Vapaaehtoistehtäviä Mikkelin NNKY:ssä

Oletko kiinnostunut merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä, ryhmien ohjauksesta tai jäsenenä toimimisesta, yhdistyksemme jäsenyydestä tai kannatusjäsenyydestä?

Tutustu toimintaamme ja tule mukaan:

Toimintamuotoinamme Mikkelin NNKY:ssä ovat kerran kuukaudessa, syyskuusta toukokuuhun, järjestettävät Ystävätupa -tapaamiset erilaisin teemoin. Kokoonnumme seurakuntakeskuksen Yläsalissa, Savilahdenkatu 20, 3 krs.

Jumalanpalveluksen palveluryhmämme avustaa tuomiokirkossa.

Tuemme yhdistyksemme ja jäsentemme lahjavaroin Tansaniassa sijaitsevaa tyttöjen ompelukoulua, jonka tarkoituksena on käsityötaitojen lisäksi opettaa monenlaisia elämäntaitoja.

Toimintamuotonamme on IKIOMA ensikirja® -talkoot. IKIOMA ensikirja® on näkö- ja kehitysvammaisille lapsille valmistettava koskettelukirja.

Lisäksi yhdistyksemme järjestää jo perinteeksi muodostuneen, syyspäivään sijoittuvan kirkkoretken sekä retkiä erilaisiin kulttuurikohteisiin NNKY:n hengessä. Tiedotamme retkistä, otamme vastaan ideoita ja vinkkejä ajankohtaisista kohteista.

Suomen Nuorten Naisten Yhdistysten Liitto on strategiassaan nimennyt erityisiksi painopistealueikseen nuorten naisten toimintaa ja johtajuutta kehittävät ja vahvistavat työmuodot.

Meillä on mahdollisuus perustaa Mikkeliin esimerkiksi Kamalat äidit® -ryhmä, joka on murrosikäisten lasten ja nuorten äideille tarkoitettu vertaisryhmä.

Myös eri elämänvaiheissa oleville naisille voidaan perustaa Voimasiskot-vertaisryhmä tai -ryhmiä.

Jäsentapaamisiin ja matkoillemme ovat tervetulleita kaikki aiheista ja matkakohteista kiinnostuneet! Ole hyvä ja ota rohkeasti yhteyttä!Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

KEVÄÄN OHJELMA 2023

Seurakuntakeskuksen Yläsali, Savilahdenkatu 20 (3.krs), on yhdistyksemme käytössä kerran kuussa klo 11 alkaen, jolloin voidaan kokoontua yhteisten asioiden, erilaisten ideointien ja toteutusten äärelle. Tällöin on hyvää aikaa vaihtaa henkilökohtaisia kuulumisia, suunnitella tulevia toimia ja myös valmistella päiväkahvipöytä.

Klo 13:00 alkaen nautitaan kahvipöydän antimista, suositeltu maksu 4 €. Klo 13:30 paneudutaan tiedotuksiin, Päivän Sanaan ja vierailijan/vierailijoiden alustamaan aiheeseen. Tilaisuus päätetään noin klo 15:00, jotta ehditään raivata tila seuraaville käyttäjille klo 16:00 mennessä. Jäsentapaamisten nimenä on Ystävätupa.

Haluatko olla järjestämässä Ystävätuvan ohjelmaa ja/tai tarjoilua?

YSTÄVÄTUPA

HUOM! Ennakkotehtävä ke 19.4. Ystävätupa -päivän aiheen ja keskustelun pohjaksi! Minna Rytisalon kirjoittama Canth elämänkerta -tulkinta ”Rouva C”. Kirja löytyy kirjastosta, joten nyt sitä lainaamaan ja lukemaan, niin että saadaan hyvä keskustelu Canhista ja Rytisalon värikkäästä kerronnasta!

