Imatran NNKY

AJANKOHTAISTA

Elokuva Tunturin tarina, kahvihetki ja joulujuhla yhdistyksen jäsenille su 5.12. klo 13 alkaen elokuvateatteri Bio Vuoksessa Torikatu 13. Vapaa pääsy, ilmoittautuminen to 25.11. mennessä puh 0440918083 Marjatta tai imatrannky@gmail.comTervetuloa!

Hemmotteluilta to 2.12. klo 17 – 19.30 Fysiokammarissa Vuoksenniskantie 76 (käynti Leppärinteen puolelta) Luonnonyrtit kylvyissä ja kauneudenhoidossa -tietoiskut, jalkakylvyt, käsihoito ja kasvojen hoito. Saimaan ammattiopisto Sampo Luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ja opettaja Mervi Karoniemi toteuttavat kurssin yhdistyksen jäsenille. Yhdistys tarjoilee iltapalaa. Ota oma pyyhe ja pesuvati mukaan. Vapaa pääsy.  Ilmoittautuminen to 25.11. mennessä puh 0440918083 Marjatta tai imatrannky@gmail.com

Menneitä muistellen – Talvisodan alkamisen muistelutilaisuus Olavinkulmassa ti 30.11. klo 13-15, kahvitarjoilu klo 12.30 alkaen. Ohjelmassa on khra Mari Parkkisen hartaushetki, Aili Kuronen ja Erkki Luukkonen muistelevat Talvisodan aikaa. Musiikista vastaa harmonikkataiteilija Pasi Suikkanen, Ruokolahden Laulu-Eukot ja Mieslaulajat sekä Imatran NNKY:n kanteleryhmä Mummomuskari johtajanaan Niina Mangström. Ilmoittautuminen 22.11. mennessä Olavinkulman vahtimestarien listaan tai puh 0440918083 Marjatta Ylitalo. Vapaa pääsy. Tervetuloa juhlaan!

Voimauttava valokuva -työpaja 29.9.-1.10.

Kiitos Hanna Hirvonen Voimauttava valokuva -työpajan ensimmäisestä jaksosta! Saimme kolmen päivän ajan pohtia yhdessä, miten voimme opetella kohtaamaan toisen ihmisen aidosti, hyväksyvästi, ennakkoluulottomasti, kunnioittavasti ja rakkaudellisesti. Tässä oppimisprojektissa meitä auttaa katsominen kameran tai kännykän linssin läpi. Samalla hyväksyvällä katseella opettelemme katsomaan myös itseämme ja elämäämme. Sinä Hanna annoit meille omalla esimerkilläsi välineitä käsitellä elämäämme, oman elämämme traumoja ja kipukohtia myös voimauttavan valokuvan avulla. Saimme  opastusta valokuvaamisen periaatteisiin, kuvaamiseen ja kameran tekniikkaan. Jäämme innostuneena odottamaan työpajan jatkoa joulukuussa.

Raamattupiiri Olavinkulman kahviossa joka toinen keskiviikko klo 15-16.30 alkaa 13.10. Poikkeuksena 27.10., jolloin aika on klo 14-15.15. Käsittelemme Luukkaan evankeliumia. Tervetuloa!

Tyttöjen kerho ala-asteikäisille tytöille tiistaisin klo 17-18 Olavinkulmassa osoite Olavinkatu 13 alkaen 14.9. Kivoja kavereita, hauskaa tekemistä ajankohtaisista aiheista, toiveitten mukaisia juttuja, askartelua, retkiä, mielenkiintoisia vieraita eri harrastuksiin liittyen. Tiedustelut puh 0408459076.

Uusi Voimasiskot -vertaisryhmä aloittaa Olavinkulmassa tiistaina 5.10. Tämä ryhmä on suunnattu eläkeikää lähestyville ja eläkeikäisille naisille. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 14-16 joka toinen viikko yhteensä 11 kertaa. Vertaisryhmän vetäjinä toimivat Marja Paunonen ja Marjatta Ylitalo. Tiedustelut ja ilmoittautumiset puh 0440918083 Marjatta Ylitalo. Tervetuloa mukaan!

