Oulun NNKY

Mitä kuuluu? Soita arkisin klo 9-15, 0407514480

NNKY-liiton uutiskirjeestä:

Oulun NNKY:ssä kysellään poikkeusaikana jäsenten kuulumisia

Koronaviruksen aiheuttama poikkeusaika järjesti myös NNKY:n paikallisyhdistysten kevään toiminnan uusiksi. Oulun NNKY:ssä Maarit Peltoniemi tekee yhä toimistosta käsin työtään, sillä hän on apuna joidenkin jäsenten ruokakauppa- ja muissa asioinneissa. Lisäksi hän käy läpi päivittäistä soittolistaa. 

− Soitan tai viestittelen ryhmäläisillemme ja kyselen kuulumisia. Paljon on yksinäisyyttä ja huolta, niistä juttelemme. Olemme varapuheenjohtaja Riitta Hirvosen kanssa päättäneet, ettei jäseniämme saa jättää yksin näinä aikoina, ja nyt jos koskaan tarvitaan meillä työntekijää! Soittolistallani on tällä hetkellä runsas kaksikymmentä nimeä. Joillekin soitan, joillekin laittelen viestiä ja kyselen, mitä kuuluu. Joillekin käyn ostamassa ruokaa, joillekin toimitan lankoja, että olisi jotakin tekemistä kotona. Se on pientä, mutta arvelen, että he ilahtuvat yhteydenotostani. Teemme myös yhteistyötä Caritas-säätiön soittojelpin kanssa, eli sieltä ohjataan puhekaveria kaipaavia tänne meille. Heitä on listallani muutama.

Ihmiset eivät ole kaikonneet minnekään, vaikka he eivät voi NNKY:lle ryhmiin ja tilaisuuksiin tullakaan. Tämä aika testaa meitä ja meidän työtämme; miten sen itse näen, ja miten sen muut kokevat, missä on sen tärkeys.

Kokoava toiminta tauolla

Oulun NNKY:n ryhmätoiminnat ja tilaisuudet ovat tauolla toistaiseksi.  Maanantain ja keskiviikon käsityökahvilat, naisten monikulttuuriset ryhmät sekä 23.3. pidettäväksi suunniteltu teemailta perutaan. IKIOMA-talkoot perutaan. Myös Kellarikirppis on suljettu. Kevätkokous siirretään tuonnemmaksi. Voimasiskot – ja Kamalat äidit -ryhmistä tiedotetaan osallistujille erikseen. Hiljaisuuden retriitti perutaan myös.

Seuraa ilmoitteluamme ryhmien jatkumisesta somessa ja nettisivultamme. Voit myös soittaa: 040 7514480 /Maarit

Haluamme omalta osaltamme torjua viruksen leviämistä ja toimia viranomaisten suositusten mukaisesti.
Pidetään huolta itsestä ja toisista!

Asiointi- ja soittoapua saatavilla

Caritas koordinoi asiointiapua oululaisille ikäihmisille

Caritas on käynnistänyt asiointi- ja soittojelppi -palvelun. Jelpistä seniorikansalainen voi kysyä esimerkiksi kauppa-apua tai saada itselleen juttukaverin. Uuden palvelun tarve tuli ajankohtaiseksi koronapandemian myötä.

Palvelu on tarkoitettu aluksi 70 vuotta täyttäneille oululaisille, joilla ei ole omaisia tai kotihoitoa auttamassa. Ikälinjaus perustuu Valtioneuvoston toimintaohjeeseen, jonka mukaan yli 70-vuotiaiden on hyvä pysyä kotona viruspandemian vuoksi.

Palvelu toteutetaan vapaaehtoistoimintana yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Palvelu on ikäihmisille maksutonta. Caritaksessa vapaaehtoistoiminta on tuttu asia. Caritaksen projektikoordinaattori Matleena Keränen kertoo, että palvelun turvallisuutta vaalitaan sillä, että vapaaehtoiset, jotka ovat palvelussa mukana, ovat entuudestaan Caritakselle tai yhteistyökumppaneille tuttuja. Esimerkiksi Oulun seurakunnat valmistelevat parhaillaan mukaan lähtemistä Caritaksen asiointi- ja soittojelppiin.