Ke 22.3.2023

Klo 12:00 – 13:00 Ajatuksia neulonnan lomassa

klo 13:00 – 13:30 Päiväkahvit

Klo 13:30 – noin klo 15:00. Päivän Sana: Pirkko Vauhkonen. Päivän aihe: ”Kulttuuritoiminnan mahdollisuudet vanhustyössä”, alustajana FM, MuT Taru Tähti. Tähti tutki Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa tekemässään väitöstutkimuksessa kulttuurista vanhustyötä toimijuuden käsitteen avulla. Tutkimuksen mukaan vanhuspalveluissa toteutettu kulttuuritoiminta tarjoaa monimuotoisen ja ihmislähtöisen alustan ikääntyneiden ja hoivahenkilökunnan hyvinvoinnille, oppimiselle ja yhdessä tekemiselle. Kaikille avoin tilaisuus, sydämellisesti tervetuloa mukaan!

Ke 19.4.2023

Klo 12:00 – 13:00 Ajatuksia neulonnan lomassa

klo 13:00 – 13:30 Päiväkahvit

Klo 13:30 – noin klo 15:00. Päivän Sana: Pirkko Vauhkonen. Päivän aihe: Historiallinen Minna Canth, alustajana Kirsi Mohney. Mietitään yhdessä, mikä merkitys oli Minna Canthin kirjailijauralla omana aikanaan, ja mikä vaikutus hänellä oli myöhempiin kirjailijoihin? Keskustelun pohjana on Minna Rytisalon kirjoittama Canth elämänkerta -tulkinta ”Rouva C”. Kirja on lainattavissa kirjastosta, siispä nyt lukemaan, että saadaan hyvä keskustelu Canthista ja Rytisalon värikkäästä kerronnasta. Kaikille avoin tilaisuus, sydämellisesti tervetuloa mukaan!

La 27.5.2023

Sisaryhdistysten yhteinen päivä. Jyväskylän NNKY:läiset tulevat kevätretkelle Mikkeliin noin klo 11:00, vierailukohteena Sodan ja rauhan keskus MUISTI, Mikkelipuisto, missä lounas ja mielellään myös vierailu kirkossa. Suunnitteluvaiheessa / yhteyshenkilömme on Satu Varsala, satu.varsala@gmail.com , puh. 040 663 7865. Päivän sisällöstä ja ilmoittautumisesta tiedotetaan lähempänä!

Ti 13.6.2023

Sisaryhdistysten yhteinen päivä. Lahden ja Vääksyn NNKY:läiset tulevat kevätretkelle Mikkeliin, vierailukohteina Tertin Kartano ja Kenkävero. Suunnitteluvaiheessa / yhteyshenkilömme on Marja Haverinen, marja.haverinen1@gmail.com , puh. 044 017 4506. Päivän sisällöstä ja ilmoittautumisesta tiedotetaan lähempänä!

YHTEISTYÖTOIMINTAA

Ke 29.3.2023 klo 14 – 17 Monikulttuurikeskus Mimosassa Perinne-iltapäivä! Puhutaan suomea, tutustutaan perinteisiin suomalaisiin käsityö- ja maataloustyövälineisiin. Lauletaan myös kansanlauluja ja nautitaan ryynirieskaa munavoilla. Onko sinulla aarteissasi mielenkiintoinen työkalu, jonka toisit nähtäväksi ”arvuuteltavaksi” suomalaisesta perinne-osaamisesta? Yhteyshenkilömme on Kirsi Mohney ja pj Pirkko. Ilmoittaudu mukaan viimeistään su 26.3.

Ti 18.4.2023 klo 15 Monikulttuurikeskus Mimosassa sisäliikunta-iltapäivä naisten ryhmälle, ohjaajana Marja Haverinen

SISARPIIRIN VERKKOTAPAAMISET, Suomen NNKY -liike

Tapahtumiin ei tarvitse ilmoittautua. Linkki: lähetetty jäsenkirjeessä     

Jos sinulla ei ole käytössä nettiyhteyttä tai haluat tapaamiseen yhdistyksemme pienryhmässä, ole hyvä ja ilmoittaudu pj. Pirkolle puhelimitse 050 368 3875 viimeistään viikkoa ennen, jotta voimme liittyä Sisarpiiriin yhteisellä nettiyhteydellä.

Ti 4.4.2023 klo 17.30­–19 Keräännymme kuuntelemaan ja keskustelemaan ilmastonmuutokseen liittyvistä tunteista.

