemme jäsenyydestä tai kannatusjäsenyydestä?

Tutustu toimintaamme ja tule mukaan:

Toimintamuotoinamme Mikkelin NNKY:ssä ovat kerran kuukaudessa, syyskuusta toukokuuhun, järjestettävät tapaamiset erilaisin teemoin. Kokoonnumme seurakuntakeskuksen Yläsalissa, Savilahdenkatu 20, 3 krs.

Jumalanpalveluksen palveluryhmämme avustaa tuomiokirkossa.

Tuemme yhdistyksemme ja jäsentemme lahjavaroin Tansaniassa sijaitsevaa tyttöjen ompelukoulua, jonka tarkoituksena on käsityötaitojen lisäksi opettaa monenlaisia elämäntaitoja.

Toimintamuotonamme on IKIOMA ensikirja® -talkoot. IKIOMA ensikirja® on näkö- ja kehitysvammaisille lapsille valmistettava koskettelukirja.

Lisäksi yhdistyksemme järjestää jo perinteeksi muodostuneen, syyspäivään sijoittuvan kirkkomatkan sekä matkoja erilaisiin kulttuurikohteisiin NNKY:n hengessä. Jäseniltoihimme ja matkoillemme ovat tervetulleita kaikki aiheista ja matkakohteista kiinnostuneet!

Suomen Nuorten Naisten Yhdistysten Liitto on strategiassaan nimennyt erityisiksi painopistealueikseen nuorten naisten toimintaa ja johtajuutta kehittävät ja vahvistavat työmuodot.

Meillä on mahdollisuus perustaa Mikkeliin esimerkiksi Kamalat äidit® -ryhmä, joka on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettu vertaisryhmä.

Myös eri elämänvaiheissa oleville naisille voidaan perustaa Voimasiskot-vertaisryhmä tai -ryhmiä.

Otathan yhteyttä!

Puheenjohtaja Pirkko Poméll
puh. 050 368 3875
mikkelin.nnky@gmail.comTakaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle