Turun NNKY

TULEVIA TAPAHTUMIA 2023

Avoimet ovet ja joulukahvit ma 11.12.2023

Tervetuloa Turun NNKY:lle maanantaina 11.12.2023 klo 14.30-17 välisenä aikana nauttimaan jouluisesta tunnelmasta! Tarjolla mukavaa yhdessäoloa, kahvia, glögiä, pipareita ja jouluista musiikkia!

Voimasiskot

Voimasiskot™-vertaisryhmät ovat kaikille naisille avoimia voimaantumisryhmiä, jossa annetaan työkaluja omien tunteiden ja voimavarojen tunnistamiseen.

Voimasiskot-vertaisryhmissä keskustellaan luottamuksellisesti ja tehdään pieniä tehtäviä ja harjoituksia.

Turun NNKY:llä aloitaa tammikuussa uusi ryhmä, joka kokoontuu 11.1., 25.1., 8.2., 22.2. ja 14.3. 2024 kello 18-19.30. Mukaan mahtuu 6 osallistujaa.

Ilmoittaudu etukäteen toimisto@nnkyturku.fi tai 0400-821 905. Lämpimästi tervetuloa!

Runopiiri

Runo elää ja hengittää. Runo tavoittaa aavistuksia näkymättömästä. Tutustumme hengellisten runojen
kirjoittajiin ja heidän tuotantoonsa Turun NNKY:llä. Runopiirissä on tutustuttu mm. Niilo Rauhalan ja Mirjami Lähteenkorvan runoihin sekä Lassi Nummen teokseen Requim. Runopiirin vetäjänä toimii kirjailija Tytti Issakainen. Ohjelma ja kahvitarjoilu jäseniltä 3 e/kerta ja ei-jäseniltä 5 e/kerta. Ilmoittaudu ennakkoon, jotta kahvi ja monisteet riittävät. Mukaan mahtuu 20 runojen ystävää. Syyskauden osalta runopiiri on täynnä!

Ystävänpäivä on aina

Yhdistyksellä järjestetään seniori-ikäisille mukava iltapäivä, jolloin syödään keittolounas, kahvitellaan, nautitaan yhteisestä ohjelmasta ja toisten kanssa seurustelusta. Ensimmäinen iloinen iltapäivä oli ystävänpäivänä 14.2. 2022. Yhteistyökumppanina on Turun Tuomiokirkkoseurakunta.

Senioreiden Ystävänpäivää vietetään joka toinen viikko maanantaisin kello 13–14.30. Kokoonnumme kahden viikon välein 18.9., 2.10., 16.10., 30.10., 13.11., 27.11. sekä 11.12.

Osallistuminen ohjelmineen, keittolounaineen ja kahveineen tarjotaan 4 euron hintaan. Osallistujia mahtuu mukaan noin 20. Tilaisuuksiin ilmoittaudutaan ennakolta sähköpostitse toimisto@nnkyturku.fi tai puhelimitse 0400 821 905. Tervetuloa!

TimeLessBody- liikunta-ja kuntoiluohjelma keskiviikkoisin klo 19-20

Niska, selkä, lonkat, polvet, nilkat – aivan koko kroppa kaipaa vetreyttä. TLB-ohjelma tarjoaa kaikenkuntoisille ajatonta hyvinvointia mielelle ja koko keholle päästä varpaisiin kerran viikossa. Syyskausi alkaa keskiviikkona 30.8. 2023 klo 19-20 Aninkaisten koulutalon G-salissa, Aninkaistenkatu 7, Turku. Syyskausi 30.8.-20.12.2023. Kausimaksu Turun NNKY:n jäseniltä 90€ ja ei-jäseniltä 130€. Ilmoittautumiset ja lisätiedot 0400 821 905 tai toimisto@nnkyturku.fi

Kahvipussien kierrätys koukuttaa

Ryhmä tekee ihmeitä kahvipusseista: koruja, laukkuja, käyttöesineitä, mitä vain. Tule mukaan, tuo mukanasi sakset ja reilu pino puhdistettuja kahvipusseja. Saat opastusta punontaan ja muihin taitoihin.

Jäsenhinta oppimisen ilosta, kahvista ja pullasta 1,50 euroa kerralta, ei-jäsenet 3,50 euroa kerralta.

Kokoontuminen yleensä noin kerran kuukaudessa Turun NNKY:ssä Vähä Hämeenkatu 12 a C 57, 20500 Turku. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautuminen puh. 0400 821 905. Tervetuloa tutustumaan!

