Imatran NNKY

AJANKOHTAISTA

Tehtaan tytöistä Voimasiskoiksi -iltapäivä Asemapaikassa 21.4. oli onnistunut, lämmin kiitos kaikille, jotka uskaltautuivat paikalle takatalvea uhmaten, kiitos ohjelman tekijöille ja järjestelyistä vastanneille!

Olimme kranssi-, risu- ja pajuaskartelukurssilla Lappeenrannassa 21.3. Kurssin järjestivät ammattiopisto Sampon luonto- ja ympäristöalan opiskelijat. Suuret kiitokset mielenkiintoisesta kurssista opiskelijoille ja heidän opettajalleen Mervi Karoniemelle!

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous pidettiin Asemapaikassa sunnuntaina 17.3. Kokoukseen osallistui 10 yhdistyksen jäsentä. Vuosikokouksen jälkeen pidettiin hallituksen järjestäytymiskokous. Uudessa hallituksessa ovat puheenjohtaja Sini Kouvonen, varapuheenjohtaja Anna-Liisa Kojo, Senja Gerdt, Eija Jurva, Marita Saloniemi sekä sihteeri Marjatta Ylitalo. Varajäseniä ovat Pia Rita ja Susanna Sorvali. Eija Jurva valittiin talousvastaavaksi ja Marjatta Ylitalo jäsenrekisteri- ja tiedotusvastaavaksi. Toiminnantarkastajana jatkaa Tuula Rahkonen ja hänen varallaan Sani Hammarberg. Toimikuntia ei valittu, vaan sovimme, että tehtävät ja vastuut sovitaan kulloisenkin tilanteen ja tarpeen mukaan.

Luottamus kasvaa kulkiessa – vertaisryhmä naisille hengelliseen etsintään ja hengellisen elämän syventämiseen 5.3., 19.3., 2.4., 16.4., 30.4., 14.5. ja 28.5. klo 16-17.30 Olavinkulman Lyhdyssä, ohjaajana Ritva Hirvonen. Ilmoittautuminen 29.2. mennessä Ritva Hirvonen puh 0458494222.

Lauri Pietiläinen esitti torstaina 8.2. Asemapaikassa Enso-Gutzeitin vanhan mielenkiintoisen filmin Imatralta. Pakkanen ei haitannut, talo oli täynnä kiinnostunutta yleisöä. Kiitokset Laurille ja kaikille osallistujille! Syksyllä jatkamme vanhojen kaitafilmien katsomista.

KEVÄÄN RYHMÄTOIMINTAA

Heprealaiset tanssit ja ylistystanssi -ryhmä alkaen ma 8.1. klo 18-19 jatkuen 22.1., 5.2., 4.3., 29.4., 13.5. ja 29.5. klo 18-19 Olavinkulman Tuikussa. Ryhmän vetäjinä Eini Sulander ja Susanna Honkanen. Ei osallistumismaksua. Tiedustelut Eini Sulander puh 0505735726 ja Susanna Honkanen puh 0408311112.

Rukous- ja raamattupiiri ma 8.1., 22.1., 5.2., 19.2., 4.3., 18.3., 8.4., 22.4., 6.5. ja 20.5. klo 15.30-17.30 Olavinkulman Lyhdyssä.

Kantelekerho Iki-Ilo perjantaisin klo 16-17.30 alkaen 19.1. Olavinkulman Tuikussa. Tiedustelut Niina Mangström puh 0405914988.

Ukulelekerho pe 12.1. klo 16.30-17.30 Olavinkulman Tuikussa ja jatkuen ke 17.1. lähtien klo 18-19 osoitteessa Aliisankuja 3 B. Tiedustelut Tuija Muona puh 0400856474.

Tyttöjen kerho alakouluikäisille tytöille ma klo 16-17.30 alkaen 8.1. Asemapaikassa, Virtakuja 4. Tiedustelut Anna-Liisa Kojo puh 0408459076.

Uusista Kamalat äidit ja Voimasiskot -ryhmistä ilmoitetaan myöhemmin.

VUONNA 2023 TAPAHTUNUTTA

Koko perheen pikkujouluun 13.12. Asemapaikassa osallistui kaikenikäisiä ihmisiä, myös useita lapsiperheitä oli mukana. Lämmin kiitos kaikille osallistujille, ohjelmansuorittajille ja talkoolaisille!

Kävelytapahtuma Seppoin polulla to 16.11. Kävelyn jälkeen nautimme Seppo Vainikan tarjoamat nokipannukahvit kodalla. Kiitos kaikille mukavasta tapahtumasta!

