SYKSYN OHJELMA 2023

Seurakuntakeskuksen Yläsali, Savilahdenkatu 20 (3.krs), on yhdistyksemme käytössä kerran kuussa klo 12.15 alkaen, jolloin voidaan kokoontua yhteisten asioiden, erilaisten ideointien ja toteutusten äärelle. Tällöin on hyvää aikaa vaihtaa henkilökohtaisia kuulumisia, suunnitella tulevia toimia ja myös valmistella päiväkahvipöytä.

Klo 13:00 alkaen nautitaan kahvipöydän antimista, suositeltu maksu 4 €. Klo 13:30 paneudutaan tiedotuksiin, Päivän Sanaan ja vierailijan/vierailijoiden alustamaan aiheeseen. Tilaisuus päätetään noin klo 15:00, jotta ehditään raivata tila seuraaville käyttäjille klo 16:00 mennessä. Jäsentapaamisten nimenä on Ystävätupa.

Haluatko olla järjestämässä Ystävätuvan ohjelmaa ja/tai tarjoilua?

RETKET

KIRKKORETKI Kangasniemelle ja Toivakkaan, ON JO TOTEUTUNUT

Sunnuntai 10.09.2023, Ilmoittautuminen viimeistään pe 25.8.2023

Jumalanpalvelus Kangasniemen kirkossa
Lounas Taulun Kartanossa: alkukeitto, salaattipöytä, pääruoka sesongin mukaan, jälkiruoka ja kahvi tai tee
Tutustuminen Toivakan kirkkoon. Kirkossa on taidemaalari Pellervo Lukumiehen kohua herättäneet pop -taiteelliset kattomaalaukset 1970-luvulta
Paluu Mikkeliin noin klo 18.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen:
mikkelin.nnky@gmail.com

YSTÄVÄTUPA

Teemana:  ”Matkustan ympäri maailmaa, laukussa leipää ja piimää vaan …”

Keskiviikko 20.09.2023, viikko 38

Klo 12:15 – 13:00            Ajatuksia neulonnan lomassa

Klo 13:00 – 13:30            Päiväkahvit

Klo 13:30 – 15:00   Päivän Sana ja informaatiota ”Sanan ja rukouksen hoitavapiiri” -ryhmästä, Pirkko Vauhkonen. Päivän aihe: ”Japanilaisen naisen historiaa: Mitä ja miten siitä tiedämme?”, alustajana Kirsi Mohney. Jos sinulla on japanilaisia tavaroita, ole hyvä ja tuo niitä nähtäväksi.

Keskiviikko 18.10.2023, viikko 42

Klo 12:15 – 13:00            Ajatuksia neulonnan lomassa

Klo 13:00 – 13:30            Päiväkahvit

Klo 13:30 – 15:00    Päivän Sana ja loppu-osa matkakertomuksesta ”Kokemuksia Argentiinan lähetyskentältä 22 vuoden ajalta sanoin, sävelin ja diakuvin.”, kertojana Pirkko Vauhkonen.

Keskiviikko 15.11.2023, viikko 46

Klo 12:15 – 13:00            Ajatuksia neulonnan lomassa

Klo 13:00 – 13:30            Päiväkahvit

Klo 13:30 – 15:00    ”Näin näin Namibian” / Ajatuksia ja kokemuksia Afrikasta, kertojana Päivi Muotka

JOULUJUHLA KEKKOLAN KARTANOSSA, ohjelma suunnitteilla, infoa tuonnempana

Keskiviikko 20.12.2023, klo 12 – 16, viikko 51

SISARPIIRIN VERKKOTAPAAMISET, Suomen NNKY -liike

Keskiviikko 6.9.2023     Klo 17:30 – 19:00           

Torstai 2.11.2023           Klo 17.30 – 19:00           

Sisarpiirin verkkotapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua. Linkki: lähetetty jäsenkirjeessä. Jos sinulla ei ole nettiyhteyttä ja/tai haluat osallistua tapaamiseen pienryhmässä, ole hyvä ja ota ajoissa yhteyttä pj. Pirkkoon.

YHTEISTYÖTOIMINTAA / PALVELUTOIMINTAA

Jatkamme vapaaehtoistoimintaa myös tutuksi tulleiden toimijoiden, kuten Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan, Monikulttuurikeskus Mimosan ja Hope Mikkeli ry:n kanssa.

Muu toiminta IKIOMA ensikirja -toiminta eli alle 2-vuotiaille näkö- ja monivammaisille lapsille koskettelukirjojen valmistamisesta saat lisätietoja pj. Pirkolta.

Onko Sinulla toive toiminnan sisällöstä, jota haluaisit kehittää, ja johon osallistuisit? Ole hyvä ja seuraa tiedotuksia. Ota myös tarvittaessa rohkeasti yhteyttä!

                                – Mikkelin NNKY:n hallitus –

                                                                         

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

Vapaaehtoistehtäviä Mikkelin NNKY:ssä

Oletko kiinnostunut merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä, ryhmien ohjauksesta tai jäsenenä toimimisesta, yhdistyksemme jäsenyydestä tai kannatusjäsenyydestä?

Tutustu toimintaamme ja tule mukaan:

Toimintamuotoinamme Mikkelin NNKY:ssä ovat kerran kuukaudessa, syyskuusta toukokuuhun, järjestettävät Ystävätupa -tapaamiset erilaisin teemoin. Kokoonnumme seurakuntakeskuksen Yläsalissa, Savilahdenkatu 20, 3 krs.