Ti 9.5.2023 klo 17.30­–19 Rento kevättapaaminen

PALVELUTOIMINTA

Pe 7.4.2023 Klo 8.45 –

Toimimme palveluryhmänä Mikkelin tuomiokirkossa Ristimäen alueseurakunnan järjestämässä sanajumalanpalveluksessa pitkäperjantaina 7.4.2023 klo 10. Pyhäpäivän aihe: Jumalan Karitsa. Liturgi: Jyrki Koivikko. Kanttori: Laura Hintsala. Kolehti: Kirkon ulkosuomalaistyöhön. Kokoamme palveluryhmää! Ota yhteyttä pj. Pirkkoon 1.4. aikoihin, kun haluat tulla mukaan auttamaan.

RETKET

Su 26.3.2023 Toivoa naisille -juhla Puumalassa. Puumalan seurakuntakodissa klo 13:30 tarjoilua, arpoja, myyntipöydät. Toivoa naisille -lähettiläs Seija Niemi, Toivoa naisille- työn esittelyä ja terveisiä maailmalta. Musiikkiesityksiä: Mariakuoro, Lauluyhtye Viirilinnut ja trio Malriikat. Messu Puumalan kirkossa klo 17:00. Mikkelin tuomiokirkkoseurakunta järjestää tämän retken, joka lähtee Mikkelistä, tuomiokirkon pihasta klo 12:45, paluu messun jälkeen. Retkelle ilmoittautuminen pe 17.3. mennessä teksti/WhatsApp -viestillä p. 0400 143 410 tai marja.holm@evl.fi

NAISET TUNTURISSA la – pe 1.-7.7.2023, Suomen NNKY-liike  

Rentoutumista ja akkujen lataamista, retkiä luontoon ja ulkoilusta nauttimista, keskusteluja ja hyvää mieltä – tätä kaikkea loma tunturissa pitää sisällään. Voit tulla lomailemaan koko viikoksi tai vain haluamallesi ajalle. Valitse itse, milloin tulet paikalle ja kuinka monta päivää haluat nauttia Lapin lumoavasta luonnosta.

Hinta NNKY:n jäsenille 65 € hlö/vrk (muut 89 hlö/vrk). Sisältää aamupalan, retkieväät, illallisen, iltapalan sekä saunan joka ilta. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 31.3.2023! Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, kuinka monta päivää aiot olla mukana.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:
myynti@tunturikeimiö.fi, puh.0500 209630

Jos meiltä innostuu lähtemään Tunturikeimiölle useampi henkilö, voimme selvittää yhteiskyytimahdollisuutta.

Onko Sinulla toive toiminnan sisällöstä, jota haluaisit kehittää, ja johon osallistuisit?

Näkemisiin, olet tervetullut osallistumaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa!                                                                            – Mikkelin NNKY:n hallitus

Muu toiminta IKIOMA ensikirja -toiminta eli alle 2-vuotiaille näkö- ja monivammaisille lapsille koskettelukirjojen valmistamisesta saat lisätietoja pj. Pirkolta.

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

Tule mukaan vertaisryhmään

Kamalat äidit ryhmä aloittaa lokakuussa

Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, jaetaan murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustetaan äitejä jakamaan ajatuksiaan muiden samassa elämäntilanteessa olevien naisten kanssa.
Uusi ryhmä Jyväskylän NNKY:llä aloittaa to 27.10. klo 18. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Tapaamiset joka toinen torstai klo 18-20 27.10., 10.11.,24.11., 8.12.2022 sekä 12.1., 26.1., 9.2., 23.2., 9.3. ja 23.3.2023

Kamalat äidit®-vertaisryhmät ovat murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Äitiryhmissä käsittelemme vanhemmuuteen, äitien jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja, jaamme murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustamme äitejä keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiaan yhdessä muiden ryhmän osallistujien kanssa.

Ryhmät ovat avoimia kaikille murrosikäisten äideille. Ensimmäisten kokoontumiskertojen jälkeen ryhmä jatkaa luottamuksellisena, suljettuna vertaisryhmänä. Osa ryhmistä voi olla kohdennettuja, kuten ryhmät yhden vanhemman perheiden äideille tai uusperheiden äideille.

