Vapaaehtoistehtäviä Mikkelin NNKY:ssä

Oletko kiinnostunut merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä, ryhmien ohjauksesta tai jäsenenä toimimisesta, yhdistyksemme jäsenyydestä tai kannatusjäsenyydestä?

Tutustu toimintaamme ja tule mukaan:

Toimintamuotoinamme Mikkelin NNKY:ssä ovat kerran kuukaudessa, syyskuusta toukokuuhun, järjestettävät Ystävätupa -tapaamiset erilaisin teemoin. Kokoonnumme seurakuntakeskuksen Yläsalissa, Savilahdenkatu 20, 3 krs.

Jumalanpalveluksen palveluryhmämme avustaa tuomiokirkossa.

Tuemme yhdistyksemme ja jäsentemme lahjavaroin Tansaniassa sijaitsevaa tyttöjen ompelukoulua, jonka tarkoituksena on käsityötaitojen lisäksi opettaa monenlaisia elämäntaitoja.

Toimintamuotonamme on IKIOMA ensikirja® -talkoot. IKIOMA ensikirja® on näkö- ja kehitysvammaisille lapsille valmistettava koskettelukirja.

Lisäksi yhdistyksemme järjestää jo perinteeksi muodostuneen, syyspäivään sijoittuvan kirkkoretken sekä retkiä erilaisiin kulttuurikohteisiin NNKY:n hengessä. Tiedotamme retkistä, otamme vastaan ideoita ja vinkkejä ajankohtaisista kohteista.

Suomen Nuorten Naisten Yhdistysten Liitto on strategiassaan nimennyt erityisiksi painopistealueikseen nuorten naisten toimintaa ja johtajuutta kehittävät ja vahvistavat työmuodot.

Meillä on mahdollisuus perustaa Mikkeliin esimerkiksi Kamalat äidit® -ryhmä, joka on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettu vertaisryhmä.

Myös eri elämänvaiheissa oleville naisille voidaan perustaa Voimasiskot-vertaisryhmä tai -ryhmiä.

Jäsentapaamisiin ja matkoillemme ovat tervetulleita kaikki aiheista ja matkakohteista kiinnostuneet! Ole hyvä ja ota rohkeasti yhteyttä!Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

KEVÄÄN OHJELMA 2023

Seurakuntakeskuksen Yläsali, Savilahdenkatu 20 (3.krs), on yhdistyksemme käytössä kerran kuussa klo 11 alkaen, jolloin voidaan kokoontua yhteisten asioiden, erilaisten ideointien ja toteutusten äärelle. Tällöin on hyvää aikaa vaihtaa henkilökohtaisia kuulumisia, suunnitella tulevia toimia ja myös valmistella päiväkahvipöytä.

Klo 13:00 alkaen nautitaan kahvipöydän antimista, suositeltu maksu 4 €. Klo 13:30 paneudutaan tiedotuksiin, Päivän Sanaan ja vierailijan/vierailijoiden alustamaan aiheeseen. Tilaisuus päätetään noin klo 15:00, jotta ehditään raivata tila seuraaville käyttäjille klo 16:00 mennessä. Jäsentapaamisten nimenä on Ystävätupa.

Haluatko olla järjestämässä Ystävätuvan ohjelmaa ja/tai tarjoilua?

YSTÄVÄTUPA

HUOM! Ennakkotehtävä ke 19.4. Ystävätupa -päivän aiheen ja keskustelun pohjaksi! Minna Rytisalon kirjoittama Canth elämänkerta -tulkinta ”Rouva C”. Kirja löytyy kirjastosta, joten nyt sitä lainaamaan ja lukemaan, niin että saadaan hyvä keskustelu Canhista ja Rytisalon värikkäästä kerronnasta!

Ke 22.3.2023

Klo 12:00 – 13:00 Ajatuksia neulonnan lomassa

klo 13:00 – 13:30 Päiväkahvit

Klo 13:30 – noin klo 15:00. Päivän Sana: Pirkko Vauhkonen. Päivän aihe: ”Kulttuuritoiminnan mahdollisuudet vanhustyössä”, alustajana FM, MuT Taru Tähti. Tähti tutki Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tekemässään väitöstutkimuksessa kulttuurista vanhustyötä toimijuuden käsitteen avulla. Tutkimuksen mukaan vanhuspalveluissa toteutettu kulttuuritoiminta tarjoaa monimuotoisen ja ihmislähtöisen alustan ikääntyneiden ja hoivahenkilökunnan hyvinvoinnille, oppimiselle ja yhdessä tekemiselle. Kaikille avoin tilaisuus, sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Ke 19.4.2023

Klo 12:00 – 13:00 Ajatuksia neulonnan lomassa

klo 13:00 – 13:30 Päiväkahvit

Klo 13:30 – noin klo 15:00. Päivän Sana: Pirkko Vauhkonen. Päivän aihe: Historiallinen Minna Canth, alustajana Kirsi Mohney. Mietitään yhdessä, mikä merkitys oli Minna Canthin kirjailijauralla omana aikanaan, ja mikä vaikutus hänellä oli myöhempiin kirjailijoihin? Keskustelun pohjana on Minna Rytisalon kirjoittama Canth elämänkerta -tulkinta ”Rouva C”. Kirja on lainattavissa kirjastosta, siispä nyt lukemaan, että saadaan hyvä keskustelu Canthista ja Rytisalon värikkäästä kerronnasta. Kaikille avoin tilaisuus, sydämellisesti tervetuloa mukaan!