Tästähän tämä alkoi – Kertomus Tainionkosken NNKY:n alkuvaiheista vuodesta 1919 vuoteen 1976 sanoin, sävelin ja kuvin sunnuntaina 22.10. Tapahtuma liittyy projektiin Tehtaan tytöistä Voimasiskoiksi – Imatran NNKY:n satavuotinen tarina, johon olemme saaneet Etelä-Karjalan liiton Kulttuurirahaston apurahaa. Asemapaikka oli sunnuntaina täynnä yleisöä ja saimme hyvää palautetta. Lämpimät kiitokset Anna-Liisa Kojolle, joka kirjoitti käsikirjoituksen ja ohjasi näytelmän, kiitokset kaikille ihanille näyttelijöille ja Imatran Impien pienryhmälle sekä kaikille järjestelyihin osallistuneille, jotka uhrasitte aikaanne tapahtuman onnistumiseksi.

Opettelimme Borsch -keiton valmistusta Nadja Rinkisen opastuksella torstaina 12.10. Olavinkulman Lyhdyssä. Olipa hyvää keittoa, kiitokset Nadjalle!

Järjestöpäivillä 6-8.10. Lahdessa pysähdyimme miettimään vieraanvaraisuutta ja vapaaehtoistyötä. Saimme myös käyttöömme uuden Luottamus kasvaa kulkiessa -oppaan vertaistoimintaan.

Kanteleleirillä 1.-3.9. oli mukana 8 soittajaa. Pääsimme kesätauon jälkeen soittamaan uusia kauniita kappaleita ja kertaamaan muutamia entisiäkin. Kiitos Niinalle hyvästä ja selkeästä opetuksesta, kiitos kaikille leiriläisille!

NNKY-liiton pääsihteeri Anne Pönni vieraili Rantalassa 1.9. Saimme keskustella ja vaihtaa kuulumisia puolin ja tosin; kuulimme uutisia NNKY-liitosta ja kerroimme omasta toiminnastamme.

Tutustuimme Väinö Vähäkallion suunnittelemaan funkkistyyliseen Lättälän asuinalueeseen Eija Jurvan erinomaisella opastuksella 17.8. Tapahtumaan osallistui 14 henkilöä. Kiitos Eijalle ja kaikille osallistujille!

Vietimme kesän viimeistä virkistyspäivää Rantalassa maanantaina 14.8. Kiitos kaikille mukana olleille ihanille naisille!

Teimme 5.8. retken Oronmyllyn kesäteatteriin Yrjö Kokon romaaniin perustuvaan esitykseen Miglin joutsenet, jonka on ohjannut Arto Myllärinen. Osallistuimme myös Oronmyllyn kesäteatterin 10v -juhlaohjelmaan: kuulimme mielenkiintoisia esittelyjä ja luentoja näytelmän synnystä, karjalaisista juurista, Karjalanliiton toiminnasta sekä kirjailija-eläinlääkäri Yrjö Kokon elämästä.

Vierailu Ellen Helon puutarhassa 25.7., johon osallistui kymmenen naista. Ellen esitteli meille upeaa puutarhaansa ja sen lukemattomia kasveja iloisena kipeästä olkapäästä välittämättä. Lopuksi nautimme päiväkahvit terassilla. Kiitos Ellen!

Virkistyspäivä 20.7. Leppoisaa iltapäivää Rantalassa oli viettämässä seitsemän naista sekä Remu-poika. Raija-Liisa toi terveisiä Seinäjoen Herättäjäjuhlilta, juttelimme, saunoimme ja uimme.

Raamattuleiri Rantalassa 17.-19.7. Leirin aiheena oli Jeesuksen vertaukset ja opetukset. Meitä opettivat pastorit Minna Koistinen ja Sirkka Kotro, teologian maisteri Paula Kääriä ja rovasti Ulla Soikkeli. Saimme erinomaista opetusta, mietimme myös vertauksien ja opetusten soveltamista nykypäivään. Jeesuksen kasteeseen tutustuimme myös Pierro della Francesca, Kristuksen kaste -taulun avulla. Syntyi hyviä keskusteluja sekä opetustilanteissa että vapaa-aikoina. Leirin päätteeksi saimme nauttia Herran Pyhää Ehtoollista. Kiitos opettajillemme, keittiön tytöille ja kaikille ihanille leiriläisille!

Tainionkosken hautausmaakierros torstaina 29.6. oli mielenkiintoinen. Saimme kuulla hautausmaan historiasta ja vierailla tunnettujen imatralaisten ja NNKY:n vaikuttajanaisten haudoilla Päivi Hienosen ja Eija Jurvan mielenkiintoisella opastuksella.

Virkistyspäivä Rantalassa maanantaina 12.6. Sää suosi meitä virkistyspäiväläisiä, saimme jutustella, saunoa ja uida Tulilammessa yhdessä sorsaperheen kanssa.

