Oulun NNKY

Uusi Kamalat äidit -ryhmä alkaa lokakuussa

Kamalat äidit -ryhmä alkaa viikolla 4.10. klo 17-18.30 Mellenius-talolla, Peltolankaari 18 (kerrostalon alakerta) kokoontumisia kahden viikon välein yhteensä 10. Ryhmä on tarkoitettu murrosikäisten lasten äideille. Ilmoittaudu maarit.peltoniemi@onnky.fi.

Vertaistukea abortin läpikäyneille

Oletko käynyt läpi raskauden keskeytyksen? Vertaistukiryhmässä voit jutella luottamuksella siihen liittyvistä asioista. Ei haittaa, vaikka abortista on kulunut jo pidemmän aikaa.

Tukea yllätysraskauteen? Tukea abortin jälkeen?

Haluatko jutella raskaudestasi? Pelottaako raskausaika tai synnytys? Itu-työ tukee kriisiraskaustilanteessa olevia, raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä tyttöjä ja naisia. Palvelut ovat ilmaisia ja luottamuksellisia. Oulussa Itu-päivystykseen saa yhteyden soittamalla, lähettämällä tekstiviestin tai whatsappin 044 7922229.

Origami-illassa kokeillaan paperintaittelua

Haluaisitko tietää enemmän origameista tai kokeilla itsekin paperintaittelua? Tervetuloa NNKY:n kaikille avoimeen origami-iltaan 2.10. kklo 18. Ennakkoon ei tarvitse ilmoittautua, osallistumismaksua ei ole.

Anni Pesonen sanattomasta rukouksesta

Mitä tarkoittaa sanaton rukous, hiljainen rukous, kontemplaatio, Jumalan katseleminen. Etävieraana su 5.11. klo 17 Anni Pesonen, joka toimii pappina Nurmijärven seurakunnassa. Hänen kirjansa Tieni mystiikkaan valittiin vuoden kristilliseksi kirjaksi 2021.

Tilaisuus järjestetään teams-yhteydellä (ilmoittaudu maarit.peltoniemi@onnky.fi). Voit tulla seuraamaan tilaisuutta ja keskustelemaan aiheesta Oulun NNKY:lle, Isokatu 15.

Luku(vinkki)piirissä jutellaan mielikirjoista

Lukupiiri on vapaamuotoinen keskusteluryhmä eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua. Jos pidät lukemisesta ja kirjoista, olet tervetullut!

Syyskaudella 2023 luku(vinkki)piiri kokoontuu: to 24.8. alkaen joka toinen viikko, klo 12-13.30.

Tervetuloa käsityökahvilaan!

Maanantaisin (klo 12-15) tehdään mm. Äiti Teresa -peittoja, mutta omankin käsityön voi ottaa mukaan. Keskiviikkoisin (klo 12-15) tehdään mm. sukkia, lapasia, pipoja hyväntekeväisyyteen ja omiin myyjäisiin.

Syksyn toimintakausi alkaa viikolla 36: maanantain käsityökahvila 4.9.2023 klo 12-15 ja keskiviikon käsityökahvila 6.9.2023 klo 12-15.

Tervetuloa!

Keskusteluryhmä Usko tai älä

kokoontuu NNKY:llä 12.9., 26.9., 10.10., 24.10., 7.11., 21.11., 5.12. ja 19.12. klo 18–19.30. Ryhmässä pohditaan turvallisessa ja vapaassa ilmapiirissä mieltä askarruttavia hengellisiä kysymyksiä. Kysy lisää 040 7514480/Maarit.

IKIOMA-talkoot

IKIOMA-talkoot syyskaudella 2023:

9.9., 7.10., 28.10., 18.11. ja 9.12. klo 12-15 Oulun NNKY:llä, Isokatu 15. Tule mukaan!

Ilmoittautuminen Vuokko Keräselle, 0400 726 178.

Jokaisella lapsella on oikeus ensikirjaan!

 Voi sitä iloa ja riemua, kun pieni ensikirjaikäinen lapsi saa käsiinsä oman ensikirjan! Hän tutkii kirjaa, oppii uusia sanoja, hahmottaa ympäröivää maailmaa. Kirjaa tutkiessaan hän saa turvallisen yhteisen hetken vanhempiensa ja sisarustensa kanssa. Mutta kaikki lapset eivät pysty saatavilla olevista ensikirjoista iloitsemaan. Sellaisia lapsia syntyy Suomeen vuosittain noin 100. Osa heistä on täysin sokeita, osa heikkonäköisiä ja osa monivammaisia. Näille lapsille ei ole ollut saatavilla lainkaan heille soveltuvia kosketeltavia ensikirjoja.

IKIOMA ensikirja® on suunniteltu juuri näkö- ja monivammaisen lapsen ensikirjaksi.  Vapaaehtoiset eri puolilla Suomea ovat tähän mennessä valmistaneet niitä jo lähes 550. Valmiita IKIOMA ensikirjoja® on lähetetty suoraan perheisiin sekä viety jaettaviksi sairaaloihin ja muihin jakelupisteisiin eri puolille Suomea jo n. 400.

IKIOMA ensikirja-toiminta on syntynyt v. 2016 Oulun NNKY:llä, missä vapaaehtoiset valmistavat IKIOMA ensikirjoja®  sekä huolehtivat materiaalihankinnoista ja esivalmisteluista myös eri puolilla Suomea toimiville vapaaehtoisryhmille. Kaikki valmiit IKIOMA ensikirjat® toimitetaan Oulun kautta eteenpäin jakelupisteisiin tai perheille suoraan.

