Tervetuloa Tunturikeimiölle!

Jos haluat kokea Lapin erämaaluonnon rauhaa kodikkaassa ympäristössä ja maailman puhtaimmassa ilmassa, Tunturikeimiö Jerisjärvellä, Muoniossa on juuri sinun matkakohteesi.

Meillä majoitut mukavasti 

Tule nauttimaan Tunturikeimiön vieraanvaraisuudesta! Seuraamme koronaepidemian tilannetta ja toimimme suositusten mukaisesti − kiitos, että sinäkin noudatat yleisiä koronaohjeita! Luethan myös omat ohjeemme virustartuntojen torjuntaan.

Tervetuloa yöpymään meille omassa rauhassa oman porukan kesken.

Meillä majoitut mukavasti useassa rakennuksessa: päärakennus Majassa, Kiepissä ja Takatasku-mökissä.

Toukokuun aikana tarjoamme majoitusta ilman ruokapalveluita Kiepissä tai Takatasku-mökissä. Kesällä olemme auki tuttuun tapaan läpi kesän, pitkälle syksyyn. Lounasta ja päivällistä on tarjolla lähes päivittäin. Varmistathan ruoka-ajat etukäteen numerosta 0500 209630. Kahvio aukeaa Kesäkuun -22 alussa, kahvipannu on kuumana tunturissa kävijöille ja muille ohikulkijoille. Meiltä löytyy myös paikallisia käsitöitä ja muita tuotteita. Poikkea pirttiin.

Nyt voit vähentää ruuan hävikkiä ja noutaa meiltä herkullista kotiruokaa mukaasi!

Ylijäämäruokaa voit ostaa ResQ-club -sovelluksen kautta.

Rantasauna, josta voit pulahtaa virkistävään Naistenlampeen, lämpiää ohikulkeville 9 € / henkilö, silloin, kun paikalla on ennestään isompi ryhmä. Varaathan paikkasi lauteille etukäteen, puh. 0500 209 630. Majoittuville sauna sisältyy aina huoneen tai mökin hintaan! Sauna on varattavissa myös yksityistilaisuuksiin.

Hyväntuulisuus tarttuu!

Kodikas Tunturikeimiö

Kodikas ja hyväntuulinen, kaikille avoin retkeilykeskus ja lomanviettopaikka Tunturikeimiö sijaitsee Keimiötunturin juurella Jerisjärvellä, Muoniossa.

Hiihtämään tai patikoimaan tunturipoluille pääset suoraan pihaltamme!

Erämaaluonnon rauha ja hiljaisuus ovat palvelujemme ohella parasta mitä voimme sinulle tarjota!

Läheltämme löytyy myös paljon kiinnostavia kohteita ja ohjelmia. Suuret hiihtokeskukset Levi, Ylläs, Olos ja Pallas sijaitsevat alle tunnin ajomatkan päässä.

Tarinamme on tutustumisen arvoinen

Suomen NNKY-liitto aloitti naisten hiihtokurssit Lapissa vuonna 1949 voimistelunopettaja Helka Ristolaisen aloitteesta.

Ensin Keimiötunturille syntyi Naistenmaja.

Tunturikeimiön historia on tutustumisen arvoinen. Sodan jälkeen majoituspaikkoja oli vaikea löytää ja niinpä NNKY:läiset ryhtyivät etsimään omaa majoituspaikkaa varten tonttia, joka löytyi värikkäiden vaiheiden jälkeen Jerisjärveltä, Muoniosta.

Vuonna 1950 pidettiin raivausleirit ja vuonna 1951 rakennusmestari Kalervo Honkosella oli apunaan naistalkoolaisia ympäri Suomen sekä aktiivinen kyläläisten joukko. Keväällä 1952 Naistenmajalla pidettiin ensimmäiset hiihtoleirit.

Naistenmajan käyttönimeksi vakiintui myöhemmin Keimiötunturin Maja, kunnes uusi nimi Tunturikeimiö otettiin käyttöön. Vaikka vanha nimi Naistenmaja yhä elää monien mielessä, tänään Tunturikeimiö palvelee kaikkia asiakkaitaan, niin miehiä kuin naisia, monipuolisella ohjelmalla ympäri vuoden.

Lämpimästi tervetuloa Tunturikeimiölle!