Turun NNKY

Ohjelmaa keväällä 2022

KORONARAJOITUKSET

Koronarajoitukset ovat hellittäneet. Meillä on jälleen ilo kokoontua yhteen!

Toimimme edelleen turvallisesti, käytämme maskia ja pidämme huolta käsihygieniasta.

Ihmeellisiä naisia, joita ajattelen päivittäin

Juhlavuoden sarja Ihmeellisiä naisia, joita ajattelen päivittäin esittelee vuosisatojen varrelta naisia, jotka ovat kohdanneet omana aikanaan vastuksia ja vaikeuksia. Luottamus Jumalaan ja omaan visioon ovat auttaneet vastaanottamaan haasteet ja luomaan uutta. Rohkeista esimerkeistä nykynainenkin voi peilata omaa elämäänsä. Sarja järjestetään yhteistyössä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa. Sarja jatkuu syksyllä 2022.

Lasten kesäleiri Mannin Navetalla 6.6.-23.6.2022

Turun NNKY järjestää yhteistyössä MLL Turun paikallisyhdistyksen kanssa päiväleiritoimintaa 1.-2.-luokkalaisille koululaisille maanantaista perjantaihin 6.-23.6.2022 Mannin navetalla, Mannintie 4, 21360 Lieto as. Mukaan voi ilmoittautua viikoksi kerrallaan tai koko leirin ajaksi. Leirin hinta on 65€/viikko, juhannusviikko 55€/viikko ja sisältää tarvittaessa aamupalan ja aina lounaan ja välipalan.

Ohjelmassa on ammattitaitoisten ohjaajien seurassa monenlaista mukavaa kesätekemistä. Leiripäivään on liukuva saapumisaika klo 7-9 välillä ja liukuva lähtöaika klo 15-16.30.

Etsimme leirille myös vapaaehtoisia leirimummoja ja leirivaareja, jotka toimivat leirillä leiriohjaajien rinnalla avustavissa tehtävissä. Vapaaehtoisille tarjotaan lounas ja kahvit. Ilmoittautuminen ja tiedustelut toimisto@nnkyturku.fi tai 0400-821 905

Runopiiri hengellisen runon ystäville

Runo elää ja hengittää. Runo tavoittaa aavistuksia näkymättömästä. Tutustumme hengellisten runojen
kirjoittajiin ja heidän tuotantoonsa. Kevään aikana on tutustuttu Niilo Rauhalan ja Mirjami Lähteenkorvan runoihin sekä Lassi Nummen teokseen Requim. Vetäjänä kirjailija Tytti Issakainen. Ohjelma ja kahvitarjoilu jäseniltä 3 e/kerta ja ei-jäseniltä 5 e/kerta.

Runopiiri jatkuu jälleen syksyllä 2022 Turun NNKY:llä, Vähä Hämeenkatu 12 a C 57, 20500 Turku.

Ystävänpäivä on aina

Yhdistyksellä järjestetään seniori-ikäisille mukava iltapäivä, jolloin syödään keittolounas, kahvitellaan, nautitaan yhteisestä ohjelmasta ja toisten kanssa seurustelusta. Yhteistyökumppanina on Turun Tuomiokirkkoseurakunta.

Kevään aikana senioreiden Ystävänpäivää vietetään joka toinen viikko maanantaisin kello 13–14.30. Ensimmäinen iloinen iltapäivä oli ystävänpäivänä 14.2. 2022. Seuraavan kerran ollaan yhdessä maanantaina 23.5. Laitathan kalenteriin! Tämän jälkeen Ystävänpäivä-tapahtuma jää kesätauolle, jatkamme jälleen syksyllä!

Osallistuminen ohjelmineen, keittolounaineen ja kahveineen tarjotaan 3 euron hintaan. Osallistujia mahtuu mukaan noin 20. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakolta sähköpostitse toimisto@nnkyturku.fi tai puhelimitse 0400 821 905. Tervetuloa!

Jaakontien pyhiinvaellus peruuntui toukokuulta

Toukukuuksi suunniteltu vaellus Koroisten, Maarian, Tuomiokirkon, Raision ja Naantalin kirkkojen kautta Rymättylän kirkolle pyhiinvaelluksen asiantuntija Jouni Elomaan opastuksella on peruuntunut ja siirtyy myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan. Lisätiedot: Turun kristillinen opisto, www.tk-opisto.fi, puh. 040 6240814.