Kamalat äidit® -ryhmät ovat ryhmänohjaajien ohjaamia vertaisryhmiä, joihin jokainen murrosikäisen lapsen äiti voi osallistua. Ryhmissä keskustellaan muun muassa arjen haasteista, kuten kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä, pelaamisesta sekä niistä asioista, jotka kulloinkin äitejä mietityttävät.

Ryhmän koko 4-10 äitiä/ryhmä. Osallistuminen on maksutonta. Toivomme ryhmiin osallistuvilta sitoutumista ryhmän kokoontumisiin. Jyväskylässä ryhmää ohjaavat Tarja Paananen ja Anu Honka. Ryhmä kokoontuu 27.10. alkaen joka toinen torstai klo 18-20 Jyväskylän NNKY:llä (Puistotori 4). Ilmoittautumiset: jyvaskylankamalat@gmail.com

Voimasiskot starttaa syyskuussa

Tervetuloa Voimasiskoksi!

Voimasiskot - Meistä jokainen on voimasisko

12.9.2022 päivitys:
RYHMÄ ON TÄYNNÄ. Voit halutessasi ilmoittautua varasijalle, jolloin saat myös tiedon mahdollisista tulevista ryhmistä.

Jyväskylän NNKY:llä aloitamme syyskuussa naisten voimavarojen ja tunnetaitojen Voimasiskot-ryhmän.
Ohjaajina toimivat Tanja Nieminen ja Sirkku Ingervo.

Voimasiskot on maksuton ja luottamuksellinen voimaannuttava vertaisryhmä, jossa voit tulla tietoiseksi omista juuristasi, jakaa omia kokemuksiasi, vahvistaa itsetuntemustasi ja tunnetaitojasi. Edellytämme sitoutumista tapaamisiin.

Ilmoittautumisissa on 9.9. asti Jyväskylän NNKY:n jäsenillä etusija. Halutessasi voit liittyä jäseneksi. Ryhmä sopii itsetutkiskeluun ja oman voiman etsimiseen. Ryhmän teemoja käsitellään keskustellen ja harjoituksin. Kyseessä ei ole terapia, eikä sitä suositella akuutin elämänkriisin aikana. Ryhmän maksimikoko on 8 henkeä.

Voimasiskot kokoontuu Jyväskylän NNKY:llä seuraavin teemoin:
Ke 21.9. klo 18.15-20.15 Tervetuloa Voimasiskoksi
Ke 28.9. klo 18.15-20.15 Minä ja juureni
Ke 5.10. klo 18.15-20.15 Kuka minä olen – oma tarinani ja elämäni kaari
Ke 19.10. klo 18.15-20.15 Naiseuteni ja seksuaalisuuteni
La 19.11. klo 10-15 Tunnen tunteeni sekä Kun olen vihainen – tietoiseksi omasta aggressiosta (sis. keittolounas)
Ke 23.11. klo 18.15-20.15 Aggressio voimavaraksi
Ke 7.12. klo 18.15-20.15 Ruumiini, ei ja kyllä
Ke 21.12. klo 18.15-20.15 Myötätunto ja voimavarat
Ke 4.1. klo 18.15-20.15 Unelmani ja tavoitteeni

NNKY (Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys) on eri ikäisten, rohkeasti toistensa, yhteisöjensä ja koko maailman hyväksi toimivien naisten ja tyttöjen maailmanlaaja ekumeeninen liike. NNKY rakentaa yhdenvertaista, oikeudenmukaista ja välittävää yhteiskuntaa, jossa kaikkien on turvallista elää ja toimia. Liike vaikuttaa ja viestii tasa-arvokysymyksistä ja tukee tyttöjä ja naisia eri elämänvaiheissa. Jyväskylän NNKY:n tarkoituksena on kaikenikäisten naisten henkisen elämän rikastuttaminen. Järjestämme erilaisia toimintaryhmiä ja tapahtumia, joissa voi olla sekä hengellistä että ei-hengellistä sisältöä. Voimasiskojen tapaamisiin emme sisällytä hartauksia. Pyrimme siihen, että jokainen saa osallistua omana itsenään ja jakaa itsestään sekä uskostaan tai muusta elämänkatsomuksestaan sen verran kuin haluaa. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: voimasiskotjkl@gmail.com
040 740 4472 / Tanja (ma, ke-pe 9-15)

