Oulun NNKY

Tervetuloa vuosikokoukseen

Oulun NNKY ry:n vuosikokous pidetään ma 24.8.2020 klo 18 Oulun NNKY:llä, Isokatu 15. Asialistalla sääntöjen määräämät asiat. Kokoukseen voi osallistua myös etänä.

Asiointi- ja soittoapua saatavilla

Caritas koordinoi asiointiapua oululaisille ikäihmisille

Caritas on käynnistänyt asiointi- ja soittojelppi -palvelun. Jelpistä seniorikansalainen voi kysyä esimerkiksi kauppa-apua tai saada itselleen juttukaverin. Uuden palvelun tarve tuli ajankohtaiseksi koronapandemian myötä.

Palvelu on tarkoitettu aluksi 70 vuotta täyttäneille oululaisille, joilla ei ole omaisia tai kotihoitoa auttamassa. Ikälinjaus perustuu Valtioneuvoston toimintaohjeeseen, jonka mukaan yli 70-vuotiaiden on hyvä pysyä kotona viruspandemian vuoksi.

Palvelu toteutetaan vapaaehtoistoimintana yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Palvelu on ikäihmisille maksutonta. Caritaksessa vapaaehtoistoiminta on tuttu asia. Caritaksen projektikoordinaattori Matleena Keränen kertoo, että palvelun turvallisuutta vaalitaan sillä, että vapaaehtoiset, jotka ovat palvelussa mukana, ovat entuudestaan Caritakselle tai yhteistyökumppaneille tuttuja. Esimerkiksi Oulun seurakunnat valmistelevat parhaillaan mukaan lähtemistä Caritaksen asiointi- ja soittojelppiin.

Caritas-Säätiön diakoniajohtaja Marja-Leena Tahkolan mukaan asiointipalvelun lisäksi Caritaksessa pidetään tärkeänä sitä, että kotona olevat yksinäiset ikäihmiset voivat halutessaan purkaa omaa mieltään paitsi ammattiauttajalle myös vapaaehtoiselle tai jollekulle toiselle samassa tilanteessa olevalle seniorille. Siksi uuteen palveluun kuuluu lisänä soittojelppi. Soittojelpin kautta voimme saattaa jutteluseuraa kaipaavat yhteen välittämällä heidän luvallaan toistensa yhteystiedot.

Asiointi- tai soittopyynnöt ilmoitetaan Matleena Keräselle joko soittamalla 044 468 4201 tai sähköpostitse
matleena.keranen@caritaslaiset.fi arkisin klo 8-11 välillä.

Oulun NNKY mukana hyvän puhumisessa

Vuonna 2020 Oulun NNKY haluaa kiittää erityisellä tavalla ihmisiä, jotka ovat osoittaneet omassa arjessaan vastuullisuutta ja välittämistä.

Teemme sen kerran kuukaudessa lahjoittamalla nnky:n naisten tekemät villasukat henkilölle, jonka välittävät teot ja puheet ansaitsevat lämpimän kiitoksen.

Tammikuussa sukat lahjoitettiin oululaiselle Marja Ropposelle. Kiitimme häntä hyvästä naapuruudesta. Ropponen huolehti naapuristaan hetkellä, jolloin tarvittiin välittämistä.

Vaikka naapurit eivät kaupunkilaisessa elämänmenossa tule aina tutuiksi, sen ei tarvitse tarkoittaa ohikulkemista silloin, kun on huolenpidon aika.

Välittäminen tuo lämpöä naapurustoon. Turvalliseen ja viihtyisään asumiseen kuuluu pihalla tervehtiminen ja tarvittaessa rohkea kysymys: onko kaikki hyvin? Näin toimi Ropponen

Kuka sinun mielestäsi ansaitsee helmikuun kiitosvillasukat? Vinkkaa ehdotuksesi perusteluineen Oulun NNKY:lle joko sähköpostiin info@onnky.fi tai soittamalla 040 7514480.

Uusi Kamalat äidit -ryhmä

Ryhmän jatkumisesta kerrotaan lisää syksyllä 2020.

Voit jo ilmoittautua: info@onnky.fi tai 040 7514480.

Tervetuloa mukaan IKIOMA-toimintaan!

IKIOMA-talkoissa valmistetaan koskettelukirjoja alle 2-vuotiaille näkövammaisille lapsille.  Lisätietoja IKIOMA-työn koordinaattori Vuokko Keränen 044 7416862 tai vuokko.keranen@onnky.fi.

IKIOMA-hankkeen kotikolo sijaitsee osoitteessa Isokatu 47, 4. krs
Tervetuloa tutustumaan!

IKIOMA ensikirjalla on omat nettisivut: www.ikiomaensikirja.fi

Tutustu ja anna palautetta!

Kellarikirppiksen aukioloajat

KIRPPIS ON SULJETTU.

Kellarikirppis osoitteessa Asemakatu 15 on avoinna joka keskiviikko ja torstai klo 16-18. Tervetuloa!

Itu-työ tukee

Haluatko jutella raskaudestasi? Pelottaako raskausaika tai synnytys? Itu-työ tukee kriisiraskaustilanteessa olevia, raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä tyttöjä ja naisia. Palvelut ovat ilmaisia ja luottamuksellisia. Oulussa Itu-päivystykseen saa yhteyden tekstiviestillä 044 7922229.

Viikoittain kokoontuvat

VIIKKO-OHJELMA ON TAUOLLA.

Ma klo 12 – 15 käsityökahvilajossa kudotaan mm. Äiti Teresan peittoja (alk. 13.1.2020).

Ke klo 12 – 15 käsityökahvila, jossa tehdään hyväntekeväisyyteen erilaisia käsitöitä. Omakin käsityö on sallittua ottaa mukaan. (alk. 8.1.2020)

To klo 14 – 16 avoimet ovet, monikulttuurinen naisten ryhmä. Joka kerta eri ohjelmaa, mutta kahvipöytä on katettu joka kerta (alk. 9.1.2020)

To klo 16 Qigong -terveysliikunta. Ei osallistumismaksua, ei ennakkoilmoittautumista.

Takaisin Oulun NNKY:n pääsivulle