Oulun NNKY

Ryhmät ja viikkotoimintamme ovat näillä näkymin tauolla huhtikuun loppuun saakka.

Lisätietoja toiminnasta ja toimintaan vaikuttavista rajoituksista info@onnky.fi tai 040 7514480.

Kun pistäydyt NNKY:llä, tulethan terveenä, käytät maskia ja huolehdit käsihygieniasta:)

Seuraa ilmoittelua NNKY:n kotisivulla, facebookissa ja instagramissa. Tämänhetkinen aikataulu on päivitetty 25.3.2021.

NNKY-liitto 125 vuotta

Kahden viikon kuluttua kiva ilta tiedossa! Tervetuloa mukaan juhlimaan sisarpiirin kanssa 125-vuotiasta NNKY-liittoa! Koska emme voi tavata kasvokkain ja juhlia isosti, tavataan toisiamme verkossa: https://meet.jit.si/NNKYtapaaminen 27.4.2021 klo 18-19:30.Kansainvälisen tervehdyksen tuo Maailmanliiton pääsihteeri Casey Harden. Puheen ohessa liikuttavaa ja mieltä virkistävää ohjelmaa. Tulethan mukaan!

#nnky#ywca#nnky125vuotta#suomiilmannaisia#naisjärjestöt

Pienkeräys IKIOMA ensikirja® -toiminnalle on alkanut

Tule mukaan varmistamaan, että IKIOMA ensikirjojen® tekeminen ja jakelu vapaaehtoisvoimin jatkuu!

Voit lahjoittaa haluamasi summan IKIOMA ensikirja -toiminnan hyväksi. Käytämme rahat ensisijaisesti valmiiden IKIOMA ensikirjojen® jakelukustannuksiin, jotka syntyvät postitus- ja toimituskuluista sekä toissijaisesti uusien ensikirjojen materiaalihankintoihin. Esim. yhden ensikirjan materiaalikulut ovat n. 20 €.”

Pienkeräysnumeromme RA/2021/347 ja keräysajankohta 25.3. – 24.6.2021.
Lahjoitustilimme on IKIOMA-toiminta FI3157445020054168.

Järjestäjä: Oulun NNKY ry:n IKIOMA ensikirja -toiminta, email: ikioma@onnky.fi puh. 0400 726178.

Mistä kaikki alkoi?

Voi, sitä iloa ja riemua, kun pieni ensikirjaikäinen lapsi saa käsiinsä oman ensikirjan! Hän saa turvallisia yhteisiä hetkiä tutustuessaan siihen vanhempiensa ja sisarustensa kanssa. Samalla hän oppii uusia sanoja, käsitteitä ja tietoa ympäröivästä maailmasta. Suomessa on kirjastoista lainattavissa ja kaupoista ostettavissa on kymmenittäin upeita ensikirjoja. Myös äitiyspakkauksessa on syntyvälle lapselle oma vauvakirja.

Mutta kaikki lapset eivät pysty saatavilla olevista ensikirjoista iloitsemaan. Sellaisia lapsia syntyy Suomeen vuosittain noin 70 -100 lasta. Osa heistä on täysin sokeita, osa heikkonäköisiä ja osa monella tavoin vammaisia. Näille lapsille ei ole ollut saatavilla tähän mennessä mistään heille soveltuvia kosketeltavia ensikirjoja. Kaupoista ja kirjastoista saatavat ensikirjat tai äitiyspakkauksessa oleva vauvakirja eivät sovi heille. Vasta kahden ikävuoden jälkeen nämä lapset voivat lainata Celiasta isommille tarkoitettuja koskettelukirjoja. Siinä iässä muut lapset ovat lukeneet jo monia kymmeniä erilaisia kirjoja.

Tässä ollaan nyt!