Tyttöjen kerhon leiri pidettiin 8.6-11.6 yhdistyksen kesäpaikassa Rantalassa. Osallistujia oli 7 tyttöä (10 -vuotiaita), leirin johtajana ja emäntänä Anna-Liisa Kojo sekä kaksi apuohjaajaa, Lotta Klemola ja Erica Tiainen. Sää oli alkukesän viileä, mutta joka päivä käytiin uimassa saunan lämmöstä. Leirin teemana oli luonto ja yhdessä toimiminen. Ohjelmassa oli paljon yhteisiä tehtäviä ja liikuntaa. Aamunavaus ja iltahartaus olivat keskustelun, hiljentymisen ja laulun paikkoja. Leiri päättyi yhteiseen tilaisuuteen tyttöjä hakemaan tulleiden vanhempien ja isovanhempien kanssa. Monipuolisesta päiväohjelmasta huolimatta parasta leirillä tyttöjen mielestä oli vapaa-aika ja uinti! Apuohjaajat saivat tuntea olevansa pidettyjä, heitä halattiin ja sylissäkin istuttiin. 

Rantalan siivoustalkoot 30.5. Kesäkotimme on taas valmis vastaanottamaan leiriläisiä ja vieraita. Kiitos kaikille talkoolaisille ja omille keittiömestareille! Kiitokset myös Jorma Mäkelälle rännien puhdistuksesta, ruohonleikkurin keväthuollosta ja muista asennushommista!

Kiva retkipäivä ukrainalaisten koululaisten kanssa Lammassaaressa 19.5. Tunnistettiin kasveja ja lintuja ja ihasteltiin kaunista luontoa. Voileipiäkin heitettiin veteen. Ukonniemessä paistettiin ja syötiin lettuja ja nautittiin kauniista säästä.

Jäsentapaaminen 15.5. Olavinkulmassa. Samuli Saarela esitteli kääntämäänsä kirjaa Tunnelmia ja muistoja Suomesta: Pittoreski kesämatka 1833. Charles de Saint-Julien. Saimme tutustua alueemme paikallishistoriaan ja 1830 -luvun Suomeen ranskalaisen havainnoimana.

Perinteinen äitienpäiväjuhla 14.5. Olavinkulmassa. Sini Kouvonen puhui tervetulopuheessaan äidin tunteista, aloittaen Marian kiitosvirrestä. Pelko ja huoli lapsista seuraavat läpi elämän, mutta tärkein tunne on kuitenkin rakkaus. Ritva Hirvonen muisteli omaa äitiään, joka jäi kolmen pienen lapsen yksinhuoltajaksi, kun perheen isä kuoli. Koti oli turvallinen, vaikka elämä oli niukkaa. Äiti opetti luottamaan Taivaallisen Isän huolenpitoon. Opittiin myös auttamaan heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Jani Telkkä puhui äitienpäiväpuheessaan siitä, että aina ei tarvitse olla biologinen äiti, ollakseen lapselle tai nuorelle tärkeä aikuinen, äiti. Tyttöjen kerho, Anni Sormunen, Enni Pulliainen, Emma Illikainen ja Lotta Klemola esittivät runoja ja lauluja. Metsätähti -laulun tytöt esittivät yhdessä Leila Lehtisen kanssa, joka oli oppinut tuon laulun NNKY:n tyttökerhossa jo 1950 -luvulla. Matvei Shubin ja Daniel Pöyhönen Irti -teatterista esittivät hauskan pienoisnäytelmän. Sini Makkonen ja Sini Kouvonen lauloivat duettona Oi kiitos sa Luojani armollinen ja Sini Makkonen esitti Lastentaru takkavalkealla -laulun. Ukulelekerho, Marjatta Seppäläinen, Raija-Liisa Anttonen ja Ritva Hirvonen, ohjaajanaan Tuija Muona esittivät kappaleet Äidin sydän, Merimieslaulu, Mistä sen tietää ja On neidolla punapaula. Marjatta Ylitalo esitti Mirjami Lähteenkorvan runon Vihreä oksa. Lauloimme useita yhteislauluja ja leikimme myös laululeikin. Juontajana toimi Anna-Liisa Kojo. Juhla päättyi suvivirteen ja täytekakkukahveihin. Kaikille äideille ja ohjelmansuorittajille annettiin ruusu.

Leipomispäivä 8.5. Kulttuuritalon Taiteilijalämpiön keittiössä ukrainalaisten koululaisten sekä luokan aikuisten kanssa. Kiitos innostuneet leipojat, kiitos Imatran kaupunki ja omat vapaaehtoisemme Eija, Nadja ja Senja!

Kevätretki Savonlinnaan 25.4. Kiitos Savonlinnan NNKY:n Anne, Irja, Marjo ja Liisa sydämellisestä vastaanotosta! Kiitos runoista ja kurkistuksesta toimintaanne! Tervetuloa vierailulle Imatralle! Sää suosi ja saimme nauttia kauniista maisemista, kun tulimme Savonlinnaan Punkaharjun harjutietä ja palasimme Vekaransalmen ja Sulkavan kautta. Tutustimme myös Riihisaaren museoon.

