Imatran NNKY

AJANKOHTAISTA

Kiitos Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Karjalan rahasto apurahasta Tehtaan tytöistä Voimasiskoiksi – Imatran NNKY:n satavuotinen tarina -tapahtuman järjestämiseen ja historiikin kokoamiseen!

Suomen NNKY -liiton puheenjohtaja Leena-Maria Sevón vieraili luonamme 12.5. Suunnittelimme yhteistyötä sekä liiton että lähialueilla toimivien yhdistysten kanssa leppoisassa ilmapiirissä. Kutsuimme Kotkan yhdistyksen vieraaksi Rantalaan.

Tervetuloa Voimauttavan sukupuun lähteillä – oma sukupuuni toisin katsoen -työpajaan! Työpaja jakautuu kevääseen ja syksyyn. Ensimmäinen jakso on 28.-29.5. Olavinkulmassa. Syksyn työpajapäivät tarkentuvat myöhemmin. Kouluttajana toimii Voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja Hanna Hirvonen. Työpajan hinta 60€ Imatran NNKY:n jäsenet, 75€ muut. Ilmoittautuminen 21.5. mennessä puh 0440918083 tai imatrannky@gmail.com.

Kiitos juhlavieraille ja kaikille esiintyjille ihanasta äitienpäiväjuhlasta 8.5. !

Kevään viimeinen kahvi- ja juttupiiri kevätlaulajaisten merkeissä Lyhdyssä ti 24.5. klo 18.

Kesän virkistyspäivät Rantalassa 13.6., 11.7. ja 8.8.

Keräämme Imatran NNKY:n historiaa: valokuvia, muistelmia ja lehtijuttuja keväällä 2023 pidettävää tapahtumaa ja yhdistyksen historiikkia varten. Otamme mielellämme vastaan materiaalia ja tulemme myös haastattelemaan.

Mikäli et ole vielä saanut uutta jäsenkorttia, voit noutaa sen tapaamisten yhteydessä.

Kiitos Samuli Saarela mielenkiintoisesta esityksestä kirjastasi Imatra-runous: 200 vuotta lyriikkaa koskesta 26.4.!

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous Olavinkulmassa pidettiin lauantaina 19.3. Paikalla oli 8 yhdistyksen jäsentä. Hallituksen järjestäytymiskokous oli vuosikokouksen jälkeen samassa paikassa. Puheenjohtajana jatkaa Sini Kouvonen, varapuheenjohtajaksi valittiin Anna-Liisa Kojo, hallitukseen uusina jäseninä valittiin Senja Gerdt ja Minna Hilvonen, hallituksessa jatkavat Nadja Rinkinen ja sihteeri Marjatta Ylitalo, varajäseniksi valittiin Pia Rita ja Susanna Sorvali.

Kesäkotitoimikuntaan valittiin Nadja Rinkinen, Pia Rita ja Marita Saloniemi, tapahtumatoimikuntaan Senja Gerdt, Pia Rita, Marita Saloniemi ja Susanna Sorvali ja historiikkitoimikuntaan Anna-Liisa Kojo, Leila Lehtinen ja Marjatta Ylitalo.

RYHMÄT

Kantelekerho Mummomuskari Olavinkulmassa perjantaisin klo 17-19.30, viisi- ja 11 -kieliset kanteleet. Tiedustelut puh 0405914988.

Nadjan kerho Sinisessä talossa maanantaisin klo 17-19, teemana keskustelu, askartelu, käsityö ja liikunta. Ryhmässä voi nyt myös opetella tanssimaan. Tanssia opettaa Liuba Hänninen. Ryhmä on tarkoitettu sekä suomalaisille että maahanmuuttajille. Tiedustelut puh 0407375244.

Rukous- ja raamattupiiri Olavinkulman kahviossa joka toinen keskiviikko klo 15-16.30, seuraava tapaaminen on 4.5. ja kevään viimeinen tapaaminen 18.5. Minnan kotona, osoite Kiurulantie 222.

Voimasiskot ja kamalat äidit -ryhmät jatkuvat sovitusti

Suunnitteilla Voimasiskot -ryhmä nuorille syksyllä 2022

Tyttöjen kerho ala-asteikäisille tytöille kokoontuu Olavinkulmassa tiistaisin klo 17-18.15. Tiedustelut puh 0408459076.

