Tervetuloa Tunturikeimiölle!

Jos haluat kokea erämaaluonnon rauhaa kodikkaassa ympäristössä ja maailman puhtaimmassa ilmassa, Tunturikeimiö on juuri sinun matkakohteesi.
 

Koronatiedote: Tunturikeimiö on taas auki

Koronavirusepidemian vuoksi myös Tunturikeimiö sulki ovensa väliaikaisesti maaliskuun lopussa. Nyt olemme taas avoinna. Yksittäisasiakkaita ja ryhmiä otamme vastaan lokakuun loppuun saakka. Tervetuloa nauttimaan Tunturikeimiön vieraanvaraisuudesta! Seuraamme epidemiatilannetta ja toimimme suositusten mukaisesti. Lue myös ohjeemme virustartuntojen torjuntaan. Varauksia otamme vastaan osoitteessa myynti@tunturikeimio.fi

Pidetään huolta toisistamme ❤️!

Olemme myös aloittamassa kokeilua ylijäämäruuan myymisestä ResQ-club -sovelluksen kautta. Tulkaa osingoille! Herkullista kotiruokaa kotipakettiin.

Hyväntuulisuus tarttuu!

Kodikas ja hyväntuulinen, kaikille avoin lomanviettopaikka Tunturikeimiö sijaitsee Jerisjärvellä Muoniossa, Keimiötunturin juurella. Hiihtämään tai patikoimaan tunturipoluille pääset suoraan pihaltamme!

Pihapiiristä löytyy kota ja rantasauna, josta voit pulahtaa virkistävään Naistenlampeen ympäri vuoden. Sesonkiaikoina ja tilauksesta, yli 10 hengen ryhmille, katamme ruokapöydän maistuvin herkuin. Täysihoitoomme kuuluu seisovastapöydästä aamupala, retkieväät ja päivällinen.

Myös suuret hiihtokeskukset Levi, Ylläs, Olos ja Pallas sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä.
 

Tunturikeimiö palvelee kaikkia asiakkaitaan, niin miehiä kuin naisia, perheitä, retkeilijöitä ja leiriläisiä monipuolisella ohjelmalla ympäri vuoden.

Tarinamme on tutustumisen arvoinen

Ensin Keimiötunturille syntyi Naistenmaja. Voimistelun opettaja Helka Ristolaisen aloitteesta NNKY-liitto aloitti naisten hiihtokurssit Lapissa vuonna 1949.

Sodan jälkeen majoituspaikkoja oli vaikea löytää ja niinpä NNKY:läiset ryhtyivät etsimään omaa majoituspaikka varten tonttia, joka löytyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Jerisjärveltä, Muoniosta.

Vuonna 1950 pidettiin raivausleirit ja vuonna 1951 rakennusmestari Kalervo Honkosella oli apunaan naistalkoolaisia ympäri Suomen sekä aktiivinen kyläläisten joukko. Keväällä 1952 Naistenmajalla pidettiin ensimmäiset hiihtoleirit.

Naistenmaja sijaitsi aivan Keimiötunturin juurella, joten ajan mittaan käyttönimeksi vakiintui Keimiötunturin Maja. Tiloja laajennettiin 60-luvun alussa ja 70-luvulla rakennettiin Takatasku- ja Povitasku -mökit sekä uusi rantasauna. Vanhasta saunasta tuli emäntien asunto ja sittemmin nykyäänkin käytössä oleva Kivitasku-mökki. Varoja mökkien rakentamiseen kerättiin myymällä lomaviikkoja eli osakkeita.

Vuonna 1985 majaa laajennettiin RAY-avustuksen turvin. Uusi majoitus- ja koulutustila Kieppi otettiin käyttöön vuonna 2007, jolloin myös remontoitiin päärakennus Ison majan huoneita.

Vaikka nimi Naistenmaja yhä elää monien mielessä, tänään Tunturikeimiö palvelee kaikkia asiakkaitaan, niin miehiä kuin naisia, monipuolisella ohjelmalla ympäri vuoden.

Tunturikeimiö
puh. 0500 209 630
myynti@tunturikeimio.fi