TimeLessBody-liikunta- ja kuntoiluohjelma

Niska, selkä, lonkat, polvet, nilkat – aivan koko kroppa kaipaa vetreyttä. TLB-ohjelma tarjoaa kaikenkuntoisille ajatonta hyvinvointia mielelle ja koko keholle päästä varpaisiin. Ohjaajana koulutettu TLB-opettaja Tiina Holopainen. TLB jatkuu jälleen syksyllä 2022.

KKK-ryhmä eli Kahvipussien kierrätys koukuttaa

KKK-ryhmä tekee ihmeitä kasvipusseista: koruja, laukkuja, käyttöesineitä, mitä vain. Tule mukaan, tuo mukanasi sakset ja reilu pino puhdistettuja kahvipusseja. Saat opastusta punontaan ja muihin taitoihin.

Jäsenhinta oppimisen ilosta, kahvista ja pullasta 1,50 euroa kerralta, ei-jäsenet 3,50 euroa kerralta.

Kokoontuminen yleensä joka toinen viikko Turun NNKY:ssä Vähä Hämeenkatu 12 a. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen puh. 0400 821905.

Kamalat Äidit

Kamalat Äidit -vertaistoiminnassa murkkuikäisten ja muiden lasten äidit pääsevät jakamaan ajatuksiaan niiden kanssa, jotka ovat samassa elämäntilanteessa.

Tiedustele ryhmän toiminnasta ja kokoontumisesta Tarja Mäkelältä tara.3.yh@gmail.com

Menneitä tapahtumia

4.10. Piispa emerita Irja Askola ja piispa Mari Leppänen keskustelivat aiheesta Elävä arki uskon maailmassa- elävä usko arjen maailmassa

1.11.Kirsti Ellilä: Pyhä Birgitta

Kirsti Ellilä on porautunut Pyhän Birgitanelämään jo usean vuoden ajan. Hän avaa esityksensä sisältöä:

”Ideana on kertoa Birgitasta ihmisenä ja pyhimyksenä. Toisten mielestä Birgitta oli mystikko, reformaattori, profeetta, poliitikko. Toisten mielestä hän oli hullu ja harhainen ja seksuaalisesti turhautunut yläluokkainen nainen. Kiistatonta on, että hän oli tuottelias kirjailija ja kosmopoliitti, joka toteutti tinkimättä omaa kutsumistaan ja joutui sen vuoksi myös hengenvaaraan. Jokainen aika katsoo Birgittaa omasta näkökulmastaan, mutta miten Birgitta näkee meidät?”

13.12. Kuvataiteilija Annukka Laine: Neitsyt Maria kirkkotaiteessa.

Joulu saapuu jälleen. Joulun Lapsen seimen äärellä valvoo äiti Maria. Onko hän tavallinen äiti, taivaan Kuningatar, Madonna, Jumalansynnyttäjä…? Mitä Rooman katakombien, keskiajan ja nykyajan maalaukset Neitsyt Mariasta kertovat meille? Hänen elämänsä ja persoonansa on koskettanut ihmisiä halki vuosisatojen. Taidemaalari Annukka Laine vie kuulijat hienolle aikamatkalle ja avaa kuvin ja sanoin Marian merkitystä ja asemaa.

1.3. Hildegard-aktiivit Marjaana Moisio ja Oili Forsman: Hildegard Bingeniläinen

Hildegard Bingeniläinen on raikas tuulahdus 1100-luvulta: nunna, hengellinen äiti ja syvällinen mystikko, jolla oli jalat tukevasti maassa. Kirjailija, jonka tekstit puhuvat meidänkin ajastamme. Säveltäjä, jonka musiikki koskettaa yhä. Ravintoterapeutti ja lääkitsijä, jonka ohjeiden arvon tutkimus on vasta oivaltanut. Luonnonsuojelija, vallanpitäjien kriitikko, Eurooppaa kiertävä saarnaaja aikana, jolloin se oli naisille mahdotonta…

5.4. Intendentti Jaana af Hällström: Aurora Karamzin

Aurora Karamzin (1808-1902), suomalainen seurapiirikaunotar, Venäjän keisarinnan hovineiti ja keisarin ystävä, suunnattomien uralilaiskaivosten toimitusjohtaja, Diakonissalaitoksen perustaja, sosiaalityön uranuurtaja – sadunomainen nainen, jota elämä ei säästellyt kovilta kokemuksilta.

