Imatran NNKY

AJANKOHTAISTA

Voimauttavan valokuvan työpaja 1.-3.9. ja 29.-30.9. klo 10-18 Olavinkulmassa Olavinkatu 13, 55100 Imatra. Työpaja on suunniteltu Imatran NNKY:n vapaaehtoisille, Voimasiskot ja Kamalat äidit -ryhmien vetäjille ja ryhmäläisille, srk:n ja muiden yhteisöjen työntekijöille ja vapaaehtoisille sekä kaikille kiinnostuneille. Kouluttajana toimii voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja Hanna Hirvonen. Osallistumismaksu 50€ Imatran NNKY:n jäsenet ja 65€ ei jäsenet. Ilmoittautuminen 23.8. mennessä puh 0440918083 Marjatta Ylitalo tai imatrannky@gmail.com

Raamattuleiri Rantalassa 26.-28.7. Kiitos ihanille opettajillemme pastori Minna Koistiselle ja rovasti Ulla Soikkelille, kiitos Anna-Liisa, Lea, Leena, Raija-Liisa, Riti, Sirkku, Susanna, Tarja, Tiina ja Varpu!

Vapaita vuokra-aikoja on vielä Rantalassa 21.-26.8., 30.8.-2.9., 6.9. – 8.10. Jouluviikko 20. – 26.12. on alustavasti varattu. Lisätietoa Rantalan vuokraamisesta on kotisivullamme kohdissa Kesäkoti Rantala, Vuokraustoiminta sekä liitteet Vuokrahinnat ja Ohjeita vuokralaiselle.

Kiitos Saimaan ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ja opettaja Mervi Karoniemi hienosti järjestetystä ja innostavasta yrttikurssista torstaina 17.6., jäämme odottelemaan hemmotteluhoitoja elo-syyskuussa.       

                                                                              

Talkoopäivä Rantalassa 11.5., lämpimät kiitokset kaikille ahkerille talkoolaisille!

Meistä

Tavoitteenamme on tuoda iloa ja virkistystä ja edistää naisten ja tyttöjen tasa-arvoa sekä henkistä, hengellistä ja fyysistä hyvinvointia. Järjestämme vertaisryhmä- ja harrastustoimintaa, tapahtumia, leirejä, retkiä, kursseja ja luentoja. Tule mukaan toimintaamme ideoimaan ja osallistumaan, virkistymään ja saamaan uusia ystäviä!

Imatran NNKY Raamattuleiri 2020, Tervetuloa mukaan! Kuva Marjatta Ylitalo

Liity jäseneksi valitsemalla yhdistysvalikosta Imatran NNKY ja täyttämällä liittymislomake tai ilmoittamalla yhdistyksen sihteerille puh 0440918083 Marjatt

https://ywca.fi/nnky/liity-jaseneksi/               

Suomen NNKY -liiton jäsenedut

Näkyvä Nainen -jäsenlehti ilmestyy neljästi vuodessa, tänä vuonna koronapandemian takia lehti ilmestyy poikkeuksellisesti vasta syksyllä

Jäsenalennus 30 % päivän hinnasta hotelli Helkassa, kun varaus tehdään suoraan hotelliin

Jäsenalennus Tunturikeimiön palveluista 10 %

Imatran NNKY:n jäsenedut  

Alennus yhdistyksen kurssien hinnoista ja osallistumismaksuista sekä Rantalan vuokrasta

Toimintaa

VERTAISRYHMÄT

VOIMASISKOT -vertaisryhmät tukevat naisten voimaantumista. Ryhmissä käytetään NNKY:n materiaalia ja toimintamallia. Kukin ryhmä kokoontuu 10 – 11 kertaa. Imatran ensimmäiset Voimasiskot -ryhmät aloittivat keväällä 2018. Syksyllä 2020 aloitti jo yhdeksäs Voimasiskot -ryhmä.

KAMALAT ÄIDIT -vertaisryhmät on tarkoitettu murrosikäisten lasten äideille. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Imatran ensimmäinen Kamalat äidit -ryhmä aloitti vuonna 2020.

Koronapandemian takia vertaisryhmät ovat olleet tauolla. Toivomme, että pääsemme syksyllä jatkamaan toimintaa. Mikäli olet kiinnostunut Voimasiskot tai Kamalat äidit -toiminnasta, ilmoittaudu seuraavaan uuteen ryhmään puh 0440918083 Marjatta tai osoitteella imatrannky(et)gmail.com.