Kranssi- ja pajuaskartelukurssi jouduttiin siirtymään syksyyn, ilmoitamme siitä myöhemmin.

Jäsentapaamisemme 17.4. FysioSaimaassa, jossa meillä oli jumppahetki. Olipa hauskaa ja virkistävää jumpata tutussa porukassa. Kiitos Hanna Karhu ohjauksestasi, kiitos FysioSaimaa!

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous oli 21.3. Veteraani- ja lottamuseolla. Kokoukseen osallistui 10 yhdistyksen jäsentä. Puheenjohtajana jatkaa Sini Kouvonen, hallituksen muut jäsenet ovat Anna-Liisa Kojo, Senja Gerdt, Nadja Rinkinen, Pia Rita, Marita Saloniemi ja Marjatta Ylitalo sekä varajäsenet Eija Jurva ja. Susanna Sorvali. Kokouksen päätyttyä saimme istua kauniisti katettuun kahvipöytään ja saimme myös mielenkiintoisen museo -esittelyn.

Jäsenlehtenä saamme Askel -lehden kahdesti vuodessa keväällä ja syksyllä. Tämä lehti korvaa Näkyvä Nainen -lehden.

Keräämme Imatran NNKY:n historiaa: valokuvia, muistelmia ja lehtijuttuja keväällä 2023 pidettävää tapahtumaa ja yhdistyksen historiikkia varten. Otamme mielellämme vastaan materiaalia ja tulemme myös haastattelemaan.

Leivoimme 13.3. karjalanpiirakoita Karjalaseuran piirakkamestari Maija-Liisa Korhosen opastuksella. Näillä opeilla on hyvä jatkaa. Kiitos Maija-Liisa!

Saimme su 19. ja 26.2. opastusta hengityksessä, äänenkäytössä ja laulamisessa. Kiitos Sini Kouvonen innostavasta ja asiantuntevasta opetuksesta!

Kanteleryhmä Iki-Ilo sai viettää iloista juhlaa 23.2. Kalevalanpäivän tunnelmissa ukrainalaisten koululaisten kanssa Imatran kaupungintalolla sekä ukrainalaisten aikuisopiskelijoiden ja Imatran Seudun Kalevalaisten kanssa Ruokolahdella STEP -opistolla.

Vuoden 2023 ensimmäistä jäsentapaamista vietimme 13.2. koulumuisteluiden merkeissä Anna-Liisa Kojon johdolla.

TOIMINTAA VUODELTA 2022

Joululaulajaiset ja yhdistyksen joulujuhla 16.12. Olavinkulmassa. Saimme laulaa ihania perinteisiä ja uudempiakin joululauluja Sinin säestyksellä, jolloin silmät taisivat kostua jokaiselta. Muistelimme yhdessä lapsuuden joulujamme ja saimme kuulla Maija-Liisan runon samasta aiheesta. Anna-Liisa kertoi meille positiivisia joulujuttuja. Päätimme tilaisuuden jouluevankeliumiin. Kiitos kaikille lämpimiä muistoja herättävästä jouluisesta hetkestä!

Isänpäiväjuhla sunnuntaina 13.11. Olavinkulmassa. Kiitos kaikille juhlavieraille, kiitos rovasti Matti Tuomisto, Sini Makkonen, Ilkka Rusanen, Sini Kouvonen, Maija-Liisa Korhonen, kanteleryhmä Iki-Ilo, Irti -teatterin lapsiryhmä, Anna-Liisa Kojo ja kaikki tarjoiluista ja järjestelyistä vastanneet sekä Imatran kaupunki, joka antoi tarjoiluun lähikulttuuritapahtuma-avustusta! Juhlaan osallistui 60 ihmistä.

Menneitä muistellen – Elämää Niskalammella, Tainionkosken NNKY Niskalammen alueen vaikuttajana -tapahtumaa vietettiin Olavinkulmassa pe 4.11. Kuulimme paljon mukavia muistoja ja keskustelu oli vilkasta. Jäi vielä kerrottavaa tulevillekin tapahtumille. Välillä lauloimme tuttuja pyhäkoululauluja. Varmaan tapaamme vielä samoissa merkeissä. Kiitos kaikille!

Ystävyyskävelyyn torstaina 20.10. osallistui 24 ihmistä. Ennen kävelyä saimme kuulla mielenkiintoisia puheenvuoroja; Ilkka Lampinen esitteli Asemapaikan ja Imatran entisen aseman alueen historiaa, Paavo Martikainen kertoi omakohtaisia kokemuksia kävelyn terveysvaikutuksista ja Marjut Vuotila esitteli Unicefin toimintaa Imatralla. Saimme nauttia myös herkullisesta tarjoilusta ennen kävelemään lähtöä. Kiitos Vuoksenniskan Eläkkeensaajat, Imatran Seudun Sydänyhdistys, Senioriopettajat ja Matkaoppaat, Imatran Unicefin vapaaehtoiset ja NNKY! Sääkin suosi kävelijöitä!