3.5. Psykoterapeutti, tietokirjailija Kirsi Hiilamo ja ilmastopolitiikan asiantuntija, isoäiti Eija-Riitta Korhola: Äidit ja tyttäret

Psykoterapeutti Kirsi Hiilamo ja ilmastopolitiikan asiantuntija, isoäiti Eija-Riitta Korhola keskustelevat aikuisen naisen suhteesta omaan äitiin tiistaina 3.5.2022 klo 18 Turun Tuomiokirkossa. Äiti – yksi tyttären tärkeimpiä ihmissuhteita, antoisa, raivostuttava, rakas. Suhde äitiin muovaa naista perustavanlaisella tavalla. Se voi kantaa tai sitoa. Miten löytyisi reittejä rakentavaan ja vapautuneeseen äiti-tytär-suhteeseen? Mitä suhde voisi antaa, kun kriisi tai maailmantilanne ahdistaa? Mitä äiti sanoisi? Mitä tytär vastaisi? Mistä kumpuaisi yhteinen toivo, voima ja luottamus katsoa tulevaisuuteen?

Kuvataidepiiri

Kuvataiteilija Eija Tähkäpään ohjaama kuvataidepiiri on toistaiseksi tauolla.

Eija kertoo ryhmästä näin: ”ryhmä sopii kaikille maalauksesta kiinnostuneille. Työskennellään omin välinein. Ryhmässä on mukava harrastaa. Kukin tekee työtään omien mieltymystensä mukaan. Opettajana neuvon ja ehdotan tehtäviä, tekniikoita  ja aiheita. Liuotinvärejä ei voi käyttää. Kynät, hiilet, pastellit ja vesivärit sopivat hyvin, samoin akryylivärit. Maalaustelineitä tilassa ei ole. Ilmoittautuneille lähetän tarkempaa tietoa ja vastaan kysymyksiin. Ryhmässä syntyy mukavia keskusteluja, saa tietoa ja kannustusta.”

Tiedustelut eijatahkapaa@gmail.com.

125-vuotisjuhlamessu Maarian kirkossa 27.3.2022

Yhdistyksemme juhlisti 125-vuotista taivaltaan messussa Marian ilmestyspäivänä 27.3.2022 kello 17 Maarian kirkossa. Pyhäpäivän aiheena oli Herran palvelijatar. Messu toimitettiin yhteistyössä Maarian seurakunnan kanssa ja se noudatti seurakunnan kehittämää Johannesmessun kaavaa. Messussa saarnan piti Suomen NNKY-liiton pääsihteeri Anne Pönni, liturgina toimi pastori Inkeri Puputti ja seurakuntalaisen puheenvuoron käytti Turun NNKY:n puheenjohtaja Tytti Issakainen. Turun NNKY:n jäseniä toimi messussa avustavissa tehtävissä ja musiikista vastasi Katulähetyksen lauluryhmä. Lopuksi nautittiin juhlakahvit Maarian pappilassa.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Sovituksen-aiti-tekijana-Annukka-Laine-1200x883.jpg
Kuva: Annukka Laine: Sovituksen äiti

Liity jäseneksi tästä

Tervetuloa Turun NNKY:n jäseneksi ja mukaan toimintaamme! 

Turun NNKY:n jäsenyys

Vuoden 2022 jäsenmaksu on 20 €. Alle 30-vuotiaiden jäsenmaksu on 10 €.

Vuokraa meiltä tilat juhlaan tai kokoukseen

Turun NNKY vuokraa kokous- ja juhlatiloja Vähä Hämeenkatu 12 a. Saliin mahtuu noin 40 – 60 henkilöä. Tiedustelut: p. 0400 821 905  tai toimisto@nnkyturku.fi

Jatkamme tilavuokrausta noudattaen THL:n ja OKM:n ohjetta turvaväleistä ja hygieniakäytännöistä.

Kuvia tiloista

Turun NNKY:n johtokunta 2022

Tytti Issakainen, pj.
Minna Nyrhinen, varapj.
Helena Pihl
Anne Kuronen
Eeva-Kaija Lemmetyinen
Anna-Kaisa Siltanen
Senni Siltanen

Turun NNKY logo

Yhteystiedot

Turun NNKY

Vähä Hämeenk. 12 a C 57
20500 Turku
toimisto@nnkyturku.fi
0400 821905

Tykkää myös
Facebookissa:
Turun NNKY – YWCA of Turku