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Jyväskylän NNKY:n ohjelma ja toiminta

Tiedustelut ja ilmoittautumiset toiminnanjohtajalle, ellei toisin mainita:
toimisto@jklnnky.fi tai 040 740 4472

Kevään 2023 tapahtumat

Kristittyjen ykseyden rukousviikko: Rukouslauluilta ja iltatee Ma 23.1. klo 18.30 NNKY, Puistotori 4 Rukousviikon ohjelmatiedot Jyväskylän seurakunnan sivulla

World Day of Prayer Kaksikielinen ekumeeninen iltahartaus maailman rukouspäivänä Pe 3.3. klo 18
Silmu, Kilpisenkatu 8
Lämpimästi tervetuloa myös etukäteen suunnittelemaan ja toteuttamaan naisten maailmanlaajuista rukoustapahtumaa. Lisätietoja saat toimistosta. Bilingual ecumenical worship on Friday March 3rd, 6 pm at Silmu. You are warmly welcome to join, but also to organize the event with us! Contact: toimisto@jklnnky.fi

Mielenterveyden ensiapu 1- koulutus
Ke 25.1., 1.2. ja 15.2. klo 16.30-20.30
Mieli ry järjestää 125-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi maksuttoman koulutuksen Mielenterveyden ensiapu 1:n Jyväskylän NNKY:lle. Osallistuja saa Mielenterveyden ensiapu 1 -kirjan ja lisenssin sekä koulutuksen maksutta. Kaikille avoin maksuton koulutus on kansalais-koulutusta ja siihen ei vaadita mitään aiheen pohjakoulutusta eli se käy kaikille täysi-ikäisille. Koulutus järjestetään kolmena keskiviikkoiltana NNKY:llä, Puistotori 4:ssä. Ilmoittautumiset pe 6.1. mennessä NNKY:n toimistoon.

Kohti unelmia – Unelmakarttatyöpaja
Su 12.2. klo 13-16

Oman elämän unelmakartan tekoa toiminnallisin menetelmin Ohjaajina Sirkku Ingervo ja Tanja Nieminen. Osallistumismaksu 10 euroa (sis. ohjelma ja keittolounas). Sitovat ilmoittautumiset 6.2. mennessä toimistoon.

Soitto soitolta kajahti
Su 26.2. klo 15

Soiva luento Kalevalaisesta perinteestä. FT Anne Karppinen kertoo kanteleen historiasta ja nykypäivästä laulaen ja soittaen. Lauluryhmä Jännät esittää moniäänistä runolaulua.

Kokouskutsu
Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous pidetään sunnuntaina 26.3.
klo 14 NNKY:n salissa Puistotorilla.
Käsiteltävät asiat: yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös, toiminnantarkastuskertomus ja vastuuvapauden myöntäminen. Mahdolliset jäsenistön ehdotukset tuleviin
kokouksiin on toimitettava hallitukselle kevätkokousta varten 15.1. ja syyskokousta varten 15.8.2023 mennessä.
Tilaisuuden alkuun tiedottaja Salli Hyttinen kertoo Jyväskylän seurakunnan viestinnän nykypäivästä. Yhdistys tarjoaa kahvit.
– Hallitus
Kokouspaperit löydät täältä (kysy salasana toimistosta)


Hiljaisuuden retriittipäivä
La 15.4. klo 10-16
Osallistumismaksu 15 euroa (sis. ohjelma ja ruokailut). Ilmoittautuminen 6.4. mennessä toimistoon.

Ohjelmallinen vappulounas
Ma 1.5. klo 13, 30 euroa
pöytävaraukset 26.4. mennessä toimistoon.

Kevätretki Mikkeliin
La 27.5.
Lähtö aamulla tilausajolaiturista. Vierailu Sodan ja rauhan keskus Muistissa. Lounas Mikkelipuistossa. Tapaamme Mikkelin NNKY:n jäseniä. Ohjelma, hinta ja muut
lisätietot kevätkokouksen jälkeisessä jäsenkirjeessä.


Lasten ja nuorten toiminta

Jyväskylän NNKY toimii myös Harjun  Partiotytöt -lippukunnan taustayhteisönä ja kokoontumisen kolona.

