Tarkastele maailmaa kannustavien lasien läpi

Värikkäät silmälasikehykset pöydällä

Pieni kortti pöydällä. Hymy palaverissa. ”Hyvää työtä”- toivotus käytävällä. Pieniä kannustuksen tekoja, jotka tuovat hymyn huulille ja nostattavat motivaatiota tehdä töitä, opiskella tai vain elää ja oleskella. Kannustuksen sanoma kertoo meille: ”Olen tärkeä ja tekemisilläni on merkityksellistä”. Kannustuksen lasit ovat kaikista arvokkaimmat lasit. Niiden läpi toinen ihminen näkee sinut hyväksynnän lasien kautta.

Kannustuksen vastakohta on lannistaminen. Se on sitä, että sanoillasi tai teoillasi ei ole merkitystä. Ehdotuksesi ohitetaan. Sinut ohitetaan. Puhutaan tylyjä ja lannistavia sanoja. Viesti on selvä; sinä et ole tärkeä etkä riitä. Silloin toinen ihminen näkee sinut lannistamisen lasien läpi. Ne ovat rikkinäiset ja sumeat lasit.

Juuri nyt sinä säteilet valoa!
 

Näin kevätauringon alkaessa paistaa on hyvä aika alkaa miettimään millaiset lasit tänä keväänä hankkisi?

Tarvitsetko moniteholasit, aurinkolasit, pyöreät, vinot, punaiset vai vihreät kehykset? Millaisten lasien läpi haluat maailmaa tänä keväänä tarkastella? Mitä jos ostaisit tällä kertaa kannustamisen ja kohtaamisen lasit? Sopivan kokoiset, ei liian isot eikä liian pienet, vaan juuri sinulle sopivat? Lasit, joiden takaa toinen ihminen näyttää yhtä arvokkaalta kuin sinäkin; ihmiseltä, joka ansaitsee kaiken sen kauniin mitä elämä voi hänelle tarjota. Juuri sopivien lasien takaa toinen ihminen näyttää kiinnostavalta ja aidolta, juuri sopivalta. Toiseen ihmiseen kannattaa tutustua kannustavien lasien läpi. Arskat silmille ja annetaan auringon paistaa!

Juuri nyt sinä säteilet valoa!

Kati Taipale

Sielunsiskot
Sielunsiskot-blogin pääsivulle