Oulun NNKY

Pääsiäisleivonnaiset meiltä!

Varaa pääsiäisleivonnaiset etukäteen! Varauksia otetaan vastaan to 30.3. asti (maarit.peltoniemi@onnky.fi tai 040 7514480), leivonnaisten nouto Oulun NNKY:ltä, Isokatu 15, ke 5.4. klo 16 mennessä. Kaikki leivonnaiset ovat laktoosittomia.

  • rahkapulla 2 €/kpl
  • rahkapiirakka 7 € (18 cm pyöreä vuoka)
  • wilhelmiina-pikkuleivät 4 €/rasia
  • cantuccini-pikkuleivät 4€/rasia
  • karjalanpiirakka riisitäytteellä 1,50 €/kpl
  • karjalanpiirakka ohrapuurotäytteellä 1,50 €/kpl

Kevään sisarpiirit, tervetuloa!

 
Sisarpiirit ovat rentoja etäyhteyksien toteutettavia kokoontumisia, joissa päästään syventymään erilaisiin koulutusaiheisiin tai vaihtamaan kuulumisia ympäri Suomen. Kokoontumisissa mukana NNKY:n liiton väki. Mukaan kaikkiin tapaamisiin pääset osoitteella https://meet.jit.si/NNKYtapaaminen. Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua.


Ti 4.4. klo 17.30­–19 Ilmastotunteet
Kouluttaja: Ympäristöteologina sekä ympäristöahdistuksen ja -toivon tutkijana tunnettu Panu Pihkala, Helsingin yliopiston tutkija, kirjailija, pappi.

Ti 9.5. klo 17.30­–19 Kevättapaaminen  

Kevätkokous pidetään maaliskuussa

Oulun NNKY ry:n kevätkokous pidetään to 30.3.2023 klo 18 NNKY:llä, Isokatu 15. Esillä ovat sääntöjen määräämät asiat. Tervetuloa!

Naiset tunturissa kesällä 2023

Tunturikeimiö kutsuu nauttimaan kesäisen Lapin kauniista maisemista ja naisenergiasta! Tule mukaan viettämään heinäkuista viikkoa Keimiötunturin juurelle 1.7–7.7.2023.

Rentoutumista ja akkujen lataamista, retkiä luontoon ja ulkoilusta nauttimista, keskusteluja ja hyvää mieltä – tätä kaikkea loma tunturissa pitää sisällään. Voit tulla lomailemaan koko viikoksi tai vain haluamallesi ajalle. Valitse itse, milloin tulet paikalle ja kuinka monta päivää haluat nauttia Lapin lumoavasta luonnosta.

Hinta NNKY:n jäsenille 65 € hlö/vrk (muut 89 hlö/vrk). Sisältää aamupalan, retkieväät, illallisen, iltapalan sekä saunan joka ilta. Majoitus Maja- ja Kieppi-rakennuksissa. Jotta viikko toteutuu, tarvitaan mukaan vähintään 15 osallistujaa.

Viikolle on mahdollista varata erikseen ohjattuja retkiä, jotka eivät sisälly täysihoidon hintaan. Retket varataan ja maksetaan erikseen. Retkien minimiosallistujamäärä riippuu retken ohjelmasta.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.3.2023! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka monta päivää aiot olla mukana.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
myynti@tunturikeimiö.fi
puh.0500 209630

Voit jakaa kutsua vapaasti sekä NNKY:n jäsenistölle että sen ulkopuolisille tuttaville. Tule mukaan ja tuo ystäväsikin!

Ystävällisin terveisin, Tunturikeimiö ja NNKY-liitto

Luku(vinkki)piirissä jutellaan mielikirjoista

Keävtkauden aikana Luku(vinkki)piiri kokoontuu yhdeksän kertaa, noin joka toinen viikko. Ryhmä on vapaamuotoinen eikä etukäteen tarvitse ilmoittautua. Jos pidät lukemisesta ja kirjoista, olet tervetullut!

Luku(vinkki)piiri jatkuu kevätkaudella:) Kokoontumiset NNKY:llä Isokatu 15 torstaisin klo 12-13.30: 26.1., 9.2., 23.2., 9.3., 23.3., 13.4., 27.4., 11.5. ja 25.5.

Tervetuloa käsityökahvilaan!