La 27.5.2023

Sisaryhdistysten yhteinen päivä. Jyväskylän NNKY:läiset tulevat kevätretkelle Mikkeliin noin klo 11:00, vierailukohteena Sodan ja rauhan keskus MUISTI, Mikkelipuisto, missä lounas ja mielellään myös vierailu kirkossa. Suunnitteluvaiheessa / yhteyshenkilömme on Satu Varsala, satu.varsala@gmail.com , puh. 040 663 7865. Päivän sisällöstä ja ilmoittautumisesta tiedotetaan lähempänä!

Ti 13.6.2023

Sisaryhdistysten yhteinen päivä. Lahden ja Vääksyn NNKY:läiset tulevat kevätretkelle Mikkeliin, vierailukohteina Tertin Kartano ja Kenkävero. Suunnitteluvaiheessa / yhteyshenkilömme on Marja Haverinen, marja.haverinen1@gmail.com , puh. 044 017 4506. Päivän sisällöstä ja ilmoittautumisesta tiedotetaan lähempänä!

YHTEISTYÖTOIMINTAA

Ke 29.3.2023 klo 14 – 17 Monikulttuurikeskus Mimosassa Perinne-iltapäivä! Puhutaan suomea, tutustutaan perinteisiin suomalaisiin käsityö- ja maataloustyövälineisiin. Lauletaan myös kansanlauluja ja nautitaan ryynirieskaa munavoilla. Onko sinulla aarteissasi mielenkiintoinen työkalu, jonka toisit nähtäväksi ”arvuuteltavaksi” suomalaisesta perinne-osaamisesta? Yhteyshenkilömme on Kirsi Mohney ja pj Pirkko. Ilmoittaudu mukaan viimeistään su 26.3.

Ti 18.4.2023 klo 15 Monikulttuurikeskus Mimosassa sisäliikunta-iltapäivä naisten ryhmälle, ohjaajana Marja Haverinen

SISARPIIRIN VERKKOTAPAAMISET, Suomen NNKY -liike

Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua. Linkki: lähetetty jäsenkirjeessä     

Jos sinulla ei ole käytössä nettiyhteyttä tai haluat tapaamiseen yhdistyksemme pienryhmässä, ole hyvä ja ilmoittaudu pj. Pirkolle puhelimitse 050 368 3875 viimeistään viikkoa ennen, jotta voimme liittyä Sisarpiiriin yhteisellä nettiyhteydellä.

Ti 4.4.2023 klo 17.30­–19 Keräännymme kuuntelemaan ja keskustelemaan ilmastonmuutokseen liittyvistä tunteista.

Ti 9.5.2023 klo 17.30­–19 Rento kevättapaaminen

PALVELUTOIMINTA

Pe 7.4.2023 Klo 8.45 –

Toimimme palveluryhmänä Mikkelin tuomiokirkossa Ristimäen alueseurakunnan järjestämässä sanajumalanpalveluksessa pitkäperjantaina 7.4.2023 klo 10. Pyhäpäivän aihe: Jumalan Karitsa. Liturgi: Jyrki Koivikko. Kanttori: Laura Hintsala. Kolehti: Kirkon ulkosuomalaistyöhön. Kokoamme palveluryhmää! Ota yhteyttä pj. Pirkkoon 1.4. aikoihin, kun haluat tulla mukaan auttamaan.

RETKET

Su 26.3.2023 Toivoa naisille -juhla Puumalassa. Puumalan seurakuntakodissa klo 13:30 tarjoilua, arpoja, myyntipöydät. Toivoa naisille -lähettiläs Seija Niemi, Toivoa naisille- työn esittelyä ja terveisiä maailmalta. Musiikkiesityksiä: Mariakuoro, Lauluyhtye Viirilinnut ja trio Malriikat. Messu Puumalan kirkossa klo 17:00. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää tämän retken, joka lähtee Mikkelistä, tuomiokirkon pihasta klo 12:45, paluu messun jälkeen. Retkelle ilmoittautuminen pe 17.3. mennessä teksti/WhatsApp -viestillä p. 0400 143 410 tai marja.holm@evl.fi

NAISET TUNTURISSA la – pe 1.-7.7.2023, Suomen NNKY-liike  

Rentoutumista ja akkujen lataamista, retkiä luontoon ja ulkoilusta nauttimista, keskusteluja ja hyvää mieltä – tätä kaikkea loma tunturissa pitää sisällään. Voit tulla lomailemaan koko viikoksi tai vain haluamallesi ajalle. Valitse itse, milloin tulet paikalle ja kuinka monta päivää haluat nauttia Lapin lumoavasta luonnosta.

