NNKY:n Maailmanliitto

NNKY:n Maailmanliitto, World YWCA tukee naisia ja tyttöjä johtajuuteen, vahvistaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksien toteutumista, kasvattaa vastuullisuuteen ja tekee vaikuttamistyötä. NNKY:n Maailmanliiton kunnianhimoisena tavoitteena on, että NNKY-liikkeen vaikutuspiirissä on vuoteen 2035 mennessä 100 miljoonaa tyttöä ja nuorta naista.

NNKY:n Maailmanliiton tarkoituksena on kehittää naisten ja tyttöjen johtajuutta ja kollektiivista voimaa ympäri maailmaa oikeudenmukaisuuden, rauhan, terveyden, ihmisarvon, vapauden ja kestävän ympäristön saavuttamiseksi kaikille ihmisille.

Ensimmäiset NNKY-yhdistykset aloittivat toimintansa Englannissa 1850-luvulla. NNKY:n Maailmanliitto, World YWCA on perustettu vuonna 1894. Nykyisin sen  toimisto sijaitsee Genevessä, Sveitsissä, josta käsin  yhteydenpitoa hoidetaan maailmanlaajoihin organisaatioihin kuten Kirkkojen Maailmanneuvosto, NMKY:n Maailmanliitto, Maailman partiojärjestöt, Punainen Risti/Punainen Puolikuu sekä YK ja sen alajärjestöt UNAIDS, UNICEF ja UNIFEM. 

NNKY:n Maailmanliiton koulutusohjelmat valmistavat naisia vastuunkantajiksi yhteisöissään ja maissaan. Koulutusta tarjotaan muun muassa johtamisessa, hallinnossa, vaikuttamisessa ja ajankohtaisissa naiskysymyksissä. 

Seuraa NNKY:n Maailmanliittoa Facebookissa ja Instagramissa

Tutustu myös Euroopan NNKY