IKIOMA ensikirja® on suunniteltu juuri näkö- ja monivammaisen lapsen ensikirjaksi viisi vuotta sitten. Niitä on valmistettu noin kolmesataa ja  jaettu jo parisataa. Ensikirjan saaneitten lasten terapeutit ovat halunneet ottaa kirjan käyttöönsä myös apuvälineenä lapsen kuntoutuksissa.
IKIOMA-toiminnassa on koulutettu eripuolille Suomea 35 vapaaehtoista IKIOMA-ohjaajaa, jotka ohjaavat muita vapaaehtoisia omilla paikkakunnillaan IKIOMA ensikirjojen®  valmistamisessa tarkkojen turvallisuuden ja laadun takaavien ohjeiden mukaan. Materiaali IKIOMA ensikirjoja® varten lähetetään ohjaajille Oulusta, jossa yhteishankinnat on alusta asti tehty. Valmiit ensikirjat palautetaan IKIOMAn kotikoloon Ouluun, jossa ne tarkistetaan, pestään ja pakataan jakelua varten. Lapsi voi saada IKIOMA ensikirjan® asioidessaan lastenneurologian yksikössä, joissa IKIOMA-hankkeen aikana esiteltiin toimintaa ja sovittiin ensikirjojen jakelusta. Yksiköitä on 21 ja vielä yhdeksän yksikköä odottaa esittelykäyntiä, jonka jälkeen jakeluverkosto kattaa koko maan ja tavoittaa lähes kaikki IKIOMA ensikirjaan® oikeutetut lapset.

Kysy lisää, puh. 0400 726178.

Viime vuoden jäsenkortti käy edelleen

Oulun NNKY:n jäsenmaksulaskuja postitetaan parhaillaan. Vuoden 2021 jäsenmaksu on 20 €. Uutta NNKY:n jäsenkorttia sen sijaan ei ole odotettavissa, sillä viime vuoden jäsenkortti käy myös tänä vuonna. Jos olet hukannut omasi, pyydä uusi Maaritilta, puh. 040 7514480 tai info@onnky.fi.

Viherkasveja myytävänä

Viherkasvimme ovat lähteneet huippukasvuun ja kukkaikkuna alkaa täyttyä:) Jos siis mielit kotiisi uusia viherkasveja, tervetuloa valitsemaan ja ostamaan: hinnat 5€ – 40€.

Lankapula!

NNKY:n kädentaitojen ryhmien kutojat ovat olleet ahkerina ja tyhjentäneet lankahyllyt! Jos siis varastoissasi on ylimääräisiä villa- tai puuvillalankakeriä, niin mielellämme otamme niitä lahjoituksina vastaan. Lankalahjoitukset voit toimittaa NNKY:n toimistolle, Isokatu 15. Toimisto on avoinna ma-to klo 9-15.

Voimasiskot-ryhmä etäyhteydellä

Tammikuussa aloittaa voimavarojen ja tunnetaitojen vertaisryhmä, Voimasiskot, etäyhteydellä. Liity mukaan pienryhmään keskustelemaan naisen elämään liittyvistä asioista Liisa Virénin johdolla! Ensimmäinen tapaaminen on ma 11.1. klo 18. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisen yhteydessä. Ilm. maarit.peltoniemi@onnky.fi

RYHMÄ ON TÄYNNÄ.

Hei, ryhmänohjaaja!

Tervetuloa tapaamaan muita ohjaajia etäklinikalle ti 20.4. klo 18-19.30! Suunnataan katsetta tulevaan ja pohditaan, mitä uuden ryhmän perustaminen vaatii. Osallistuminen vaatii etukäteisilmoittautumisen 19.4. mennessä: maarit.peltoniemi@onnky.fi

Näkyvä Nainen -lehti verkossa

NNKY:n jäsenlehti Näkyvä Nainen  ilmestyy tämän syksyn verkossa NNKY-liiton kotisivuilla. Syksyn numero 4/2020 on juuri ilmestynyt. Koko lehtiarkistomme löytyy osoitteesta https://jasenlehti.ywca.fi/ Jos haluat antaa palautetta uusimmasta numerosta, otamme sitä mielellämme vastaan NNKY-liiton sähköpostiosoitteessa nnky@ywca.fi

Oikein antoisia lukuhetkiä Näkyvän Naisen parissa!

Kamalat äidit -ryhmä

Oletko kiinnostunut teinien äideille tarkoitetusta Kamalat äidit -vertaisryhmästä?

Kevätkaudella 2021 perustamme uuden ryhmän, johon voit jo ilmoittautua: maarit.peltoniemi@onnky.fi

Tapaamiskertoja on yhteensä kymmenen, noin joka toinen viikko. Osallistuminen on maksutonta, mutta sitoutumista toivotaan. Paikka ilmoitetaan osallistujille.

Tervetuloa mukaan IKIOMA-toimintaan!