Jumalanpalveluksen palveluryhmämme avustaa tuomiokirkossa.

Tuemme yhdistyksemme ja jäsentemme lahjavaroin Tansaniassa sijaitsevaa tyttöjen ompelukoulua, jonka tarkoituksena on käsityötaitojen lisäksi opettaa monenlaisia elämäntaitoja.

Toimintamuotonamme on IKIOMA ensikirja® -talkoot. IKIOMA ensikirja® on näkö- ja kehitysvammaisille lapsille valmistettava koskettelukirja.

Lisäksi yhdistyksemme järjestää jo perinteeksi muodostuneen, syyspäivään sijoittuvan kirkkoretken sekä retkiä erilaisiin kulttuurikohteisiin NNKY:n hengessä. Tiedotamme retkistä, otamme vastaan ideoita ja vinkkejä ajankohtaisista kohteista.

Suomen Nuorten Naisten Yhdistysten Liitto on strategiassaan nimennyt erityisiksi painopistealueikseen nuorten naisten toimintaa ja johtajuutta kehittävät ja vahvistavat työmuodot.

Meillä on mahdollisuus perustaa Mikkeliin esimerkiksi Kamalat äidit® -ryhmä, joka on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettu vertaisryhmä.

Myös eri elämänvaiheissa oleville naisille voidaan perustaa Voimasiskot-vertaisryhmä tai -ryhmiä.

Jäsentapaamisiin ja matkoillemme ovat tervetulleita kaikki aiheista ja matkakohteista kiinnostuneet! Ole hyvä ja ota rohkeasti yhteyttä!Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

Mikkelin NNKY

Vuosi 2023

8.8.2023

Jäsenkirje 2/2023 on postitettu yhdistyksen jäsenille.

Hyvä yhdistyksemme jäsen ja yhteistyökumppani,

toivotamme Sinulle hyvää toimintavuotta!

Mikkelin NNKY ry:n 122. toimintavuoden tunnus on ”Minä jätän teille rauhan, annan teille oman rauhani. En anna teille niin kuin maailma antaa. Rohkaiskaa sydämenne älkääkä pelätkö.” Johannes 14:27 (UT 2020)

Tämän hetken tavoitteita: 1. Selvittää, saataisiinko Mikkelissä toimimaan maahanmuuttajataustaisten äitien Kamalat Äidit -ryhmä? 2. Kiinnostaisiko hyväntekeväisyytenä erityisesti käsityötoiminta, jota voisi tehdä sekä omassa tahdissaan kotosalla että ryhmässä kokoontuen. Aiheiksi on esitetty esim. erilaiset käsitehdyt lahjat lapsille ja taidekortit.

Jäsenyys, jäsenkortti ja -edut

NNKY:n jäsenkortti on muovikortti, jota voimme käyttää useamman vuoden. Päivitämme korttia vuositarroilla kahden vuoden välein, mutta keräämme jäsenmaksut entiseen tapaan vuosittain. Olet saanut / uutena jäsenenä saat muovikorttisi, jossa merkintä 2022 – 2023 maksettuasi jäsenmaksun joko tilisiirtona tai käteismaksuna. Jäsenmaksu on entisellään eli jäsen 20 €, nuorisojäsen 10 € j a kannatusjäsen 25 €.

Suomen NNKY -liitto tähdentää, että muovikortti tulee säilyttää huolella. Mikäli kortti joudutaan uusimaan, liitto perii jäseneltä kadonneesta kortista 10 euron kulukorvauksen. NNKY:n jäsenyys tarjoaa Hotelli Helkaan ja Tunturikeimiölle majoittumisen 30 % alennuksella sekä kaksi ASKEL-lehteä, joissa on artikkeleja NNKY -toiminnasta. Mikkelin NNKY ry:n jäsenedut tilaisuuksissa ja jäsenmatkoilla myönnetään myös oman yhdistyksen kannatusjäsenille.

Tiedotus

Tiedotamme Mikkelin NNKY:n toiminnasta kevät- ja syyskirjeellä sekä tarvittaessa puhelimitse ja Mikkelin Kaupunkilehden järjestöpalstalla. Ystävätupa-toiminnasta Mikkelin Kaupunkilehden -järjestöpalstalla edellisen viikon keskiviikkona, sähköpostitse ja tekstiviestein, etenkin sähköpostittomille jäsenille. Yhdistyksen toiminnasta kerrotaan myös Suomen NNKY-liiton internet-sivuilla www.ywca.fi/paikallisyhdistykset/Mikkelin

Toivomme, että pidämme yhteyttä muistaen huolehtia omasta ja toistemme hyvinvoinnista! Jos Sinulla on idea ja toive, vaikkapa pienryhmässä tapaamisesta tai jonkun projektin suunnittelusta tietyn teeman merkeissä, ole hyvä ja ota rohkeasti yhteyttä! Nyt on mitä parhain aika yhdessä unelmointiin, ja unelmien eteen toimimiseen.

Arvostamme jäsenyyttäsi, kiitämme mukanaolosta ja toiminnan tukemisesta. Oikein antoisaa toimintavuotta ja iloisiin näkemisiin! Sydämellisesti tervetuloa yksin tai ystävän kanssa!

    – Mikkelin NNKY ry hallitus –

Mikkelin NNKY logo

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle