Sielunsiskot-blogi: Äiti lähtee nyt balettitunnille

Balettitanssijoiden jalkoja tunnilla

Nykyinen työelämä istuttaa suurta osaa aikuisia. Eurooppalaisen selvityksen mukaan aikuiset istuvat keskimäärin 5—6 tuntia päivässä. Myös päiväkoti-ikäiset lapset viettävät suuren osan päivästään paikallaan, puhumattakaan kouluikäisistä tai vanhuksista.

Vaikka Suomessa vapaa-ajan liikunnan määrä onkin kasvanut, on arkiliikunnan ja esimerkiksi työmatkaliikunnan määrä vähentynyt. Liikuntatottumusten muutokset eivät voi olla vaikuttamatta hyvinvointiin, terveyteen ja ylipainoon.

Niin kävi minullekin. Talven tullen työmatkapyöräily jäi pois ja väsymys kasvoi. Muutokset näkyivät ykskaks kummallisesti pieneksi käyneissä vaatteissa. Mutta mitä sitten löysinkään? Ilmoittauduin läheiselle tanssikoululle balettitunnille! Kyllä, juuri se tanssilaji, jonka harrastajan ajatellaan perinteisesti olevan hento, siro ja nuori.

Harrastukset todella ovat tärkeitä ja lapsena opittu juurtuu syvälle.
 

Onneksi tänä päivänä on aikuisbaletti. Tunneille voi mennä kuka vain. Peilistä saattaa heijastua pinkeissä trikoissa puuskuttava ja horjuva, punakka keski-ikäinen tyyppi, mutta ota se huumorilla. Jos haluat kohottaa kuntoa ja ryhtiä, kasvattaa voimaa, lihaksia ja notkeutta, baletti on myös sinun harrastuksesi. Muista, että kevyen näköinen tanssi on kuitenkin kovaa, kurinalaista treeniä ja tunnilla tulee kunnolla hiki.

Monelle baletti on lapsuuden unelma tai vastaavasti lapsuusajan harrastus, johon kipinä syttyy aikuisiällä uudestaan. Harrastukset todella ovat tärkeitä ja lapsena opittu juurtuu syvälle, sen huomasin. Jo ensimmäisellä uudella tunnillani baletin perusliikkeet tulivat minulta kuin selkärangasta, toki kankeina ja haparoivina, mutta eivät ne mihinkään olleet 30 vuodessa kadonneet.

Rentoa huumorinsietokykyäkin baletti kasvattaa. Aikuisryhmämme esiintyy pian tanssikoulun kevätnäytöksessä. Esitystä ehdimme harjoitella kokonaiset neljä kertaa. Tänä älypuhelinten videokuvausmahdollisuuksien aikana on kiinnostavaa katsoa, millaisen ikimuistoisen elämyksen saammekaan aikaan!

Mari Hyttinen

Sielunsiskot
Sielunsiskot-blogin pääsivulle