Caritas-Säätiön diakoniajohtaja Marja-Leena Tahkolan mukaan asiointipalvelun lisäksi Caritaksessa pidetään tärkeänä sitä, että kotona olevat yksinäiset ikäihmiset voivat halutessaan purkaa omaa mieltään paitsi ammattiauttajalle myös vapaaehtoiselle tai jollekulle toiselle samassa tilanteessa olevalle seniorille. Siksi uuteen palveluun kuuluu lisänä soittojelppi. Soittojelpin kautta voimme saattaa jutteluseuraa kaipaavat yhteen välittämällä heidän luvallaan toistensa yhteystiedot.

Asiointi- tai soittopyynnöt ilmoitetaan Matleena Keräselle joko soittamalla 044 468 4201 tai sähköpostitse 
matleena.keranen@caritaslaiset.fi arkisin klo 8-11 välillä.

Oulun NNKY mukana hyvän puhumisessa

Vuonna 2020 Oulun NNKY haluaa kiittää erityisellä tavalla ihmisiä, jotka ovat osoittaneet omassa arjessaan vastuullisuutta ja välittämistä.

Teemme sen kerran kuukaudessa lahjoittamalla nnky:n naisten tekemät villasukat henkilölle, jonka välittävät teot ja puheet ansaitsevat lämpimän kiitoksen.

Tammikuussa sukat lahjoitettiin oululaiselle Marja Ropposelle. Kiitimme häntä hyvästä naapuruudesta. Ropponen huolehti naapuristaan hetkellä, jolloin tarvittiin välittämistä.

Vaikka naapurit eivät kaupunkilaisessa elämänmenossa tule aina tutuiksi, sen ei tarvitse tarkoittaa ohikulkemista silloin, kun on huolenpidon aika.

Välittäminen tuo lämpöä naapurustoon. Turvalliseen ja viihtyisään asumiseen kuuluu pihalla tervehtiminen ja tarvittaessa rohkea kysymys: onko kaikki hyvin? Näin toimi Ropponen

Kuka sinun mielestäsi ansaitsee helmikuun kiitosvillasukat? Vinkkaa ehdotuksesi perusteluineen Oulun NNKY:lle joko sähköpostiin info@onnky.fi tai soittamalla 040 7514480.

Hiljaisuuden retriitti Tunturikeimiöllä 20.-24.5.2020

RETRIITTI PERUTAAN TÄLTÄ KEVÄÄLTÄ.

Tervetuloa hiljaisuuden retriittiin helatorstain tienoilla Muonioon, Tunturikeimiön majalle. Retriitin ohjaajina toimivat Soili Pitkänen ja Meri Tirroniemi.

Hinta: 300–320 €/henk. (osanottajien määrästä riippuu).

Täysihoitohintaan sisältyy: Majoitus (omin liinavaattein,),ruokailut: tulopäivänä (keskiviikko) päivällinen ja omatoiminen iltapala, lähtöpäivänä aamupala ja lounas,muina päivinä aamupala, retkieväät, päivällinen ja omatoiminen iltapala.

Yöpyminen yhden hengen huoneessa. Liinavaatteet: 12€/setti

Matkat jokainen järjestää itse.Esimerkiksi Eskelisen Lapin Linjat kulkee Tunturikeimiön portin pieleen päivittäin.

Retriitti toteutuu, jos osallistuja on väh. 10.

Sitova ilmoittautuminen 17.4. mennessä

info@onnky.fi

tai 040 7514480

Lisätiedot: Maarit Peltoniemi, Oulun NNKY

Retriitin toteutumisesta tiedotetaan seuraavan kerran huhtikuun alussa.

Tervetuloa vuosikokoukseen

Oulun NNKY ry:n vuosikokous (kevätkokous) pidetään ma 24.8.2020 klo 18 Oulun NNKY:llä, Isokatu 15. Asialistalla sääntöjen määräämät asiat. Kokoukseen voi osallistua myös etänä.

Uusi Kamalat äidit -ryhmä

Ryhmän jatkumisesta kerrotaan lisää syksyllä 2020.