Hinta NNKY:n jäsenille 65 € hlö/vrk (muut 89 hlö/vrk). Sisältää aamupalan, retkieväät, illallisen, iltapalan sekä saunan joka ilta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.3.2023! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka monta päivää aiot olla mukana.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
myynti@tunturikeimiö.fi, puh.0500 209630

Jos meiltä innostuu lähtemään Tunturikeimiölle useampi henkilö, voimme selvittää yhteiskyytimahdollisuutta.

Onko Sinulla toive toiminnan sisällöstä, jota haluaisit kehittää, ja johon osallistuisit?

Näkemisiin, olet tervetullut osallistumaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa!                                                                            – Mikkelin NNKY:n hallitus

Muu toiminta IKIOMA ensikirja -toiminta eli alle 2-vuotiaille näkö- ja monivammaisille lapsille koskettelukirjojen valmistamisesta saat lisätietoja pj. Pirkolta.

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

Mikkelin NNKY

Vuosi 2023

13.3.2023

Jäsenkirje 1/2023 on postitettu yhdistyksen jäsenille.

Hyvä yhdistyksemme jäsen ja yhteistyökumppani,

toivotamme Sinulle hyvää alkanutta toimintavuotta!

Mikkelin NNKY ry:n 122. toimintavuosi:

Hallitus kokoontuu etä- ja lähikokouksiin. Hallituksen jäsenet ovat Marja Haverinen, Kirsi Mohney, Ritva Arnes, Paula Pölhö, Helena Svahn ja Satu Varsala.

Tämän hetken tavoitteita: 1. Selvittää, saataisiinko Mikkelissä toimimaan maahanmuuttajataustaisten äitien Kamalat Äidit -ryhmä? 2. Kiinnostaisiko hyväntekeväisyytenä erityisesti käsityötoiminta, jota voisi tehdä sekä omassa tahdissaan kotosalla että ryhmässä kokoontuen. Aiheiksi on esitetty esim. erilaiset käsitehdyt lahjat lapsille ja taidekortit.

Jäsenyys, jäsenkortti ja -edut

NNKY:n jäsenkortti on muovikortti, jota voimme käyttää useamman vuoden. Päivitämme korttia vuositarroilla kahden vuoden välein, mutta keräämme jäsenmaksut entiseen tapaan vuosittain. Saat muovikorttisi, jossa merkintä 2022 – 2023 maksettuasi jäsenmaksun joko tilisiirtona tai käteismaksuna. Jäsenmaksu on entisellään eli jäsen 20 €, nuorisojäsen 10 € ja kannatusjäsen 25 €.

Suomen NNKY -liitto tähdentää, että muovikortti tulee säilyttää huolella. Mikäli kortti joudutaan uusimaan, liitto perii jäseneltä kadonneesta kortista 10 euron kulukorvauksen. NNKY:n jäsenyys tarjoaa Hotelli Helkaan ja Tunturikeimiölle majoittumisen 30 % alennuksella sekä kaksi ASKEL-lehteä, joissa on artikkeleja NNKY -toiminnasta. Mikkelin NNKY ry:n jäsenedut tilaisuuksissa ja jäsenmatkoilla myönnetään myös oman yhdistyksen kannatusjäsenille.

Tiedotus

Tiedotamme Mikkelin NNKY:n toiminnasta kevät- ja syyskirjeellä sekä tarvittaessa puhelimitse ja Mikkelin Kaupunkilehden järjestöpalstalla. Ystävätupa-toiminnasta Mikkelin Kaupunkilehden -järjestöpalstalla edellisen viikon keskiviikkona, sähköpostitse ja tekstiviestein, etenkin sähköpostittomille jäsenille. Yhdistyksen toiminnasta kerrotaan myös Suomen NNKY-liiton internet-sivuilla www.ywca.fi/paikallisyhdistykset/Mikkelin

Toivomme, että pidämme yhteyttä muistaen huolehtia omasta ja toistemme hyvinvoinnista! Jos Sinulla on idea ja toive, vaikkapa pienryhmässä tapaamisesta tai jonkun projektin suunnittelusta tietyn teeman merkeissä, ole hyvä ja ota rohkeasti yhteyttä! Nyt on mitä parhain aika yhdessä unelmointiin, ja unelmien eteen toimimiseen.

Arvostamme jäsenyyttäsi, kiitämme mukanaolosta ja toiminnan tukemisesta. Oikein antoisaa toimintavuotta ja iloisiin näkemisiin! Sydämellisesti tervetuloa yksin tai ystävän kanssa!

    – Mikkelin NNKY ry hallitus –

Mikkelin NNKY logo

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle