Imatran NNKY

AJANKOHTAISTA

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin sunnuntaina 14.3. Olavinkulmassa

Puheenjohtajana jatkaa Sini Kouvonen ja varapuheenjohtajana Marita Saloniemi. Hallituksen muut jäsenet ovat Nadja Rinkinen ja Pia Rita, uutena jäsenenä Anna-Liisa Kojo, sihteerinä jatkaa Marjatta Ylitalo, varajäseninä aloittavat Ritva Hirvonen ja Susanna Sorvali. Pia Rita jatkaa yhdistyksen rahastonhoitajana, toiminnantarkastajina Tuula Rahkonen ja Sani Hammarberg.  

Kaikki ryhmätoiminta on Nadjan piiriä lukuunottamatta edelleen tauolla.                                                                                                               

Toivotamme kaikille yhdistyksen nykyisille ja uusille jäsenille hyvää kevättä!

Toimintaa jo sadan vuoden ajalta

Imatra NNKY vanha kuva, käsityökerho vuodelta 1935

Tainionkosken NNKY perustettiin 8.6.1919 Tainionkosken tehtaalla työskentelevien naisten virkistykseksi. Nimi muutettiin myöhemmin Imatran NNKY:ksi. Yhdistys vietti 100 -vuotisjuhlaansa kesäkodissamme Rantalassa 16. kesäkuuta 2019.

Meistä

Tavoitteenamme on tuoda iloa ja virkistystä ja edistää naisten ja tyttöjen tasa-arvoa sekä henkistä, hengellistä ja fyysistä hyvinvointia. Järjestämme vertaisryhmä- ja harrastustoimintaa, tapahtumia, leirejä, retkiä, kursseja ja luentoja. Tule mukaan ideoimaan ja osallistumaan, virkistymään ja saamaan uusia ystäviä!

Imatran NNKY Raamattuleiri 2020, kuva Kyllikki Marek
Imatran NNKY Raamattuleiri 2020, Tervetuloa mukaan! Kuva Marjatta Ylitalo

Tule mukavaan joukkoomme virkistymään ja saamaan uusia ystäviä!

Liity jäseneksi

Täytä liittymislomake, valitse yhdistysvalikosta Imatran NNKY tai ilmoita yhdistyksen sihteerille puh 0440918083 Marjatta

https://ywca.fi/nnky/liity-jaseneksi/               

Suomen NNKY -liiton jäsenedut

Näkyvä Nainen -jäsenlehti ilmestyy neljästi vuodessa, tänä vuonna koronapandemian takia lehti ilmestyy poikkeuksellisesti vasta syksyllä

Jäsenalennus 30 % päivän hinnasta hotelli Helkassa, kun varaus tehdään suoraan hotelliin

Jäsenalennus Tunturikeimiön palveluista 10 %

Imatran NNKY:n jäsenedut  

Alennus yhdistyksen kurssien hinnoista ja osallistumismaksuista sekä Rantalan vuokrasta

Toimintaa

VERTAISRYHMÄT

VOIMASISKOT -vertaisryhmät tukevat naisten voimaantumista. Ryhmissä käytetään NNKY:n materiaalia ja toimintamallia. Kukin ryhmä kokoontuu 10 – 11 kertaa. Imatran ensimmäiset Voimasiskot -ryhmät aloittivat keväällä 2018. Syksyllä 2020 aloitti jo yhdeksäs Voimasiskot -ryhmä.

KAMALAT ÄIDIT -vertaisryhmät on tarkoitettu murrosikäisten lasten äideille. Ryhmä käyttää NNKY:n materiaalia ja toimintamallia. Se kokoontuu 6 kertaa. Imatran ensimmäinen Kamalat äidit -ryhmä aloitti vuonna 2020.

Koronapandemian takia vertaisryhmät ovat toistaiseksi tauolla. Toivomme, että pääsemme pian jatkamaan toimintaa. Mikäli olet kiinnostunut Voimasiskot tai Kamalat äidit -toiminnasta, ilmoittaudu seuraavaan uuteen ryhmään puh 0440918083 Marjatta tai osoitteella imatrannky(et)gmail.com.

MONIKULTTUURINEN TOIMINTA

Imatran NNKY Nadjan piiri kokoontuu

NADJAN PIIRI kokoontuu viikottain keskustelemaan, askartelemaan, laulamaan, liikkumaan ja viihtymään yhdessä. Ryhmään voivat osallistua sekä maahanmuuttajat että syntyperältään suomalaiset naiset. Ryhmässä on ollut osallistujia myös Imatran vastaanottokeskuksesta. Mikäli kiinnostuit toiminnasta, ota yhteys Nadjaan puh 0407375244.

Imatran NNKY Nadjan piirissä lauletaan

HARRASTUSRYHMÄT

KANTELEKERHO MUMMOMUSKARI aloitti toimintansa keväällä 2010. Ryhmä kokoontuu ja harjoittelee viikottain.  Ryhmässä soitetaan viisi- ja 11 -kielisiä kanteleita. Niina Mangström on toiminut ryhmän ohjaajana alusta alkaen. Ryhmään otetaan uusia soittajia. Kanteleryhmä on koronatilanteen takia toistaiseksi tauolla.

Imatra NNKY Kantelekerho Mummomuskari Suomi 100 -juhlassa

Tulevaa toimintaa vuonna 2021

Kanteleryhmä esi- ja kouluikäisille lapsille

Ryhmät 0-1 ja 1-3 -vuotiaiden vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille kiinnostuneille aiheena kanteleensoitto, laulut, leikit, lorut, kansanperinne vauvoille ja taaperoille

Lisätietoja Niinalta puh 0405914988

Raamattuleiri Rantalassa 3 pv opettajina rovasti Ulla Soikkeli ja pastori Minna Koistinen

Voimauttava valokuva -työpaja 2 + 3 pv loppukesällä tai syksyllä kouluttajana voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja Hanna Hirvonen

Villiyrttikurssi

Jäsentapaamiset ja virkistyspäivät Rantalassa

Kerhotoimintaa (6) 7 -11 -vuotiaille tytöille

Kesäkoti Rantala

Yhdistyksellä on 1934 rakennettu kesäkoti Rantala, joka on Rautjärven Asemanseudulla Tulilammen rannalla. Yhdistys järjestää siellä juhlia, leirejä ja tapahtumia. 

Imatran NNKY Rantala

Vuokraustoiminta

Yhdistys vuokraa kesäkoti Rantalaa yksityishenkilöille vapaa-aikakäyttöön ja perhejuhlien järjestämiseen sekä seurakunnille, yhdistyksille ja muille yhteisöille tapahtumien ja juhlien järjestämiseen. Vuokraustoimintaa on ensisijaisesti kesällä, rajoitetusti sääolosuhteiden salliessa muina aikoina. Rantasauna ja aitat ovat myös erikseen vuokrattavissa.

Kesäkoti Rantala on kaksikerroksinen puurakennus. Päärakennuksessa on keittiö, olohuone ja 4 makuuhuonetta, joissa on yht 9 makuupaikkaa. Lisäksi yläkerrassa on 2 pientä kesähuonetta, joissa molemmissa on sänky. Huoneissa on sähköpatterit, kesähuoneita lukuunottamatta. Päärakennuksen uunit eivät ole käytössä. Pihapiirissä on 4 aittaa, kussakin aitassa on kaksi sänkyä. Aittoja voi tarvittaessa lämmittää sähköpattereilla. Kaikkiaan makuupaikkoja on aitat mukaan lukien on yht 19.

Keittiöön tulee lämmin ja kylmä vesi. Käytettävissä on perusastiasto, kahvinkeitin ja vedenkeitin, mikro, jääkaappi ja pakastin, astianpesukonetta ei ole. Olohuoneessa on TV, samoin sähköpiano. Talossa on sisävessa, jossa on pesuallas ja bideesuihku, suihkua ei ole. Pihasta löytyy puucee. Rannassa on puulämmitteinen sauna. Pallogrilli on käytettävissä.

Vuokralainen tuo mukanaan omat liinavaatteet. Vuokralainen huolehtii loppusiivouksesta.

Rakennus ei valitettavasti ole esteetön, talossa on portaita eikä WC ole INVA -varusteltu, joten se ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Varaukset ja lisätiedot Sini Kouvonen puh 0407434372

Katso vuokrahinnat linkistä sivun alalaidasta

Kuvia Rantalasta

Imatran NNKY logo

Osoite Linnanpuronkatu 10, 55100 Imatra

Pj Sini Kouvonen puh 0407434372 sini.kouvonen(et)gmail.com

Sihteeri Marjatta Ylitalo puh 0440918083, imatrannky(et)gmail.com

Yhteystiedot

pj. Sini Kouvonen

puh. 040 743 4372

sini.kouvonen@gmail.com