Käsityökahvilat avaavat oven viikolla 2. Maanantaisin (klo 12-15) tehdään mm. Äiti Teresa -peittoja, mutta omankin käsityön voi ottaa mukaan. Keskiviikkoisin (klo 12-15) tehdään mm. sukkia, lapasia, pipoja hyväntekeväisyyteen ja omiin myyjäisiin. Tervetuloa!

Tukea yllätysraskauteen? Tukea abortin jälkeen?

Haluatko jutella raskaudestasi? Pelottaako raskausaika tai synnytys? Itu-työ tukee kriisiraskaustilanteessa olevia, raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä tyttöjä ja naisia. Palvelut ovat ilmaisia ja luottamuksellisia. Oulussa Itu-päivystykseen saa yhteyden soittamalla, lähettämällä tekstiviestin tai whatsappin 044 7922229.

                                                            

    

Jokaisella lapsella on oikeus ensikirjaan!

 Voi sitä iloa ja riemua, kun pieni ensikirjaikäinen lapsi saa käsiinsä oman ensikirjan! Hän tutkii kirjaa, oppii uusia sanoja, hahmottaa ympäröivää maailmaa. Kirjaa tutkiessaan hän saa turvallisen yhteisen hetken vanhempiensa ja sisarustensa kanssa. Mutta kaikki lapset eivät pysty saatavilla olevista ensikirjoista iloitsemaan. Sellaisia lapsia syntyy Suomeen vuosittain noin 100. Osa heistä on täysin sokeita, osa heikkonäköisiä ja osa monivammaisia. Näille lapsille ei ole ollut saatavilla lainkaan heille soveltuvia kosketeltavia ensikirjoja.

IKIOMA ensikirja® on suunniteltu juuri näkö- ja monivammaisen lapsen ensikirjaksi.  Vapaaehtoiset eri puolilla Suomea ovat tähän mennessä valmistaneet niitä jo lähes 550. Valmiita IKIOMA ensikirjoja® on lähetetty suoraan perheisiin sekä viety jaettaviksi sairaaloihin ja muihin jakelupisteisiin eri puolille Suomea jo n. 400.

IKIOMA ensikirja-toiminta on syntynyt v. 2016 Oulun NNKY:llä, missä vapaaehtoiset valmistavat IKIOMA ensikirjoja®  sekä huolehtivat materiaalihankinnoista ja esivalmisteluista myös eri puolilla Suomea toimiville vapaaehtoisryhmille. Kaikki valmiit IKIOMA ensikirjat® toimitetaan Oulun kautta eteenpäin jakelupisteisiin tai perheille suoraan.

Vuonna 2022 Oulun NNKY:n IKIOMA-toimintaa ovat tukeneet:

  • Sokeain Lasten Tukisäätiö
  • Tukilinja-säätiö
  • LCOulu/Avain
  • Oulun normaalikoulun vapaaehtoistyön kerho

KIITOS KAIKILLE TUKIJOILLEMME!

IKIOMA-talkoot

IKIOMA-talkoot 14.1., 11.2., 18.3., 15.4. ja 6.5. klo 13-16 Oulun NNKY:llä, Isokatu 15. Tule mukaan!

Ilmoittautuminen Vuokko Keräselle, 0400 726 178.

Riitta Hirvonen uusi puheenjohtaja

Oulun NNKY ry:n syyskokous pidettiin ma 21.11.2022. Puheenjohtajaksi valittiin Riitta Hirvonen. Uusiksi hallituksen jäseniksi valittiin Eeva-Liisa Hekkala ja Elsi Salovaara. Hallituksessa jatkavat Marita Ahlgren, Hanna Korhonen, Teija Kähkönen ja Luz Peltoniemi.

Kiinnostaisiko jäsenyys?

Jäsenenä tuet toimintaamme, saat jäsenetuja ja mukavan harrastuspaikan. Oulun NNKY:n jäsenmaksu v. 2023 on 20 €. Jäsenetuna on mm. alennus Helsingissä sijaitsevan Hotelli Helkan huonehinnasta.

Voit liittyä Oulun NNKY:n jäseneksi täyttämällä liittymislomakkeen NNKY-liiton sivulla osoitteessa https://ywca.fi/nnky/liity-jaseneksi/

Tervetuloa Oulun NNKY:n jäseneksi myös lakkautetun Lapin NNKY:n jäsenet!