Kantelekerho Mummomuskarin harjoitukset Olavinkulmassa perjantaisin alkaen 10.9. Alkeisryhmä klo 17-18, jatkoryhmä klo 18-19.30. Tervetuloa uudet ja vanhat soittajat!

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on vaellus-1200x675.jpg

Virkistyspäivä yhdistyksen jäsenille oli tiistaina 31.8. kesäkodillamme Rantalassa. Susanna Sorvalin kertoi lukuisista lemmikeistään ja niiden hoidosta. Tarjolla oli päiväkahvit, saunomista ja uintia. Saimme nauttia kauniista kesäisestä säästä.

Raamattuleiri Rantalassa 26.-28.7. Kiitos ihanille opettajillemme pastori Minna Koistiselle ja rovasti Ulla Soikkelille, kiitos Anna-Liisa, Lea, Leena, Raija-Liisa, Riti, Sirkku, Susanna, Tarja, Tiina ja Varpu!

Vapaita vuokra-aikoja on vielä Rantalassa 21.-26.8., 30.8.-2.9., 6.9. – 8.10. Jouluviikko 20. – 26.12. on alustavasti varattu. Lisätietoa Rantalan vuokraamisesta on kotisivullamme kohdissa Kesäkoti Rantala, Vuokraustoiminta sekä liitteet Vuokrahinnat ja Ohjeita vuokralaiselle.

Kiitos Saimaan ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ja opettaja Mervi Karoniemi hienosti järjestetystä ja innostavasta yrttikurssista torstaina 17.6., jäämme odottelemaan hemmotteluhoitoja elo-syyskuussa.       

                                                                              

Talkoopäivä Rantalassa 11.5., lämpimät kiitokset kaikille ahkerille talkoolaisille!

Meistä

Tavoitteenamme on tuoda iloa ja virkistystä ja edistää naisten ja tyttöjen tasa-arvoa sekä henkistä, hengellistä ja fyysistä hyvinvointia. Järjestämme vertaisryhmä- ja harrastustoimintaa, tapahtumia, leirejä, retkiä, kursseja ja luentoja. Tule mukaan toimintaamme ideoimaan ja osallistumaan, virkistymään ja saamaan uusia ystäviä!

Imatran NNKY Raamattuleiri 2020, Tervetuloa mukaan! Kuva Marjatta Ylitalo

Liity jäseneksi valitsemalla yhdistysvalikosta Imatran NNKY ja täyttämällä liittymislomake tai ilmoittamalla yhdistyksen sihteerille puh 0440918083 Marjatt

https://ywca.fi/nnky/liity-jaseneksi/               

Suomen NNKY -liiton jäsenedut

Näkyvä Nainen -jäsenlehti ilmestyy neljästi vuodessa, tänä vuonna koronapandemian takia lehti ilmestyy poikkeuksellisesti vasta syksyllä

Jäsenalennus 30 % päivän hinnasta hotelli Helkassa, kun varaus tehdään suoraan hotelliin

Jäsenalennus Tunturikeimiön palveluista 10 %

Imatran NNKY:n jäsenedut  

Alennus yhdistyksen kurssien hinnoista ja osallistumismaksuista sekä Rantalan vuokrasta

Toimintaa

VERTAISRYHMÄT

VOIMASISKOT -vertaisryhmät tukevat naisten voimaantumista. Ryhmissä käytetään NNKY:n materiaalia ja toimintamallia. Kukin ryhmä kokoontuu 10 – 11 kertaa. Imatran ensimmäiset Voimasiskot -ryhmät aloittivat keväällä 2018. Syksyllä 2021 aloittaa jo kymmenes Voimasiskot -ryhmä.

KAMALAT ÄIDIT -vertaisryhmät on tarkoitettu murrosikäisten lasten äideille. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Imatran ensimmäinen Kamalat äidit -ryhmä aloitti vuonna 2020.

Koronapandemian takia vertaisryhmät ovat olleet tauolla. Toivomme, että pääsemme syksyllä jatkamaan toimintaa. Mikäli olet kiinnostunut Voimasiskot tai Kamalat äidit -toiminnasta, ilmoittaudu seuraavaan uuteen ryhmään puh 0440918083 Marjatta tai osoitteella imatrannky(et)gmail.com.