Kamalat äidit

Tule mukaan Kamalat äidit® -vertaisryhmään!


Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettua toimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, arjen tilanteita, rajojen asettamista sekä niitä aiheita, jotka kulloinkin äitejä askarruttavat. Vertaisryhmissä äideillä on mahdollisuus kuulla toisia äitejä ja kertoa omista kokemuksistaan, saada tukea ja käytännön ideoita arkeen.

Yhden vanhemman perheiden Kamalat äidit -vertaisryhmän ensimmäinen tapaaminen on Turun NNKY:n tiloissa  (os.Vähä Hämeenkatu 12, Turku) keskiviikkona 1.11.2023 klo 18.00-19.30.

Ryhmä kokoontuu noin joka toinen keskiviikko yhteensä 8 kertaa. Muut kokoontumiskerrat ovat 16.11, 29.11, 13.12.17.1.31.1, 14.2. ja 28.2. Ryhmään mahtuu mukaan max 6 äitiä.

Muutamilla kerroilla teemme jotain kivaa yhdessä, käymme hohtominigolfaamassa, kaupunkisuunnistamassa ym.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään:

Tarja: tara.3.yh@gmail.com

Karita: karita.vahakarvia@gmail.com

Ihana, kamala äiti
Murrosiän kynnyksellä tunteet myllertävät sekä nuorella että vanhemmalla. Välillä elämä murrosikäisen kanssa muistuttaa vuoristoradassa olemista. Joskus äiti on omasta mielestään kamala, joskus taas murkun mielestä aivan kamala. Muiden samassa elämäntilanteessa olevien vanhempien tapaaminen ja asioiden ja kokemusten jakaminen on hyväksi havaittu keino saada voimia ja jaksamista arkeen.

Lue lisää toiminnasta: www.kamalataidit.fi

Menneitä tapahtumia

Syksyllä 2022 järjestettiin Hyvyyden voiman lähteille-retkipäiviä ja tutustuttiin Sauvon, Karunan, Maarian ja Rymättylän kirkkoihin sekä Maarian pappilaan ja Naantalin Luonnonmaalla sijaitsevaan Mariavägeniin. Toukokuussa 2023 vierailimme Liedon ja Tarvasjoen kirkoissa. Syksyllä 2023 suuntasimme Nauvoon, Paraisille sekä Naantaliin. Vuodelle 2024 on jälleen suunnitteilla lisää retkiä, seuraa ilmoitteluamme!

Ihmeellisiä naisia, joita ajattelen päivittäin

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on kuva-360x360.png

Juhlavuoden sarja Ihmeellisiä naisia, joita ajattelen päivittäin esittelee vuosisatojen varrelta naisia, jotka ovat kohdanneet omana aikanaan vastuksia ja vaikeuksia. Luottamus Jumalaan ja omaan visioon ovat auttaneet vastaanottamaan haasteet ja luomaan uutta. Rohkeista esimerkeistä nykynainenkin voi peilata omaa elämäänsä. Sarja järjestetään yhteistyössä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan kanssa.

4.10. Piispa emerita Irja Askola ja piispa Mari Leppänen keskustelivat aiheesta Elävä arki uskon maailmassa- elävä usko arjen maailmassa

1.11.Kirsti Ellilä: Pyhä Birgitta

Kirsti Ellilä on porautunut Pyhän Birgitanelämään jo usean vuoden ajan. Hän avaa esityksensä sisältöä:

”Ideana on kertoa Birgitasta ihmisenä ja pyhimyksenä. Toisten mielestä Birgitta oli mystikko, reformaattori, profeetta, poliitikko. Toisten mielestä hän oli hullu ja harhainen ja seksuaalisesti turhautunut yläluokkainen nainen. Kiistatonta on, että hän oli tuottelias kirjailija ja kosmopoliitti, joka toteutti tinkimättä omaa kutsumistaan ja joutui sen vuoksi myös hengenvaaraan. Jokainen aika katsoo Birgittaa omasta näkökulmastaan, mutta miten Birgitta näkee meidät?”

13.12. Kuvataiteilija Annukka Laine: Neitsyt Maria kirkkotaiteessa.

Joulu saapuu jälleen. Joulun Lapsen seimen äärellä valvoo äiti Maria. Onko hän tavallinen äiti, taivaan Kuningatar, Madonna, Jumalansynnyttäjä…? Mitä Rooman katakombien, keskiajan ja nykyajan maalaukset Neitsyt Mariasta kertovat meille? Hänen elämänsä ja persoonansa on koskettanut ihmisiä halki vuosisatojen. Taidemaalari Annukka Laine vie kuulijat hienolle aikamatkalle ja avaa kuvin ja sanoin Marian merkitystä ja asemaa.