Uusi ryhmä teinien äideille aloittaa to 27.2. klo 17 Melleniuksen ryhmätalossa, Peltolankaari 18.

Ilmoittaudu info@onnky.fi tai 040 7514480.

Tervetuloa IKIOMA-talkoisiin!

IKIOMA-talkoissa valmistetaan koskettelukirjoja alle 2-vuotiaille näkövammaisille lapsille.  Lisätietoja IKIOMA-työn koordinaattori Vuokko Keränen 044 7416862 tai vuokko.keranen@onnky.fi.

IKIOMA-hankkeen kotikolo sijaitsee osoitteessa Isokatu 47, 4. krs
Tervetuloa tutustumaan!

IKIOMA ensikirjalla on omat nettisivut: www.ikiomaensikirja.fi

Tutustu ja anna palautetta!

Naiset yhdessä!

Vierailemme Oulun Ensi- ja turvakodin päiväryhmässä tekemässä käsitöitä ja askartelemassa, juttelemassa jälleen ensi syyskaudella. Tule mukaan, p. 040 751 4480.

Vierailuja jatketaan jälleen syksyllä 2020.

Kellarikirppiksen aukioloajat

KIRPPIS ON SULJETTU.

Kellarikirppis osoitteessa Asemakatu 15 on avoinna joka keskiviikko ja torstai klo 16-18. Tervetuloa!

Itu-työ tukee

Haluatko jutella raskaudestasi? Pelottaako raskausaika tai synnytys? Itu-työ tukee kriisiraskaustilanteessa olevia, raskauttaan vaikeassa tilanteessa jatkavia ja abortin läpikäyneitä tyttöjä ja naisia. Palvelut ovat ilmaisia ja luottamuksellisia. Oulussa Itu-päivystykseen saa yhteyden tekstiviestillä 044 7922229.

Viikoittain kokoontuvat

VIIKKO-OHJELMA ON TAUOLLA.

Ma klo 12 – 15 käsityökahvilajossa kudotaan mm. Äiti Teresan peittoja (alk. 13.1.2020).

Ke klo 12 – 15 käsityökahvila, jossa tehdään hyväntekeväisyyteen erilaisia käsitöitä. Omakin käsityö on sallittua ottaa mukaan. (alk. 8.1.2020)

To klo 14 – 16 avoimet ovet, monikulttuurinen naisten ryhmä. Joka kerta eri ohjelmaa, mutta kahvipöytä on katettu joka kerta (alk. 9.1.2020)

To klo 16 Qigong -terveysliikunta. Ei osallistumismaksua, ei ennakkoilmoittautumista.

Tervetuloa Tunturikeimiölle!

Suomen NNKY-liiton toimintakeskus Tunturikeimiö kutsuu luonnossa liikkujat  huikeisiin tunturimaisemiin Lappiin, Muonioon.

Tunturikeimiö tarjoaa majoitusta ja kotitekoista ruokaa kotoisassa, rauhallisessa ympäristössä, josta pääsee helposti myös säpinän keskelle.

Tunturikeimiöllä Kiepissä saunat ovat aina lämpiminä ja rakennuksessa on myös viihtyisä ja ajanmukaisesti varusteltu kokoustila. Rantasaunalta voi käydä virkistymässä kirkasvetisessä Naistenlammessa.

Tunturikeimiöllä on mutkaton tunnelma, josta huolehtii talon vastaava hoitaja Kristian Pieviläinen.

Yhteystiedot

Asemakatu 15, 90100 Oulu
Käyntiosoite: Isokatu 15
toiminnanjohtaja Maarit Peltoniemi
p. 040 751 4480

maarit.peltoniemi@onnky.fi
 

Toimitilamme avoinna ma-ke klo 9-15, to 10-17, pe suljettu

Oulun NNKY:n verkkolaskutusosoite:

Oulun Nuorten Naisten Kristillinen yhdistys ry

Välittäjän tunnus: 003714377140

Verkkolaskutusosoite OVT-tunnus: 003702357417001

Paperilaskut:

Oulun Nuorten Naisten Kristillinen yhdistys ry

003702357417001

PL 508

02066 DOCUSCAN