TOIMINTAA VUODELTA 2021

Taaperoikäisten perheiden musiikkikerho päättyi pikkujouluun maanantaina 20.12. Kiitos kaikille isoille ja pienille osallistujille sekä Tuija -opettajalle. Hyvää Joulua kaikille kerholaisille!

Vietimme 10.12. vauvaperheiden musiikkikerhon pikkujoulua ja päätösjuhlaa. Olemme tutustuneet kansanperinteeseemme Kiekkumaralla -musiikin kautta: laulaen, leikkien, körötellen ja soittaen kannelta ja rytmisoittimia. Olemme oppineet myös monia joululauluja. Kiitos Tuija -opettajalle ja ihanille kerholaisille!

Rakastava katse – toisen ihmisen katsomisen ja näkemisen tapa. Voimauttava valokuva -työpajan toinen jakso oli Olavinkulmassa 13.-14.12 Voimauttavan valokuvan terapeuttinen menetelmä on sosiaalipedagogi Miina Savolaisen kehittämä. Tärkein työpajan opetus on toisen ihmisen katsominen lapsen tavoin, lempeästi, ystävällisesti, rakastavasti, ilman ennakkoasenteita ja -ajatuksia. Työpajan ensimmäisellä jaksolla otimme merkityksellisiä ja voimauttavia valokuvia omaa valokuvakirjaa tai kuvakollaasia varten. Toisella jaksolla kokosimme näistä ja aiemmin otetuista valokuvista omannäköisen ja  -kokoisen työn. Esittelimme töitämme toisille. Kiitos kaikille työpajaan osallistuneille yhdessä tekemisestä, mielenkiintoisista keskusteluista sekä kokemusten ja ajatusten jakamisesta! Kiitos ihanalle opettajallemme Hanna Hirvoselle! Seuraava voimauttavan valokuvan työpaja järjestetään keväällä 2022.

Tämän kuvan alt-attribuutti on tyhjä; Tiedoston nimi on Kolme-venekoppia-1200x900.jpg

Katsoimme luontoelokuvan Tunturin tarina, jonka jälkeen nautimme leivoskahvit ja vietimme joulujuhlan elokuvateatteri Bio Vuoksen uusitussa kahvilassa su 5.12. Kiitos Sini, Ulla, Anna-Liisa ja Maija-Liisa ohjelmasta!

Hemmotteluilta Fysiokammarissa to 2.12. Saimme rentoutua kasvo-, käsi- ja jalka -yrttikylvyistä ja hoidoista nauttien. Kiitos opettaja Mervi Karoniemi ja Saimaan ammattiopiston Luonto- ja ympäristöalan opiskelijat!

Menneitä muistellen – Talvisodan alkamisen muistotilaisuutta vietettiin Olavinkulmassa ti 30.11. Kiitos upealle yleisölle ja esiintyjille koskettavasta, hienosta tilaisuudesta! Kiitos Erkki Luukkoselle lapsuusmuistoista, Harri Tonderille Taurun suvun ja ”Ko elämä ol oikiaa” -laulun historian valottamisesta! Kiitos Paula Kuismalle, kun kerroit Aili Kurosen elämäntyöstä alkaen hänen Pikku Lotta -toiminnastaan! Kiitos Ruokolahden Laulu-Eukot, Ruokolahden Mieslaulajat, kantelekerho Mummomuskari, harmonikkamestari Pasi Suikkanen ja Niina Mangström, juontajamme Maija-Liisa Korhonen sekä kaikki keittiössä ja tarjoilussa ahkeroineet!

Voimauttava valokuva -työpaja 29.9.-1.10.

Kiitos Hanna Hirvonen Voimauttava valokuva -työpajan ensimmäisestä jaksosta! Saimme kolmen päivän ajan pohtia yhdessä, miten voimme opetella kohtaamaan toisen ihmisen aidosti, hyväksyvästi, ennakkoluulottomasti, kunnioittavasti ja rakkaudellisesti. Tässä oppimisprojektissa meitä auttaa katsominen kameran tai kännykän linssin läpi. Samalla hyväksyvällä katseella opettelemme katsomaan myös itseämme ja elämäämme. Sinä Hanna annoit meille omalla esimerkilläsi välineitä käsitellä elämäämme, elämämme traumoja ja kipukohtia myös voimauttavan valokuvan avulla. Saimme opastusta valokuvaamisen periaatteisiin, kuvaamiseen ja kameran tekniikkaan.