Voimasiskojen vahvuuspäivät 7.-9.10. Helsingissä. Imatran NNKY pääsi osallistumaan päiviin lauantaina ja sunnuntaina. Lauantain ohjelmaan sisältyi liiton uuteen strategiaan tutustumista miettien paikallisosastojen osuutta strategian toteutuksessa. Iltapäivällä osallistuimme piispa Sergein pitämään rukouspalvelukseen Uspenskin katedraalissa. Pääsimme ihastelemaan myös alhaalla olevaa kryptaa. Tämän Jälkeen tutustuimme Tyttöjen olohuone -toimintaan Vuosaaressa. Päivän päätti Illallinen ravintola Tilassa. Sunnuntaina saimme osallistua Hanna-Kaisa Hartalan ohjauksella Pieneen pyhiinvaellukseen.

Voimauttava sukupuu -työpaja 5.-7.10. Kiitos kouluttajallemme Hanna Hirvoselle ja koko ryhmälle tästä yhteisestä koskettavasta matkasta, jonka aloitimme 27.5. Työ jatkuu, tapaamme etäyhteyksin joulun jälkeen.

Muistelukävely Niskalammella 14.9. oli onnistunut, saimme tietoa historiasta ja ihmisistä, miten Niskalammella ennen elettiin. Kuulimme paljon hauskoja muisteluita. Kävimme entisen NNKY:n leikkikoulu- ja kutomorakennuksen paikalla. Moni osallistujista oli aikoinaan käynyt NNKY:n leikkikoulua, pyhäkoulua ja tyttökerhoa. Valitettavasti rakennus tuhoutui tulipalossa 25.9.1989. Nyt muistelemassa oli myös palomestari ”Puna” Kari Hauhia, joka oli ollut tuolloin paikalla työtehtävissä. Kävelyn jälkeen katselimme vielä vanhoja valokuvia juttelun ja kahvittelun lomassa. Kiitos oppaallemme Merja Pokkiselle ja kaikille aktiivisille muistelijoille!

Kanteleleiri Rantalassa 26.-28.8. Saimme viettää ihanan kesäisen viikonlopun opiskellen uusia kauniita kappaleita. Tutustuimme lähiympäristön luontoon; kiipesimme Livastinmäelle ja kävimme Helisevänjoen vanhalla myllyllä. Ehdimme piipahtaa myös Rautjärven kylätuvalla Pikkumessuilla. Kiitokset Niinalle hyvästä opetuksesta, kiitos kaikki leiriläiset!

Susanna kutsui meidät kotiinsa lettukesteihin torstaina 18.8. Herkuttelimme letuilla ja saimme ihastella kaunista pihaa ja tsasounaa. Saimme tutustua myös Susannan lemmikkeihin sisällä ja ulkona. Meidän jälkeemme lettukesteihin oli vielä tulossa tyttöjen kerhon tyttöjä äiteineen. Suuret kiitokset mukavasta päivästä Susannalle ja Jormalle!

Teimme sunnuntaina 14.8. retken Oronmyllyn luonnonkauniiseen kesäteatteriin katsomaan esitystä Hiekkaan piirretty. Ryhmämme jäsenet olivat tyytyväisiä esitykseen. Ennen esitystä nautimme yhdessä maittavan aterian. Esityksen jälkeen Minna Koistinen esitteli ryhmällemme Oronmyllyä ja sen toimintaa. Kiitokset onnistuneesta retkipäivästä!

Virkistyspäivä Rantalassa maanantaina 8.8. Marjut Vuotila puhui meille positiivisesta elämänasenteesta ja kiitollisuudesta. Aiheesta syntyi vilkas keskustelu. Saimme nauttia kauniista päivästä, Anna-Liisan ja Lotan tarjoiluista sekä pulahduksesta Tulilampeen. Kiitos Marjutille ja kaikille osallistujille!

Raamattuleiri Rantalassa 2.-3.8. Saimme virkistyä leirillä, nauttia hyvästä raamattuopetuksesta ja ystävyydestä. Kiitos kaikille leiriläisille, opettajillemme Minnalle, Paulalle ja Ullalle sekä keittiön tytöille Anna-Liisalle ja Lotalle.