1.3. Hildegard-aktiivit Marjaana Moisio ja Oili Forsman: Hildegard Bingeniläinen

Hildegard Bingeniläinen on raikas tuulahdus 1100-luvulta: nunna, hengellinen äiti ja syvällinen mystikko, jolla oli jalat tukevasti maassa. Kirjailija, jonka tekstit puhuvat meidänkin ajastamme. Säveltäjä, jonka musiikki koskettaa yhä. Ravintoterapeutti ja lääkitsijä, jonka ohjeiden arvon tutkimus on vasta oivaltanut. Luonnonsuojelija, vallanpitäjien kriitikko, Eurooppaa kiertävä saarnaaja aikana, jolloin se oli naisille mahdotonta…

5.4. Intendentti Jaana af Hällström: Aurora Karamzin

Aurora Karamzin (1808-1902), suomalainen seurapiirikaunotar, Venäjän keisarinnan hovineiti ja keisarin ystävä, suunnattomien uralilaiskaivosten toimitusjohtaja, Diakonissalaitoksen perustaja, sosiaalityön uranuurtaja – sadunomainen nainen, jota elämä ei säästellyt kovilta kokemuksilta.

3.5. Psykoterapeutti, tietokirjailija Kirsi Hiilamo ja ilmastopolitiikan asiantuntija, isoäiti Eija-Riitta Korhola: Äidit ja tyttäret

Psykoterapeutti Kirsi Hiilamo ja ilmastopolitiikan asiantuntija, isoäiti Eija-Riitta Korhola keskustelevat aikuisen naisen suhteesta omaan äitiin tiistaina 3.5.2022 klo 18 Turun Tuomiokirkossa. Äiti – yksi tyttären tärkeimpiä ihmissuhteita, antoisa, raivostuttava, rakas. Suhde äitiin muovaa naista perustavanlaisella tavalla. Se voi kantaa tai sitoa. Miten löytyisi reittejä rakentavaan ja vapautuneeseen äiti-tytär-suhteeseen? Mitä suhde voisi antaa, kun kriisi tai maailmantilanne ahdistaa? Mitä äiti sanoisi? Mitä tytär vastaisi? Mistä kumpuaisi yhteinen toivo, voima ja luottamus katsoa tulevaisuuteen?

20.9.Päätoimittaja Mari Teinilä: Anna-Maija Raittila

Anna-Maija Raittila – runoilija, Taizé-liikkeen maahantuoja, Omenapuukylän sydän, virsien uudistaja. Mari Teinilä kertoo, millaisena rohkean ja rakastetun hengellisen äidin elämä avautui henkilökuvan kirjoittajalle.

18.10.Tutkija, TT Marjo-Riitta Antikainen: Mathilda Wrede

Mathilda Wrede mursi vankilan muurit ja aikakauden asenteet. Tutkija Marjo-Riitta Antikainen kertoo, miksi aatelisnainen otti elämäntehtäväkseen vankien auttamisen ja mitä tekemistä Turulla oli asian kanssa. Miten hyväntekijästä tuli kansainvälinen legenda?

22.11. Kirjailija Anna-Mari Kaskinen: Elämäni vaikuttajanaisia

Runoilija Anna-Mari Kaskisen laulut ja runot ovat antaneet voimia ja lohtua monille. Keneltä runoilija itse on oppinut elämää ja ammentanut toivon näköaloja?

Kuvataidepiiri

Kuvataiteilija Eija Tähkäpään ohjaama kuvataidepiiri on toistaiseksi tauolla.

Eija kertoo ryhmästä näin: ”ryhmä sopii kaikille maalauksesta kiinnostuneille. Työskennellään omin välinein. Ryhmässä on mukava harrastaa. Kukin tekee työtään omien mieltymystensä mukaan. Opettajana neuvon ja ehdotan tehtäviä, tekniikoita  ja aiheita. Liuotinvärejä ei voi käyttää. Kynät, hiilet, pastellit ja vesivärit sopivat hyvin, samoin akryylivärit. Maalaustelineitä tilassa ei ole. Ilmoittautuneille lähetän tarkempaa tietoa ja vastaan kysymyksiin. Ryhmässä syntyy mukavia keskusteluja, saa tietoa ja kannustusta.”

Tiedustelut eijatahkapaa@gmail.com.