Kaksi valmista IKIOMA ensikirjaa®

Kevään 2021 talkoot järjestetään kerran kuussa lauantaisin klo 13-16 Oulun NNKY:llä, Isokatu 15. Seuraavat talkoot ovat 27/2 , 27/3 , 24/4. sekä 22/5. Ilmoittaudu etukäteen Vuokolle puh. 0400 726 178 tai Facebookissa. Näin varmistuu turvallinen ryhmäkoko.

IKIOMA-talkoissa valmistetaan kosketeltavia IKIOMA ensikirjoja®, jotka lahjoitetaan pienille näkö- ja monivammaisille lapsille.  Lisätietoja IKIOMA-toiminnan vetäjä, Vuokko Keränen 0400 726 178 tai vuokko.keranen@onnky.fi tai vuokkoA.keranen@gmail.com

IKIOMA ensikirja -toiminta siirtyi hankkeen päättyessä kokonaisuudessaan Oulun NNKY:n tiloihin Isokatu 15. (Postiosoite Asemakatu 15, 90650 Oulu)
Tervetuloa tutustumaan!

IKIOMA ensikirjalla on myös omat nettisivut

IKIOMA ensikirjan tarinaa (8min. video)

Kellarikirppiksen aukioloajat

Kellarikirppis osoitteessa Asemakatu 15 on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin klo 16-18.

Itu-työ tukee

Haluatko jutella raskaudestasi? Pelottaako raskausaika tai synnytys? Itu-työ tukee kriisiraskaustilanteessa olevia, raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä tyttöjä ja naisia. Palvelut ovat ilmaisia ja luottamuksellisia. Oulussa Itu-päivystykseen saa yhteyden tekstiviestillä 044 7922229.

Viikoittain kokoontuvat

VIIKKOTOIMINTA ON TAUOLLA HUHTIKUUN LOPPUUN SAAKKA

Ma klo 12 – 15 käsityökahvilajossa kudotaan mm. Äiti Teresan peittoja

Ti klo 9 – 10 aamukahvit ja päivän lehti. Käytettävissä myös asiakaspääte ja nettiyhteys. Tervetuloa, kaikille avoin

Ke klo 12 – 15 käsityökahvila, jossa tehdään hyväntekeväisyyteen erilaisia käsitöitä. Omakin käsityö on sallittua ottaa mukaan

To klo 14 – 16 avoimet ovet, monikulttuurinen naisten ryhmä. Joka kerta eri ohjelmaa, mutta kahvipöytä on katettu joka kerta

Hotelli Helka kutsuu nyt viikonlopun viettoon

Hotellivaraukset NNKY:n jäsenhinnalla
( – 30 % päivän hinnasta) ja lisätiedot:

p. (09) 613 580

www.helka.fi

reservations@helka.fi

Sunnuntaista 18.10. alkaen Hotelli Helkan ovat auki joka viikko torstaista klo 12 aina sunnuntaihin klo 12:een. Maanantaista keskiviikkoon Helka on suljettu. Lisäksi Helkan Baari palvelee nyt vain hotellivieraitamme.
”Tervetuloa nauttimaan viikonlopuista vieraanamme. Toivomme, että voisimme taas pian toivottaa kaikki teidät tervetulleiksi viikon jokaisena päivänä.”NNKY-liitto perusti Helsingin Kampissa sijaitsevan, suomalaisesta designista tunnetun Hotelli Helkan vuonna 1969. Hotelli Helka on ollut mukana mahdollistamassa NNKY:n tärkeitä työmuotoja eri ikäisten naisten, tyttöjen sekä perheiden parissa.

Oulun NNKY logo

Yhteystiedot

Asemakatu 15, 90100 Oulu
Käyntiosoite: Isokatu 15

toiminnanjohtaja
Maarit Peltoniemi
p. 040 751 4480
maarit.peltoniemi@onnky.fi

Toimitilamme avoinna
ma-to klo 9-15,  pe suljettu

Facebook

 

Oulun NNKY:n verkkolaskutusosoite:

Oulun Nuorten Naisten Kristillinen yhdistys ry

Välittäjän tunnus: 003714377140

Verkkolaskutusosoite OVT-tunnus: 003702357417001

Paperilaskut:

Oulun Nuorten Naisten Kristillinen yhdistys ry

003702357417001

PL 508

02066 DOCUSCAN