Vuonna 2022 Oulun NNKY:n IKIOMA-toimintaa ovat tukeneet:

  • Sokeain Lasten Tukisäätiö
  • Tukilinja-säätiö
  • LCOulu/Avain
  • Oulun normaalikoulun vapaaehtoistyön kerho

KIITOS KAIKILLE TUKIJOILLEMME!

Artist Trading Card Taidekortti-illat syyskaudella 2023


Oulun NNKY:llä, Isokatu 15, kokoontuu ryhmä naisille, jotka haluavat askarrella yhdessä ATC-taidekortteja. Kokemusta ei tarvita, mutta ei se myöskään haittaa. Tässä joukossa saat kokea iloa taidekorttien parissa, yhdessä opimme uutta ja vaihdamme vinkkejä taidekortteihin liittyen.
ATC, eli Artist Trading Card tarkoittaa taidekeräilykortteja. Eli ideana on itse tehdä ja vaihtaa taidekortteja muiden tekijöiden kanssa. ATC-taidekortteja voi tehdä kuka vaan ja toteutustapa on vapaa. ATC-taidekortteja voi halutessaan myös vaihtaa ryhmässä. Ota siis mukaan valmiita kortteja, jotka haluaisit vaihtaa.
Ryhmässä on perustarvikkeet kulloisenkin illan teeman sopien, mutta voit halutessasi ottaa mukaan omiakin tarvikkeita. Tällöin korteistasi tulee enemmän yksilöllisiä.
Voit tulla mukaan joka kerta tai silloin kun se sinulle sopii. Voit tulla koko ajaksi tai osaksi aikaa.
Halutessasi voit käydä katsomassa, mitä taidekortit ovat, linkit tässä:

https://sauvolaiska.blogspot.com/
https://armiida.vuodatus.net/
Kokoonnumme maanantai-iltoina 4.9, 25.9, 16.10, 6.11, 27.11 ja 18.12 klo 16.30–19.00
Taidekortti iltoja ohjaavat Ulla Sauvola ja Armi Rönkkö.
Syyslukukauden maksu on 20 e, joka maksetaan kerralla koko syyskaudesta, tilille FI5883120710321155, viitetietoon ATC – syys23. Mikäli haluat laskun, pyydä se Ullalta, jolloin saat sen sähköpostiisi. Hinta sisältää materiaalit ja ohjauksen. Hinta on sama, osallistuit sitten kaikille tai vain osaan kerroista.
Ilmoittaudu mukaan 31.8.2023 mennessä. Mukaan mahtuu max 12 osallistujaa.
Iltojen teemat:
4.9: mitä taidekortit ovat, koko /tarkoitus / vaihtaminen / taustatiedot / tutustutaan taidekortti harrastukseen yhdessä. Tehdään taidekorttipohjia Atc, Atcoins ja Skinny kokoisina. Mahdollisuus tehdä Apc-kortteja erikokoisina.
25.9 illan teemakortti: Vintage kortit Kohokuviointi ja leimaus korteissa
16.10 illan teemakortti: Steam Punk Tehostejauheiden käyttö korteissa
6.11 illan teemakortti: Zetti kortti Mixed media
27.11 illan teemakortti: Gothic Arch Leimaus ja stanssatut koristeet
18.12 illan teemakorttia ei ole, tuo mukanasi joulun teemaan sopivia kortteja vaihdettavaksi. Tapaamme pikkujoulutunnelmissa.
Ilmoittautumiset / lisätietoa Ullalta ulla.sauvola@gmail.com tai puh 040 5950 257
Tervetuloa Taidekorttien maailmaan!

Tule tekemään oman tyylisesi taidepäiväkirja

Riitta Hirvonen uusi puheenjohtaja

Oulun NNKY ry:n syyskokous pidettiin ma 21.11.2022. Puheenjohtajaksi valittiin Riitta Hirvonen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Eeva-Liisa Hekkala ja Elsi Salovaara. Hallituksessa jatkavat Marita Ahlgren, Hanna Korhonen, Teija Kähkönen ja Luz Peltoniemi.

Kiinnostaisiko jäsenyys?

Jäsenenä tuet toimintaamme, saat jäsenetuja ja mukavan harrastuspaikan. Oulun NNKY:n jäsenmaksu v. 2023 on 20 €. Jäsenetuna on mm. alennus Helsingissä sijaitsevan Hotelli Helkan huonehinnasta.

Voit liittyä Oulun NNKY:n jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen NNKY-liiton sivulla osoitteessa https://ywca.fi/nnky/liity-jaseneksi/

IKIOMA-ensikirjalla omat nettisivut

IKIOMA ensikirjalla on myös omat nettisivut

IKIOMA ensikirjan tarinaa (8min. video)

Syyskauden 2023 muuta toimintaa

Oulun NNKY ry:n syyskokous to 30.11. klo 18.

Osallistumme Kastellin kirkon iltamessuun la 2.12. klo 17. NNKY:n vapaaehtoiset teenkeittovuorossa.

Jouluglögit to 14.12. klo 18.

Kesäkahvilla pukeuduttiin kansallispukuihin

Kesäkuun kahveilla pukeuduttiin kansallispukuihin alkavan kesän ja lähestyvän juhannuksen kunniaksi.

Rukoilemme Ukrainan kansan puolesta

Piispa Mari Leppänen: ”Ukrainalaisessa kansanikonissa Jumalanäiti levittää suojaavan valkoisen peiton ukrainalaisten turvaksi. Suojatkoon sama peitto myös sinua: ”Hän levittää siipesi yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla.”

Oulun NNKY logo

Takaisin Oulun NNKY:n pääsivulle