Virkistyspäivää 11.7. oli Rantalassa viettämässä 12 naista. Saimme virkistyä, vaihtaa kuulumisia ja nauttia Anna-Liisan ja Lotan loihtimia herkkuja. Osaavissa käsissä kukkapenkki ja pihapensas saivat hoitoa ja puitakin pilkottiin ja pinottiin porukalla. Osa meistä ehti käydä tutustumassa Hanna Mangströmin koru- ja tekstiilityönäyttelyyn Rautjärven pitäjäntuvalla. Sauna ja uinti Tulilammessa kruunasivat päivän. Raisakin sanoi uimasta tultuaan, että tämä oli hänen kesänsä paras päivä! Kiitos kaikille ihanille naisille!

Tyttöjen leiri 14.-16.6. onnistui hienosti, vaihteleva sää ei säikäyttänyt. Kiitos reippaille leiriläisille, heidän vanhemmilleen ja kaikille ohjaajille!

Voimauttavan sukupuun lähteillä – oma sukupuuni toisin katsoen -työpajan ensimmäinen jakso pidettiin 28.-29.5. Olavinkulmassa. Etätapaaminen 11.8. klo 10-13, syksyn työpajapäivät 8.-10.9. alkaen klo 10. Kouluttajana toimii Voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja Hanna Hirvonen.

Talkoopäivä Rantalassa 31.5. ; 9 ahkeraa talkoolaista ahersi siivouksen ja puutöiden parissa sekä keittiöhommissa. Kiitos kaikille!

Kiitos Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto apurahasta Tehtaan tytöistä Voimasiskoiksi – Imatran NNKY:n satavuotinen tarina -tapahtuman järjestämiseen ja historiikin kokoamiseen!

Suomen NNKY -liiton puheenjohtaja Leena-Maria Sevón vieraili luonamme 12.5. Suunnittelimme yhteistyötä sekä liiton että lähialueilla toimivien yhdistysten kanssa leppoisassa ilmapiirissä. Kutsuimme Kotkan yhdistyksen vieraaksi Rantalaan.

Kiitos juhlavieraille ja kaikille esiintyjille ihanasta äitienpäiväjuhlasta 8.5. !

Kiitos Samuli Saarela mielenkiintoisesta esityksestä 26.4. kirjastasi ”Imatra-runous: 200 vuotta lyriikkaa koskesta”!

TOIMINTAA VUODELTA 2021

Taaperoikäisten perheiden musiikkikerho päättyi pikkujouluun maanantaina 20.12. Kiitos kaikille isoille ja pienille osallistujille sekä Tuija -opettajalle. Hyvää Joulua kaikille kerholaisille!

Vietimme 10.12. vauvaperheiden musiikkikerhon pikkujoulua ja päätösjuhlaa. Olemme tutustuneet kansanperinteeseemme Kiekkumaralla -musiikin kautta: laulaen, leikkien, körötellen ja soittaen kannelta ja rytmisoittimia. Olemme oppineet myös monia joululauluja. Kiitos Tuija -opettajalle ja ihanille kerholaisille!

Rakastava katse – toisen ihmisen katsomisen ja näkemisen tapa. Voimauttava valokuva -työpajan toinen jakso oli Olavinkulmassa 13.-14.12 Voimauttavan valokuvan terapeuttinen menetelmä on sosiaalipedagogi Miina Savolaisen kehittämä. Tärkein työpajan opetus on toisen ihmisen katsominen lapsen tavoin, lempeästi, ystävällisesti, rakastavasti, ilman ennakkoasenteita ja -ajatuksia. Työpajan ensimmäisellä jaksolla otimme merkityksellisiä ja voimauttavia valokuvia omaa valokuvakirjaa tai kuvakollaasia varten. Toisella jaksolla kokosimme näistä ja aiemmin otetuista valokuvista omannäköisen ja  -kokoisen työn. Esittelimme töitämme toisille. Kiitos kaikille työpajaan osallistuneille yhdessä tekemisestä, mielenkiintoisista keskusteluista sekä kokemusten ja ajatusten jakamisesta! Kiitos ihanalle opettajallemme Hanna Hirvoselle! Seuraava voimauttavan valokuvan työpaja järjestetään keväällä 2022.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Kolme-venekoppia-1200x900.jpg

Katsoimme luontoelokuvan Tunturin tarina, jonka jälkeen nautimme leivoskahvit ja vietimme joulujuhlan elokuvateatteri Bio Vuoksen uusitussa kahvilassa su 5.12. Kiitos Sini, Ulla, Anna-Liisa ja Maija-Liisa ohjelmasta!

Hemmotteluilta Fysiokammarissa to 2.12. Saimme rentoutua kasvo-, käsi- ja jalka -yrttikylvyistä ja hoidoista nauttien. Kiitos opettaja Mervi Karoniemi ja Saimaan ammattiopiston Luonto- ja ympäristöalan opiskelijat!