Lasten ja nuorten pianotunnit maanantai- ja tiistai-iltapäivisin, piano-ohjaaja Anzhela Simpanen.

Aikuisten toiminta

Kamalat äidit -vertaisryhmä murrosikäisten lasten äideille

Ohjaajina toimivat Anu Honka ja Tarja Paananen
Osallistuminen maksutonta, vaatii sitoutumisen ryhmään.
Tapaamiset joka toinen torstain klo 18-20 27.10., 10.11.,24.11., 8.12.2022 sekä 12.1., 26.1., 9.2., 23.2., 9.3. ja 23.3.2023
Ilmoittautumiset: jyvaskylankamalat@gmail.com

Ulkoillaan yhdessä!

Torstaisin klo 10
Else Heikkilä johdattaa ulkoilijat Jyväskylän reitteihin vaihtuvin teemoin ja
aloituspaikoin. Kevätkauden ensimmäinen kävelykierros lähtee to 12.1. klo
10 Puistotorin puistosta.

IKIOMA-talkoot

Torstai klo 17.30-20 19.1., 16.2., 16.3., 13.4. ja 11.5.
Tanja Nieminen
Ommellaan yhdessä koskettelukirjoja näkö- ja monivammaisille lapsille. Jokaiselle kerralle voi tulla uutena mukaan. NNKY:llä on käytössä 2 ompelukonetta, joten oman koneen voi tuoda mukana. Ilmoitathan tulostasi toimistoon: 040 740 4472 /tanja.nieminen@jklnnky.fi

Yhteislauluillat

Torstai klo 18
Uudet yhteislauluillat käynnistyvät helmikuussa. Tervetuloa mukaan laulamaan! Toiveita lauluista voi esittää toimistoon viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa.

2.2. Eija Rantatalo: Talvilaulut
2.3. Anne Karppinen: Kansanlaulut
30.3. Annika Tammela: Hengelliset laulut

Puuroa ja puhetta –aamiaistilaisuus

Tiistaina klo 9 – 11 (5€),
ohjelmavastaava Eija Rytkönen

KEVÄT 2023

10.1. Tietäjä itäiseltä maalta, Seppo Kolehmainen
17.1. Mission Possible – työtä vähimpien hyväksi, Päivi Ranta
24.1. Lähetysasiaa, Maire Lilja
31.1. Mikroverenkierto ja Bemer-verisuoniterapia, Samuli Kipronen
7.2. Saamelaisena Suomessa, Maritta Stoor-Lehtonen
14.2. Luonto ja kaupunkisuunnittelu, Anne Laita
21.2. Sukutarinoita, Ilkka Raittila
28.2. Monesko lapsi olet? Onko sillä väliä? Sirkku Ingervo
7.3. Kolhoosin kakarat – lasten elämää Tourulassa, Jarkko Mänttäri
14.3. Veljeni Alpo Hukka, Eija Rantatalo
21.3. Minun polkuni pappeuteen, Ulla Palola
28.3. Pohdintoja lääkärin työstä, työterveyshuollon erikoislääkäri Marja Kyrö
4.4. Anna elämän kantaa – Runoja, musiikkia, kuvia, Vuokko Kolehmainen, Hannu Ala, Seppo Rytkönen
11.4. Emmauksen tiellä, Seppo Rytkönen
18.4. Musiikin tunnemerkityksistä, Henna-Riikka Peltonen
25.4. Maailman NNKY-päivän teemoissa
2.5. Kun minulla ei ole muuta puhuttavaa kuin tämä elämäni, Lea Sämpi
9.5. Keken kesälaulut ja iloisia loruja ötököistä, Annika Mikkilä
16.5. Merkityksellisiä sanoja ja säveliä voimaksi itselle ja muille


Kirjapiiri I

kokoontuminen joka kuukauden 2. maanantai klo 13,
ohjaaja Kaarina Mäkinen

9.1. John Edward Williams: Stoner
13.2. Anthony Doerr: Kaikki se valo jota emme näe
13.3. Annie Ernaux: Vuodet
3.4. Christy Lefteri: Aleppon mehiläistarhuri
8.5. Ida Rauma: Hävitys


