Syksyn tapahtumakalenteri

Ke 6.9. klo 17.30–19 Sisarpiiri: Sovinnon taitojen työpaja Näkökulmia restoratiiviseen kohtaamiseen

Työpajan tavoitteena on antaa eväitä haastavien tilanteiden ja ihmisten välisten konfliktien ehkäisyyn sekä sovinnon edistämiseen omassa yhteisössä. Konfliktit kuuluvat elämään ja parhaimmillaan ne edistävät tarpeellista muutosta. Kärjistyneinä ja pitkittyneinä ne nakertavat luottamusta, hyvinvointia ja ihmissuhteita.

Restoratiiviset taidot ovat keskeisiä ihan jokaiselle ja erityisesti heille, jotka edistävät ihmisten välistä kanssakäymistä erilaisissa yhteisöissä. Ne tukevat yksilöiden ja yhteisöjen hyvinvointia ja auttavat yksilöitä pysymään yhteisön jäseninä. Restoratiivisessa kohtaamisessa keskeistä on vastavuoroisen, rakentavan vuorovaikutuksen tukeminen niin, että yhteisön jäsenten eri tarpeet ja näkökulmat tulevat huomioiduksi.

Työpajassa tarkastellaan, mitä restoratiivisella lähestymistavalla tarkoitetaan sekä reflektoidaan omaa asennetta konflikteihin ja sitä, minkälaisia restoratiivisia kohtaajia olemme. Työpaja sisältää johdatusta aiheeseen, harjoituksia ja keskustelua tavoilla, joilla kaikkien on helppo osallistua.

Kouluttajana Hanna Myllynen, ohjelmapäällikkö #sovinto-ohjelmassa. #sovinto on Diakonissalaitoksen, Suomen Lähetysseuran ja Helsingin seurakuntayhtymän perustama ohjelma, jonka tavoitteena on edistää yksilöiden ja yhteisöjen halua ja kykyä toimia sovinnon rakentajina Suomessa ja maailmalla. Mukaan pääset linkillä: https://meet.jit.si/NNKYtapaaminen.

To 21.9. klo 17.30–18.30 Tietoisku yhdistyslain muutoksista

Aiheesta kertomassa ja kysymyksiin vastaamassa SOSTEn lakimies Patrik Metsätähti. Lähetä kysymyksiä etukäteen nnky@ywca.fi. Mukaan pääset linkillä: https://meet.jit.si/NNKYtapaaminen.

Pe–su 6.–8.10. NNKY-liiton järjestöpäivät Lahdessa

Viikonlopun aikana NNKY-liikkeen jäsenet pääsevät viettämään iltaa viinin ja virsien parissa Lahden NNKY-yhdistyksen tiloissa, tutustumaan Ristinkirkkoon sekä tämän vuoden teeman mukaisesti työstämään rohkeaa vieraanvaraisuutta työpajoissa ja kehittämään vapaaehtoistoimintaa. Järjestöpäivien aikana nautitaan totta kai myös hyvästä ruuasta sekä seurasta ja ajatusten jakamisesta. Lauantain illallisella julkistetaan Suomen NNKY:n uusi hengellinen työkirja vertaisryhmille: Luottamus kasvaa kulkiessa – Vertaismateriaali naisten hengelliseen kyselyyn ja etsintään.

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan. Ilmoittautuminen on auki 3.9. asti.

Ke 25.10. klo 18–19.30 Hyvä, paha naisen aggressio -webinaari

Monilla naisilla on pulmia aggressiotunteidensa kanssa. Niihin liittyy vaikeus tunnistaa omia tarpeita ja ilmaista niitä jämäkästi mutta rakentavasti – niinpä nainen huomaa toistuvasti myötäilevänsä toisia ja ohittavansa itsensä – tai sitten tunteiden purskahtelevan esiin hallitsemattomasti. Omien tarpeiden ja tunteiden ilmaisu saattaa johtaa syvään häpeän ja epäonnistumisen kokemukseen. Suhde omaan aggressioosi on tärkeä, sillä se on myös omaa voimaasi! Tervetuloa webinaariin pohtimaan naisen aggressiota ja omaa itseäsi.