Virkistyspäivä yhdistyksen jäsenille oli tiistaina 31.8. kesäkodillamme Rantalassa. Susanna Sorvalin kertoi lemmikeistään ja niiden hoidosta. Tarjolla oli päiväkahvit, saunomista ja uintia. Saimme nauttia kauniista kesäisestä säästä.

Raamattuleiri Rantalassa 26. – 28.7. Kiitos ihanille opettajillemme pastori Minna Koistiselle ja rovasti Ulla Soikkelille, kiitos Anna-Liisa, Lea, Leena, Raija-Liisa, Riti, Sirkku, Susanna, Tarja, Tiina ja Varpu!

Lisätietoa Rantalan vuokraamisesta on kotisivullamme kohdissa Kesäkoti Rantala, Vuokraustoiminta sekä liitteet Vuokrahinnat ja Ohjeita vuokralaiselle.

Kiitos Saimaan ammattiopiston luonto- ja ympäristöalan opiskelijat ja opettaja Mervi Karoniemi hienosti järjestetystä ja innostavasta yrttikurssista torstaina 17.6.!      

                                                                              

Talkoopäivä Rantalassa 11.5., lämpimät kiitokset kaikille ahkerille talkoolaisille!

TERVETULOA JÄSENEKSI

Tavoitteenamme on tuoda iloa ja virkistystä ja edistää naisten ja tyttöjen tasa-arvoa sekä henkistä, hengellistä ja fyysistä hyvinvointia. Järjestämme vertaisryhmä- ja harrastustoimintaa, tapahtumia, leirejä, retkiä, kursseja ja luentoja. Tule mukaan toimintaamme ideoimaan ja osallistumaan, virkistymään ja saamaan uusia ystäviä!

LIITY JÄSENEKSI

Liity jäseneksi valitsemalla yhdistysvalikosta Imatran NNKY ja täyttämällä liittymislomake https://ywca.fi/nnky/liity-jaseneksi/   tai ilmoittamalla yhdistyksen sihteerille Marjatta Ylitalo puh 0440918083.

SUOMEN NNKY -LIITON JÄSENEDUT

Näkyvä Nainen -jäsenlehti ilmestyy normaalisti neljästi vuodessa, mutta koronapandemian aiheuttamien tulomenetysten takia lehti on valitettavasti nyt tauolla.

Jäsenalennus 30 % päivän hinnasta hotelli Helkassa, kun varaus tehdään suoraan hotelliin.

Jäsenalennus Tunturikeimiön palveluista 10 %.

IMATRAN NNKY:N JÄSENEDUT 

Alennus yhdistyksen kurssien hinnoista ja osallistumismaksuista sekä Rantalan vuokrasta.

TOIMINTAA

VOIMASISKOT -vertaisryhmät tukevat naisten voimaantumista. Ryhmissä käytetään NNKY:n materiaalia ja toimintamallia. Kukin ryhmä kokoontuu 10 – 11 kertaa. Imatran ensimmäiset Voimasiskot -ryhmät aloittivat keväällä 2018. Syksyllä 2021 aloitti jo kymmenes Voimasiskot -ryhmä.

KAMALAT ÄIDIT -vertaisryhmät on tarkoitettu murrosikäisten lasten äideille. Ryhmä kokoontuu 6 kertaa. Imatran ensimmäinen Kamalat äidit -ryhmä aloitti vuonna 2020.

Mikäli olet kiinnostunut Voimasiskot tai Kamalat äidit -toiminnasta, ilmoittaudu seuraavaan uuteen ryhmään puh 0440918083 Marjatta tai osoitteella imatrannky(et)gmail.com.

MONIKULTTUURINEN TOIMINTA

Imatran NNKY Nadjan piiri kokoontuu

NADJAN PIIRI kokoontuu Sinisessä talossa maanantaisin klo 17 – 19 keskustelemaan, askartelemaan, laulamaan, liikkumaan, tanssimaan ja viihtymään yhdessä. Ryhmään voivat osallistua sekä maahanmuuttajat että syntyperältään suomalaiset naiset. Mikäli kiinnostuit toiminnasta, ota yhteys Nadja Rinkiseen puh 0407375244.