MONIKULTTUURINEN TOIMINTA

Imatran NNKY Nadjan piiri kokoontuu

NADJAN PIIRI kokoontuu viikottain keskustelemaan, askartelemaan, laulamaan, liikkumaan ja viihtymään yhdessä. Ryhmään voivat osallistua sekä maahanmuuttajat että syntyperältään suomalaiset naiset. Mikäli kiinnostuit toiminnasta, ota yhteys Nadjaan puh 0407375244.

Imatran NNKY Nadjan piirissä lauletaan

HARRASTUSRYHMÄT

KANTELEKERHO MUMMOMUSKARI aloitti toimintansa keväällä 2010. Ryhmä kokoontuu ja harjoittelee viikottain.  Ryhmässä soitetaan viisi- ja 11 -kielisiä kanteleita. Niina Mangström on toiminut ryhmän ohjaajana alusta alkaen. Ryhmään otetaan uusia soittajia.

Imatra NNKY Kantelekerho Mummomuskari Suomi 100 -juhlassa

Tulevaa toimintaa vuonna 2021

Villiyrttikurssi, hemmotteluhoidot elo-syyskuussa

Kanteleryhmä esi- ja kouluikäisille lapsille alkaa, kun kiinnostuneita ilmoittautuu, opettajana Niina Mangström.

Kesäkoti Rantala

Yhdistyksellä on 1937 rakennettu kesäkoti Rantala, joka on Rautjärven Asemanseudulla Tulilammen rannalla. Yhdistys järjestää siellä juhlia, leirejä ja tapahtumia. 

Vuokraustoiminta

Yhdistys vuokraa kesäkoti Rantalaa yksityishenkilöille vapaa-aikakäyttöön ja perhejuhlien järjestämiseen sekä seurakunnille, yhdistyksille ja muille yhteisöille tapahtumien ja juhlien järjestämiseen. Vuokraustoimintaa on ensisijaisesti kesällä, rajoitetusti sääolosuhteiden salliessa muina aikoina. Rantasauna ja aitat ovat myös erikseen vuokrattavissa.

Kesäkoti Rantala on kaksikerroksinen puurakennus. Päärakennuksessa on keittiö, olohuone ja 4 makuuhuonetta, joissa on yht 9 makuupaikkaa. Lisäksi yläkerrassa on 2 pientä kesähuonetta, joissa molemmissa on sänky. Huoneissa on sähköpatterit, kesähuoneita lukuunottamatta. Päärakennuksen uunit eivät ole käytössä. Pihapiirissä on 4 aittaa, kussakin aitassa on kaksi sänkyä. Aittoja voi tarvittaessa lämmittää sähköpattereilla. Kaikkiaan makuupaikkoja on aitat mukaan lukien yht 19.

Keittiöön tulee lämmin ja kylmä vesi. Käytettävissä on perusastiasto, kahvinkeitin ja vedenkeitin, mikro, jääkaappi, pakastin, astianpesukonetta ei ole. Olohuoneessa on TV, samoin sähköpiano. Talossa on sisävessa, jossa on pesuallas ja bideesuihku, suihkua ei ole. Pihassa on puucee. Rannassa on puulämmitteinen sauna. Pallogrilli on käytettävissä, samoin iso puulämmitteinen grilli.

Rakennus ei valitettavasti ole esteetön, talossa on portaita eikä WC ole INVA -varusteltu, joten se ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Vuokralainen tuo mukanaan omat liinavaatteet.  Vuokra-aika lasketaan vuorokausina, saapumis- ja lähtöaika sovitaan varausta tehdessä.

Vuokralainen huolehtii loppusiivouksesta. Siivouksen voi myös ostaa, jolloin siitä peritään 50 €, sama lisämaksu peritään puutteellisesta siivouksesta.

Varaukset ja lisätiedot Sini Kouvonen puh 0407434372

Kuvia Rantalasta

Imatran NNKY logo

Osoite Linnanpuronkatu 10, 55100 Imatra

Puheenjohtaja Sini Kouvonen puh 0407434372 sini.kouvonen(et)gmail.com

Sihteeri Marjatta Ylitalo puh 0440918083, imatrannky(et)gmail.com

Ohjeita vuokralaiselle

Yhteystiedot

pj. Sini Kouvonen

puh. 040 743 4372

sini.kouvonen@gmail.com