Nuoret naiset pitävät World YWCA-kylttiä

Tervetuloa mukaan!

Liittymislomakkeen pääset täyttämään täältä.

NNKY, Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys (YWCA) on kansainvälinen, ekumeeninen ja monikulttuurinen naisten ja tyttöjen liike, joka toimii yli 100 maassa. Suomeen vuonna 1896 perustettu NNKY on yksi maamme vanhimmista naisjärjestöistä.

NNKY-liikkeen vahvuus on sen
yhtäaikainen paikallisuus ja kansainvälisyys.
Me olemme omalla kylällä ja omassa kaupungissa.
Ja me olemme toisella puolella maailmaa. 

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on eri ikäisten, rohkeasti toistensa, yhteisöjensä ja koko maailman hyväksi toimivien naisten ja tyttöjen ekumeeninen liike. Rakennamme yhdenvertaista, oikeudenmukaista ja välittävää yhteiskuntaa, jossa kaikkien on turvallista elää ja toimia. Vaikutamme ja viestimme tasa-arvokysymyksistä ja tuemme tyttöjä ja naisia eri elämänvaiheissa.

Yhdessä maailmanlaajan NNKY-liikkeen (YWCA) kanssa vahvistamme tyttöjen ja nuorten naisten johtajuutta ja sosiaalista pääomaa.

Suomessa kokoonnumme NNKY:n 22 paikallisyhdistyksessä monenlaisen yhdessä tekemisen, oppimisen ja kohtaamisen merkeissä. Yhdistyksistä kaksi on ruotsinkielisiä. Suomen NNKY-liitto toimii itsenäisiä NNKY:n paikallisyhdistyksiä tukevana ja yhdistävänä keskusjärjestönä. NNKY-liiton uutiskirje ilmestyy kuukausittain ja sisältää tietoa ajankohtaisista aiheista ja tapahtumista. Jo ilmestyneisiin uutiskirjeisiin pääset tutustumaan tästä.

Kamalat äidit® -ryhmät murrosikäisten lasten äideille ja Voimasiskot™, naisten voimaantumisryhmät ovat Suomen NNKY-liiton koordinoimaa vertaistoimintaa. Molempia vertaisryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

NNKY:n tauolla oleva jäsenlehti on nimeltään Näkyvä Nainen. Tällä hetkellä jäsenet saavat koteihinsa kaksi kertaa vuodessa Askel-lehden. Kodikas, kaikille avoin retkeilykeskus ja lomanviettopaikka Tunturikeimiö sijaitsee Jerisjärvellä Muoniossa, Lapissa. Hotelli Helka toimii Helsingin Kampissa Pohjoisella Rautatiekadulla vuonna 1928 valmistuneessa NNKY:n talossa.

Kansainvälistä NNKY-liikettä koordinoi NNKY:n Maailmanliitto (World YWCA) ja Euroopan alueen NNKY:iden yhteistyötä kehittää Euroopan NNKY (European YWCA).