Imatran NNKY Nadjan piirissä lauletaan

HARRASTUSRYHMÄT

KANTELEKERHO MUMMOMUSKARI aloitti toimintansa keväällä 2010. Ryhmä kokoontuu ja harjoittelee Olavinkulmassa perjantaisin klo 17 – 19.30. Ryhmässä soitetaan viisi- ja 11 -kielisiä kanteleita. Niina Mangström on toiminut ryhmän ohjaajana alusta alkaen. Ryhmään otetaan uusia soittajia. Tiedustelut Niina Mangström puh 0405914988.

Imatra NNKY Kantelekerho Mummomuskari Suomi 100 -juhlassa

TOIMINTA TYTÖILLE

TYTTÖJEN KERHO ala-asteikäisille tytöille kokoontuu Olavinkulmassa tiistaisin klo 17 – 18, tiedustelut Anna-Liisa Kojo puh 0401748629.

KANTELERYHMÄ ESI- JA KOULUIKÄISILLE LAPSILLE voidaan aloittaa, kun kiinnostuneita ilmoittautuu, opettajana Niina Mangström.

KESÄKOTI RANTALA

Yhdistyksellä on 1937 rakennettu kesäkoti Rantala, joka on Rautjärven Asemanseudulla Tulilammen rannalla. Yhdistys järjestää siellä juhlia, leirejä ja tapahtumia. 

Vuokraustoiminta

Yhdistys vuokraa kesäkoti Rantalaa yksityishenkilöille vapaa-aikakäyttöön ja perhejuhlien järjestämiseen sekä seurakunnille, yhdistyksille ja muille yhteisöille tapahtumien ja juhlien järjestämiseen. Vuokraustoimintaa on ensisijaisesti kesällä, rajoitetusti sääolosuhteiden salliessa muina aikoina. Rantasauna ja aitat ovat myös erikseen vuokrattavissa.

Kesäkoti Rantala on kaksikerroksinen puurakennus. Päärakennuksessa on keittiö, olohuone ja 4 makuuhuonetta, joissa on yht 9 makuupaikkaa. Lisäksi yläkerrassa on 2 pientä kesähuonetta. Huoneissa on sähköpatterit, kesähuoneita lukuunottamatta. Päärakennuksen uunit eivät ole käytössä. Pihapiirissä on 4 aittaa. Aittoja voi tarvittaessa lämmittää sähköpattereilla. Kaikkiaan makuupaikkoja on aitat mukaan lukien yht 19.

Keittiöön tulee lämmin ja kylmä vesi. Käytettävissä on perusastiasto, kahvinkeitin ja vedenkeitin, mikro, jääkaappi, pakastin, astianpesukonetta ei ole. Olohuoneessa on TV, samoin sähköpiano. Talossa on sisävessa, jossa on pesuallas ja bideesuihku, suihkua ei ole. Pihassa on puucee. Rannassa on puulämmitteinen sauna. Pallogrilli on käytettävissä, samoin iso puulämmitteinen grilli.

Rakennus ei ole esteetön, talossa on portaita eikä WC ole INVA -varusteltu, joten se ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Vuokralainen tuo mukanaan omat liinavaatteet.  Vuokra-aika lasketaan vuorokausina, saapumis- ja lähtöaika sovitaan varausta tehdessä.

Vuokralainen huolehtii loppusiivouksesta. Siivouksen voi myös ostaa, jolloin siitä peritään 50 €, sama lisämaksu peritään puutteellisesta siivouksesta.

Varaukset ja lisätiedot Sini Kouvonen puh 0407434372

KUVIA RANTALASTA

Imatran NNKY logo

Osoite Linnanpuronkatu 10, 55100 Imatra

Puheenjohtaja Sini Kouvonen puh 0407434372 sini.kouvonen(et)gmail.com

Sihteeri Marjatta Ylitalo puh 0440918083, imatrannky(et)gmail.com

Yhteystiedot

pj. Sini Kouvonen

puh. 040 743 4372

sini.kouvonen@gmail.com