MONIKULTTUURINEN TOIMINTA

Imatran NNKY Nadjan piiri kokoontuu

NADJAN PIIRI kokoontuu viikottain keskustelemaan, askartelemaan, laulamaan, liikkumaan ja viihtymään yhdessä. Ryhmään voivat osallistua sekä maahanmuuttajat että syntyperältään suomalaiset naiset. Ryhmässä on ollut osallistujia myös Imatran vastaanottokeskuksesta. Mikäli kiinnostuit toiminnasta, ota yhteys Nadjaan puh 0407375244.

Imatran NNKY Nadjan piirissä lauletaan

HARRASTUSRYHMÄT

KANTELEKERHO MUMMOMUSKARI aloitti toimintansa keväällä 2010. Ryhmä kokoontuu ja harjoittelee viikottain.  Ryhmässä soitetaan viisi- ja 11 -kielisiä kanteleita. Niina Mangström on toiminut ryhmän ohjaajana alusta alkaen. Ryhmään otetaan uusia soittajia.

Imatra NNKY Kantelekerho Mummomuskari Suomi 100 -juhlassa

Tulevaa toimintaa vuonna 2021

Villiyrttikurssi, hemmotteluhoidot elo-syyskuussa

Kanteleryhmä esi- ja kouluikäisille lapsille alkaa syksyllä, opettajana Niina Mangström

Ryhmät 0-1 ja 1-3 -vuotiaiden vanhemmille, isovanhemmille ja kaikille kiinnostuneille aiheena kanteleensoitto, laulut, leikit, lorut, kansanperinteen käyttö vauvojen ja taaperoiden päivittäisissä tilanteissa, ohjaajana Niina Mangström. Ryhmät alkavat syksyllä, lisätietoja Niinalta puh 0405914988

Kerhotoimintaa (6) 7 -11 -vuotiaille tytöille syksyllä, ohjaajana Anna-Liisa Kojo

Kesäkoti Rantala

Yhdistyksellä on 1937 rakennettu kesäkoti Rantala, joka on Rautjärven Asemanseudulla Tulilammen rannalla. Yhdistys järjestää siellä juhlia, leirejä ja tapahtumia. 

Vuokraustoiminta

Yhdistys vuokraa kesäkoti Rantalaa yksityishenkilöille vapaa-aikakäyttöön ja perhejuhlien järjestämiseen sekä seurakunnille, yhdistyksille ja muille yhteisöille tapahtumien ja juhlien järjestämiseen. Vuokraustoimintaa on ensisijaisesti kesällä, rajoitetusti sääolosuhteiden salliessa muina aikoina. Rantasauna ja aitat ovat myös erikseen vuokrattavissa.

Kesäkoti Rantala on kaksikerroksinen puurakennus. Päärakennuksessa on keittiö, olohuone ja 4 makuuhuonetta, joissa on yht 9 makuupaikkaa. Lisäksi yläkerrassa on 2 pientä kesähuonetta, joissa molemmissa on sänky. Huoneissa on sähköpatterit, kesähuoneita lukuunottamatta. Päärakennuksen uunit eivät ole käytössä. Pihapiirissä on 4 aittaa, kussakin aitassa on kaksi sänkyä. Aittoja voi tarvittaessa lämmittää sähköpattereilla. Kaikkiaan makuupaikkoja on aitat mukaan lukien yht 19.

Keittiöön tulee lämmin ja kylmä vesi. Käytettävissä on perusastiasto, kahvinkeitin ja vedenkeitin, mikro, jääkaappi, pakastin, astianpesukonetta ei ole. Olohuoneessa on TV, samoin sähköpiano. Talossa on sisävessa, jossa on pesuallas ja bideesuihku, suihkua ei ole. Pihassa on puucee. Rannassa on puulämmitteinen sauna. Pallogrilli on käytettävissä, samoin iso puulämmitteinen grilli.

Rakennus ei valitettavasti ole esteetön, talossa on portaita eikä WC ole INVA -varusteltu, joten se ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Vuokralainen tuo mukanaan omat liinavaatteet.  Vuokra-aika lasketaan vuorokausina, saapumis- ja lähtöaika sovitaan varausta tehdessä.

Vuokralainen huolehtii loppusiivouksesta. Siivouksen voi myös ostaa, jolloin siitä peritään 50 €, sama lisämaksu peritään puutteellisesta siivouksesta.

Varaukset ja lisätiedot Sini Kouvonen puh 0407434372

Kuvia Rantalasta

Imatran NNKY logo

Osoite Linnanpuronkatu 10, 55100 Imatra

Puheenjohtaja Sini Kouvonen puh 0407434372 sini.kouvonen(et)gmail.com

Sihteeri Marjatta Ylitalo puh 0440918083, imatrannky(et)gmail.com

Ohjeita vuokralaiselle

Yhteystiedot

pj. Sini Kouvonen

puh. 040 743 4372

sini.kouvonen@gmail.com