Taidekortteja ja paperiaskartelua

Oulun NNKY:llä, Isokatu 15, kokoontuu ryhmä naisille, jotka haluavat askarrella yhdessä kaikenlaista paperista. Pääpaino on ATC-korteissa, jotka ovat pieniä taidekortteja. Kokemusta ei tarvita, mutta ei se myöskään haittaa. Tässä iloisessa joukossa saat kokea paperiaskartelun iloa ja oppia kenties myös jotain uutta.

Jos olet jo harrastanut ATC-taidekorttien tekoa, voi niitä halutessaan myös vaihtaa ryhmässä.

Ota siis mukaan valmiita kortteja, jotka haluaisit vaihtaa.

Ryhmässä on perusaskartelutarvikkeita, mutta ota mukaan omat sakset, liimapuikko, kyniä ja pieniä askarteluun sopivia kuvia. Ne voivat olla lehdestä leikattuja tai askarteluun tarkoitettuja valmiskuvia, kiiltokuvia, tarroja ja kimalteita. Jos sinulla ei ole näitä, voit tulla ilmankin ryhmään tutustumaan. Materiaalia on valmiina, josta voi aloittaa askartelun.

Voit tulla mukaan joka kerta tai silloin kun se sinulle sopii. Voit tulla koko ajaksi tai osaksi aikaa.

Halutessasi voit käydä katsomassa, mitä taidekortit ovat, osoitteessa https://sauvolaiska.blogspot.com/

Kokoonnumme maanantaisin 16.1., 6.2., 27.2., 20.3., 17.4. ja 8.5.2023 klo 16.30–19.30

Ilmoittautumista ei tarvita. Tervetuloa!

Lisätietoa Ullalta ulla.sauvola@gmail.com tai puh 040 5950 257.

Keskusteluryhmä Usko tai älä

kokoontuu NNKY:llä 31.1., 14.2., 28.2., 14.3., 28.3., 11.4., 25.4.. 9.5. ja 23.5. klo 18–19.30. Ryhmässä pohditaan turvallisessa ja vapaassa ilmapiirissä mieltä askarruttavia hengellisiä kysymyksiä.

Kysy lisää 040 7514480/Maarit.

RYHMÄ TÄYNNÄ.

Tervetuloa mukaan IKIOMA-toimintaan!

IKIOMA-talkoot järjestetään noin kerran kuussa lauantaisin klo 13-16 Oulun NNKY:llä, Isokatu 15. Ilmoittaudu etukäteen Vuokolle puh. 0400 726 178 tai Facebookissa. Näin varmistuu turvallinen ryhmäkoko.

IKIOMA-talkoissa valmistetaan kosketeltavia IKIOMA ensikirjoja®, jotka lahjoitetaan pienille näkö- ja monivammaisille lapsille.  Lisätietoja IKIOMA-toiminnan vetäjä, Vuokko Keränen 0400 726 178 tai vuokko.keranen@onnky.fi tai vuokkoA.keranen@gmail.com

IKIOMA ensikirja -toiminta siirtyi hankkeen päättyessä kokonaisuudessaan Oulun NNKY:n tiloihin Isokatu 15. (Postiosoite Asemakatu 15, 90650 Oulu)
Tervetuloa tutustumaan!

IKIOMA ensikirjalla on myös omat nettisivut

IKIOMA ensikirjan tarinaa (8min. video)

Viikoittain kokoontuvat

VIIKKOTOIMINTA

Ma klo 12 – 15 käsityökahvilajossa neulotaan mm. Äiti Teresan peittoja

Ke klo 12 – 15 käsityökahvila, jossa tehdään hyväntekeväisyyteen erilaisia käsitöitä. Omakin käsityö on sallittua ottaa mukaan:)

To klo 12-13.30 Lukupiiri, jossa jutellaan kirjoista; niistä joita olet juuri lukenut ja niistä, jotka odottavat vuoroaan! Lukupiiri kokoontuu 26.1., 9.2., 23.2., 9.3., 23.3., 13.4., 27.4., 11.5. ja 25.5. klo 12-13.30

Rukoilemme Ukrainan kansan puolesta

Piispa Mari Leppänen: ”Ukrainalaisessa kansanikonissa Jumalanäiti levittää suojaavan valkoisen peiton ukrainalaisten turvaksi. Suojatkoon sama peitto myös sinua: ”Hän levittää siipesi yllesi, ja sinä olet turvassa niiden alla.”

Oulun NNKY logo

Takaisin Oulun NNKY:n pääsivulle