Tervetuloa Tunturikeimiölle!

Jos haluat kokea Lapin erämaaluonnon rauhaa kodikkaassa ympäristössä ja maailman puhtaimmassa ilmassa, Tunturikeimiö Jerisjärvellä, Muoniossa on juuri sinun matkakohteesi.

Meillä majoitut mukavasti 

Tule nauttimaan Tunturikeimiön vieraanvaraisuudesta! Seuraamme koronaepidemian tilannetta ja toimimme suositusten mukaisesti − kiitos, että sinäkin noudatat yleisiä koronaohjeita! Luethan myös omat ohjeemme virustartuntojen torjuntaan.

Tervetuloa yöpymään meille omassa rauhassa oman porukan kesken.

Meillä majoitut mukavasti useassa rakennuksessa: päärakennus Majassa, Kiepissä ja kahdessa mökissä, Kivitaskussa ja Takataskussa.

Poikkea meille myös päivälliselle. Tarkistathan tarjoilumme Facebook-sivultamme. Sesonkiaikoina ja tilauksesta yli 10 hengen ryhmille katamme ruokapöydän maistuvin herkuin. Täysihoitoon sisältyy seisovastapöydästä aamupala, retkieväät ja päivällinen. Aamupalaa ja päivällistä tarjolla 10.-17.4. Näiden lisäksi myös lounasta saa 20.-30.4. Poikkea syömään tai nappaa hävikkiruokaa mukaan edullisesti tunturista palatessasi.

Nyt voit vähentää ruuan hävikkiä ja noutaa meiltä herkullista kotiruokaa mukaasi!

Ylijäämäruokaa voit ostaa ResQ-club -sovelluksen kautta.

Rantasauna, josta voit pulahtaa virkistävään Naistenlampeen, lämpiää ohikulkeville 6 € / henkilö. Sauna lämpiää lähes päivittäin huhtikuun ajan. Varaathan paikkasi lauteille etukäteen, puh. 0500 209 630. Majoittuville sauna sisältyy aina huoneen tai mökin hintaan! Sauna on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin.

Hyväntuulisuus tarttuu!

Kodikas Tunturikeimiö

Kodikas ja hyväntuulinen, kaikille avoin retkeilykeskus ja lomanviettopaikka Tunturikeimiö sijaitsee Keimiötunturin juurella Jerisjärvellä, Muoniossa.

Hiihtämään tai patikoimaan tunturipoluille pääset suoraan pihaltamme!

Erämaaluonnon rauha ja hiljaisuus ovat palvelujemme ohella parasta mitä voimme sinulle tarjota!

Läheltämme löytyy myös paljon kiinnostavia kohteita ja ohjelmia. Suuret hiihtokeskukset Levi, Ylläs, Olos ja Pallas sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä.

Tarinamme on tutustumisen arvoinen

Suomen NNKY-liitto aloitti naisten hiihtokurssit Lapissa vuonna 1949 voimistelunopettaja Helka Ristolaisen aloitteesta.

Ensin Keimiötunturille syntyi Naistenmaja.

Tunturikeimiön historia on tutustumisen arvoinen. Sodan jälkeen majoituspaikkoja oli vaikea löytää ja niinpä NNKY:läiset ryhtyivät etsimään omaa majoituspaikkaa varten tonttia, joka löytyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Jerisjärveltä, Muoniosta.

Vuonna 1950 pidettiin raivausleirit ja vuonna 1951 rakennusmestari Kalervo Honkosella oli apunaan naistalkoolaisia ympäri Suomen sekä aktiivinen kyläläisten joukko. Keväällä 1952 Naistenmajalla pidettiin ensimmäiset hiihtoleirit.

Naistenmajan käyttönimeksi vakiintui myöhemmin Keimiötunturin Maja, kunnes uusi nimi Tunturikeimiö otettiin käyttöön. Vaikka vanha nimi Naistenmaja yhä elää monien mielessä, tänään Tunturikeimiö palvelee kaikkia asiakkaitaan, niin miehiä kuin naisia, monipuolisella ohjelmalla ympäri vuoden.

Lämpimästi tervetuloa Tunturikeimiölle!