125-vuotisjuhlamessu Maarian kirkossa 27.3.2022

Yhdistyksemme juhlisti 125-vuotista taivaltaan messussa Marian ilmestyspäivänä 27.3.2022 kello 17 Maarian kirkossa. Pyhäpäivän aiheena oli Herran palvelijatar. Messu toimitettiin yhteistyössä Maarian seurakunnan kanssa ja se noudatti seurakunnan kehittämää Johannesmessun kaavaa. Messussa saarnan piti Suomen NNKY-liiton pääsihteeri Anne Pönni, liturgina toimi pastori Inkeri Puputti ja seurakuntalaisen puheenvuoron käytti Turun NNKY:n puheenjohtaja Tytti Issakainen. Turun NNKY:n jäseniä toimi messussa avustavissa tehtävissä ja musiikista vastasi Katulähetyksen lauluryhmä. Lopuksi nautittiin juhlakahvit Maarian pappilassa.

Lasten kesäleiri Mannin Navetalla 6.6.-23.6.2022

Turun NNKY järjesti yhteistyössä MLL Turun paikallisyhdistyksen kanssa päiväleiritoimintaa alakouluikäisille lapsille 6.-23.6.2022 Mannin navetalla, Liedon asemalla. Lapsille järjestettiin vapaiden leikkihetkien lisäksi ohjattua ryhmätoimintaa: yhteisiä leikki-ja pelihetkiä, askartelua, musiointia ja leivontaa. Leirillä vierailivat myös Hali-koira ohjaajansa Maarit Haapasaaren kanssa sekä A&W Ponipalvelun ponit. St Martin’s Mc Club Raision motoristit ajeluttivat lapsia moottoripyörillään ja lapset vierailivat läheisessä Nautelankosken museossa.

Suomalainen hautauskulttuuri osa 2

Turun NNKY, Turun kristillinen opisto, Turun tuomiokirkkoseurakunta ja Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ry järjestivät yhdessä luentosarjan Suomalainen hautauskulttuuri. Hautauskulttuuria tarkasteltiin eri näkökulmista asiantuntijoiden johdattelemana. Aiheina olivat opastettu kierros Turun hautausmaalla, surukukat, kuolema kuvataiteessa, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän hautatoimisto ja hautojen hoito sekä muistotilaisuus ja pitopalvelu.

Miten voit?

Kaikki, mikä ympärillämme tapahtuu, vaikuttaa meihin ja hyvinvointiimme. Miten selviämme kriisiaikana, mistä saamme voimaa ja toivoa, miten voimme itse vaikuttaa omaan vointiimme?

Miten voit?-luentosarjassa on etsitty vastauksia näihin kysymyksiin ja alan ammattilaisten johdattelemina. Maksuttomat luennot järjestettiin yhteistyössä Turun Tuomiokirkkoseurakunnan ja Turun kristillisen opiston kanssa seurakuntien toimitalon juhlasalissa keväällä ja syksyllä 2023. Aiheina olivat kannatteleva arki, mielemme terveyttä tukeva hengellisyys, yksinäisyys, aivoterveys, terveellinen ravinto, uni, hiljaisuus, hyvinvointia tukeva kasvatus, musiikki ja vanhenemisen kauneus.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Sovituksen-aiti-tekijana-Annukka-Laine-1200x883.jpg
Kuva: Annukka Laine: Sovituksen äiti

Liity jäseneksi tästä

Tervetuloa Turun NNKY:n jäseneksi ja mukaan toimintaamme! 

Turun NNKY:n jäsenyys

Vuoden 2023 jäsenmaksu on 20 €. Alle 30-vuotiaiden jäsenmaksu on 10 €.

Vuokraa meiltä tilat juhlaan tai kokoukseen

Turun NNKY vuokraa kokous- ja juhlatiloja Vähä Hämeenkatu 12 a. Saliin mahtuu noin 40 – 60 henkilöä. Tiedustelut: p. 0400 821 905  tai toimisto@nnkyturku.fi

Kuvia tiloista

Turun NNKY:n johtokunta 2023

Tytti Issakainen, pj.
Minna Nyrhinen, varapj.
Helena Pihl
Iina Matikainen
Eeva-Kaija Lemmetyinen
Anna-Kaisa Siltanen
Senni Siltanen

Turun NNKY logo

Yhteystiedot

Turun NNKY

Vähä Hämeenk. 12 a C 57
20500 Turku
toimisto@nnkyturku.fi
0400 821905

Tykkää myös
Facebookissa:
Turun NNKY – YWCA of Turku