Puhujana Heli Pruuki, TT, perhepsykoterapeutti sekä pari- ja seksuaaliterapeutti. Pruuki on tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita tietokirjoja liittyen perheen suhteisiin ja hankaliin tunteisiin. Hän on ison perheen äiti ja kirjoittanut kirjoja myös lapsille. Webinaarista tehdään tallenne, joka jää katsottavaksi marraskuun loppuun asti. Järjestetään yhteistyössä Naistenkartanon kanssa.

Mukaan pääset tästä linkistä tai Naistenkartanon sivuilta.

La 28.10. klo 13–18 Puhkea kukkaan – päivä naisille Helsingissä

Hyvinvointipäivässä Paavalinkirkolla kuullaan Sekunnit ja tunnit -kirjailija ja somevaikuttaja Hanna Kivisalon inspiroiva luento Menestystarinoista merkitystarinoihin ja musiikkia TVOF-kisassa menestyneeltä Anna-Reeta Kaiserilta. Työpajoissa työstetään kahta valitsemaasi teemaa: Voimasiskot, Kamalat äidit, Naisten johtajuuskoulu, Pyhä tanssi ja Kirjoituspaja. Tapahtuma on ilmainen ja sisältää kahvitarjoilun, ei ilmoittautumista. Lue lisää Facebookista. Järjestäjinä Helsingin NNKY, NNKY-liitto ja Paavalin seurakunta.

To 2.11. klo 17.30–19 Sisarpiiri: Luottamus kasvaa kulkiessa – tutustumista vertaismateriaaliin käyttöön

NNKY-liiton järjestöpäivillä lokakuussa julkaistaan uusi hengellinen työkirja Luottamus kasvaa kulkiessa – Vertaismateriaali naisten hengelliseen kyselyyn ja etsintään. Materiaali onaineistotyyppinen työkirja, joka soveltuu virikkeeksi niin omaan kuin yhteiseen pohdiskeluun. Ennen kaikkea työkirja on tarkoitettu naisten keskinäiseen kuuntelemiseen ja tukemiseen, vertaisten yhdenvertaiseen kohtaamiseen kristillisten teemojen parissa. Tässä työpajassa tutustumme yhdessä materiaaliin ja sen käyttämiseen kokeilemisen kautta. Mukaan pääset linkillä: https://meet.jit.si/NNKYtapaaminen.

La 11.11. klo 12–17 Miten voit? – Polkuja iloon ja uskallukseen Turussa

Tervetuloa hyvinvointipäivään Turkuun Seurakuntien toimitalolle (Eerikinkatu 3) koko perheen naisten kesken! Sukupolvien välisessä tapahtumassa saavat iloa mielelle ja keholle niin tyttäret, äidit kuin isoäiditkin. Puhujana psykologi Pirkko Lahti, aiheenaan Sukupolvien välisten arvostusten heijastuminen elämän arkeen ja hyvinvointiin. Lounaan jälkeen voit valita kolmesta vaihtoehdosta sinua kiinnostavan työpajan:

  • Voimasiskot – Olet arvokas ja ainutlaatuinen: Työpajassa vahvistetaan itsetuntemusta ja tunnetaitoja.
  • Kamalat äidit: Työpaja on tarkoitettu murrosikäisten äideille paikaksi, jossa voi huojentaa mieltään samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.
  • Tanssi-liiketerapeuttinen työpaja: Työpajassa havainnoidaan ja kevennetään kehollista kuormitusta sekä tutustutaan somaattisiin resursseihin. Jokaisella on keho, ja se on kaikessa ja kaikkialla läsnä. Työpajassa etsitään mukavia tuntemuksia ja rauhoittavia liikkeitä oman hyvinvoinnin tueksi.

Tapahtuma on ilmainen ja sisältää lounaan sekä lastenhoidon. Järjestäjinä Turun NNKY ja Suomen NNKY-liitto. Lisätiedot ja ilmoittautuminen nettisivuillamme lokakuussa.

La 25.11. klo 11 alkaen Liiton kokous hybridinä

Päivä alkaa klo 11 Hotelli Helkassa Saarni-kokoustilassa alustuksella ja keskustelulla ekumeniasta, alustajana Suomen Ekumeenisen Neuvoston pääsihteeri Mayvor Wärn-Rancken. Lounas klo 12–13. Liiton kokous hybridinä (Hotelli Helkassa ja Teamsin välityksellä) klo 13 alkaen.