Menneitä muistellen – Talvisodan alkamisen muistotilaisuutta vietettiin Olavinkulmassa ti 30.11. Kiitos upealle yleisölle ja esiintyjille koskettavasta, hienosta tilaisuudesta! Kiitos Erkki Luukkoselle lapsuusmuistoista, Harri Tonderille Taurun suvun ja ”Ko elämä ol oikiaa” -laulun historian valottamisesta! Kiitos Paula Kuismalle, kun kerroit Aili Kurosen elämäntyöstä alkaen hänen Pikku Lotta -toiminnastaan! Kiitos Ruokolahden Laulu-Eukot, Ruokolahden Mieslaulajat, kantelekerho Mummomuskari, harmonikkamestari Pasi Suikkanen ja Niina Mangström, juontajamme Maija-Liisa Korhonen sekä kaikki keittiössä ja tarjoilussa ahkeroineet!

Voimauttava valokuva -työpaja 29.9.-1.10.

Kiitos Hanna Hirvonen Voimauttava valokuva -työpajan ensimmäisestä jaksosta! Saimme kolmen päivän ajan pohtia yhdessä, miten voimme opetella kohtaamaan toisen ihmisen aidosti, hyväksyvästi, ennakkoluulottomasti, kunnioittavasti ja rakkaudellisesti. Tässä oppimisprojektissa meitä auttaa katsominen kameran tai kännykän linssin läpi. Samalla hyväksyvällä katseella opettelemme katsomaan myös itseämme ja elämäämme. Sinä Hanna annoit meille omalla esimerkilläsi välineitä käsitellä elämäämme, elämämme traumoja ja kipukohtia myös voimauttavan valokuvan avulla. Saimme opastusta valokuvaamisen periaatteisiin, kuvaamiseen ja kameran tekniikkaan.

Virkistyspäivä yhdistyksen jäsenille oli tiistaina 31.8. kesäkodillamme Rantalassa. Susanna Sorvalin kertoi lemmikeistään ja niiden hoidosta. Tarjolla oli päiväkahvit, saunomista ja uintia. Saimme nauttia kauniista kesäisestä säästä

Raamattuleiri Rantalassa 26. – 28.7. Kiitos ihanille opettajillemme pastori Minna Koistiselle ja rovasti Ulla Soikkelille, kiitos Anna-Liisa, Lea, Leena, Raija-Liisa, Riti, Sirkku, Susanna, Tarja, Tiina ja Varpu!

Lisätietoa Rantalan vuokraamisesta on kotisivullamme kohdissa Kesäkoti Rantala, Vuokraustoiminta sekä liitteet Vuokrahinnat ja Ohjeita vuokralaiselle.

Kiitos Saimaan ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ja opettaja Mervi Karoniemi hienosti järjestetystä ja innostavasta yrttikurssista torstaina 17.6.!      

                                                                              

Talkoopäivä Rantalassa 11.5., lämpimät kiitokset kaikille ahkerille talkoolaisille!

TERVETULOA JÄSENEKSI

Tavoitteenamme on tuoda iloa ja virkistystä sekä edistää naisten ja tyttöjen tasa-arvoa ja henkistä, hengellistä ja fyysistä hyvinvointia. Järjestämme vertaisryhmä- ja harrastustoimintaa, tapahtumia, leirejä, retkiä, kursseja ja luentoja. Tule mukaan toimintaamme ideoimaan ja osallistumaan, virkistymään ja saamaan uusia ystäviä!

LIITY JÄSENEKSI

Liity jäseneksi valitsemalla yhdistysvalikosta Imatran NNKY ja täyttämällä liittymislomake https://ywca.fi/nnky/liity-jaseneksi/ tai ilmoittamalla yhdistyksen sihteerille Marjatta Ylitalo puh 0440918083.

SUOMEN NNKY -LIITON JÄSENEDUT Askel -lehti kahdesti vuodessa. Näissä lehden numeroissa on NNKY -sivut. Jäsenalennus -30% päivän hinnasta hotelli Helkassa, kun varaus tehdään suoraan hotelliin. Jäsenalennus Tunturikeimiön majoituksesta 10 %.

IMATRAN NNKY:N JÄSENEDUT Alennus yhdistyksen kurssien hinnoista ja osallistumismaksuista sekä Rantalan vuokrasta.

TOIMINTAA

VOIMASISKOT -vertaisryhmissä tulemme tietoiseksi omista juurista. Itsetuntemuksemme ja tunnetaitomme vahvistuvat. Saamme uusia ystäviä ja voimme jakaa kokemuksiamme, voimme hiljentyä ja voimaantua. Uusista ryhmistä ilmoitetaan Uutisvuoksen järjestöpalstalla ja kirkollisissa ilmoituksissa sekä yhdistyksenvoimme jakaa kokemuksiamme.

KAMALAT ÄIDIT -vertaisryhmät on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaisryhmätoimintaa, jossa käsitellään vanhemmuuteen, murrosikään ja naisen elämään liittyviä teemoja ja jaetaan yhdessä kokemuksia.

Uusista Voimasiskot ja Kamalat äidit -vertaisryhmistä ilmoitetaan Uutisvuoksen järjestöpalstalla, Imatran srk:n kirkollisissa ilmoituksissa, Imatran NNKY:n sekä Imatran srk:n fb-sivuilla.

TOIMINTA TYTÖILLE

TYTTÖJEN KERHO 8-10 -vuotiaille tytöille kokoontuu maanantaisin Asemapaikassa, tiedustelut Anna-Liisa Kojo puh 0401748629.

MONIKULTTUURINEN TOIMINTA

Imatran NNKY Nadjan piiri kokoontuu

NADJAN PIIRI kokoontuu Sinisessä talossa maanantaisin keskustelemaan, askartelemaan, laulamaan, liikkumaan ja viihtymään yhdessä. Ryhmään voivat osallistua sekä maahanmuuttajat että syntyperältään suomalaiset naiset, tiedustelut Nadja Rinkinen puh 0407375244.

Imatran NNKY Nadjan piirissä lauletaan

HARRASTUSRYHMÄT

Kanteleryhmä MUMMOMUSKARI aloitti toimintansa keväällä 2010. Syksystä 2022 alkaen ryhmän nimi on ollut kanteleryhmä IKI-ILO. Ryhmä kokoontuu ja harjoittelee Olavinkulmassa perjantaisin. Ryhmässä soitetaan viisi- ja 11 -kielisiä kanteleita. Niina Mangström on toiminut ryhmän ohjaajana alusta alkaen. Ryhmään otetaan uusia soittajia. Tiedustelut Niina Mangström puh 0405914988.

Imatra NNKY Kantelekerho Mummomuskari Suomi 100 -juhlassa

UKULELEKERHO aloitti toimintansa syksyllä 2022 ohjaajanaan Tuija Muona. Ryhmä Kokoontuu Olavinkulmassa perjantaisin, tiedustelut puh 0400856474.

KESÄKOTI RANTALA

Yhdistyksellä on 1937 rakennettu kesäkoti Rantala, joka on Rautjärven Asemanseudulla Tulilammen rannalla. Yhdistys järjestää siellä juhlia, leirejä ja tapahtumia. 

Vuokraustoiminta

Yhdistys vuokraa kesäkoti Rantalaa yksityishenkilöille vapaa-aikakäyttöön ja perhejuhlien järjestämiseen sekä seurakunnille, yhdistyksille ja muille yhteisöille tapahtumien ja juhlien järjestämiseen. Vuokraustoimintaa on ensisijaisesti kesällä, rajoitetusti sääolosuhteiden salliessa muina aikoina. Rantasauna ja aitat ovat myös erikseen vuokrattavissa.

Kesäkoti Rantala on kaksikerroksinen puurakennus. Päärakennuksessa on keittiö, olohuone ja 4 makuuhuonetta, joissa on yht 9 makuupaikkaa. Lisäksi yläkerrassa on 2 pientä kesähuonetta. Huoneissa on sähköpatterit, kesähuoneita lukuunottamatta. Päärakennuksen uunit eivät ole käytössä. Pihapiirissä on 4 aittaa. Aittoja voi tarvittaessa lämmittää sähköpattereilla. Kaikkiaan makuupaikkoja on aitat mukaan lukien yht 19.

Keittiöön tulee lämmin ja kylmä vesi. Käytettävissä on perusastiasto, kahvinkeitin ja vedenkeitin, mikro, jääkaappi, pakastin ja astianpesukone. Olohuoneessa on TV, samoin sähköpiano. Talossa on sisävessa, jossa on pesuallas ja bideesuihku, suihkua ei ole. Pihassa on puucee. Rannassa on puulämmitteinen sauna. Pallogrilli on käytettävissä, samoin iso puulämmitteinen grilli.

Rakennus ei ole esteetön, talossa on portaita eikä WC ole INVA -varusteltu, joten se ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Vuokralainen tuo mukanaan omat liinavaatteet.  Vuokra-aika lasketaan vuorokausina, saapumis- ja lähtöaika sovitaan varausta tehdessä.

Vuokralainen huolehtii loppusiivouksesta. Siivouksen voi myös ostaa, jolloin siitä peritään 50 €, sama lisämaksu peritään puutteellisesta siivouksesta.

Varaukset ja lisätiedot Sini Kouvonen puh 0407434372

KUVIA RANTALASTA

Imatran NNKY logo

Osoite Linnanpuronkatu 10, 55100 Imatra

Puheenjohtaja Sini Kouvonen puh 0407434372 sini.kouvonen(et)gmail.com

Sihteeri Marjatta Ylitalo puh 0440918083, imatrannky(et)gmail.com

Yhteystiedot

pj. Sini Kouvonen

puh. 040 743 4372

sini.kouvonen@gmail.com