Kirjapiiri II 

kokoontuminen joka kuukauden 1. tiistai klo 13,
ohjaaja Pirjo-Liisa Sillgren

3.1. Christy Lefteri: Aleppon mehiläistarhuri
7.2. Fiona Valpy: Casablancan tarinankertoja
7.3. Elizabeth Strout: Nimeni on Lucy Barton
4.4. Paula Havaste: Laahus
2.5. Ulla-Lena Lundberg: Liekinkantajat


Ompeluseura

Vuokko Vuolle-Apiala ja Tanja Nieminen
Ompeluseurassa vaihdetaan ideoita ja opetetaan toisiamme, hörpätään kahvit ja jutellaan mukavia. Ota omat langat, puikot ja koukut mukaan.
Kevätkauden tapaamiset joka toinen keskiviikko klo 13 18.1.-10.5.


Leidien leffatreffit 

Riitta Keuramo
Mennään yhdessä elokuvien päivänäytöksiin ja keskustellaan nähdystä elokuvan jälkeen kahvilassa. Koska Finnkinon ohjelmisto julkaistaan viikoksi kerrallaan, kiinnostuneille lähetetään ehdotukset leffatreffeistä tekstiviestillä.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: toimisto@jklnnky.fi tai 040 740 4472.


Exodus –raamattupiiri

Heidi Watia
Exodus  –raamattupiiri on naisille suunnattu piiri, jossa keskustellaan edeltä sovitusta raamatun kohdasta kahvikupin ääressä. Kokoontumiset kerran kuussa erikseen sovittuina ajankohtina.
Kevätkauden ensimmäinen kokoontuminen to 19.1. klo 15.

Muu toiminta

Lauluryhmä Jännät harjoittelee tiloissamme.

Latinanpiiri on lopettanut toimintansa.

Varttuneiden ja eläkeläisten piiri yhteistyössä Jyväskylän keskustan alueseurakunnan kanssa joka toinen keskiviikko klo 13 NNKY:llä. Kokoontumiset keväällä 2023: 11.1., 25.1., 8.2., 22.2., 8.3., 22.3., 5.4., 19.4. ja 3.5.
 

Lisätietoja ohjelmasta

toimisto@jklnnky.fi, 040 740 4472

Tilaisuudet ja piirit ovat kaikille avoimia. Tervetuloa tutustumaan!

Voit tukea toimintaamme liittymällä jäseneksi. Jäsenenä olet osa maailmanlaajuista sisarpiiriä ja saat samalla NNKY-liiton sekä paikalliset jäsenedut. Lisätietoa jäsenyydestä.

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Jyväskylän NNKY:n juhla- ja kokoustilojen vuokraus

Tiedustelut toimistoaikaan arkisin klo 9-15.
toimisto@jklnnky.fi, 040 740 4472

Koronarajoitusten vaikutus tilojen vuokraukseen

Noudatamme Jyväskylän kaupungin ja AVI:n esittämiä kokoontumissuosituksia. Kokoontumissa tulee muistaa turvavälit sekä hyvä käsihygienia. Voit tarkistaa Jyväskylässä voimassaolevat rajoituksen kaupungin verkkosivuilta: https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

Juhlasali

Vuokraamme salia pieniin juhla-, kokous- ja muistotilaisuuksiin. Salissa on piano. Tilan normaali maksimihenkilömäärä 50. Mahdollisten koronarajoitusten ollessa voimassa, saliin saa helposti mahtumaan 25 – 30 henkilöä turvaväleillä.

Alakerran kerhotila

Kokouksiin ja koulutuksiin enintään 10 hengelle. 

**********

Salin vuokrahinnat 1.1.2023 alkaen

Viikonloppu

la ja su               200 € / pv

Arkipäivä

yli 5 h   tilaisuus         160 € / pv

alle 5 tunnin varaukset tuntiveloituksella 35 € / tunti

Alakerran kerhohuone
100 €/pv

alle 4 tunnin tilaisuudet:

klo 8–16          25 € / tunti

Pöytäliinavuokra
65 € / tilaisuus

Jyväskylän NNKY:n jäsenet saavat tilavuokrista 10 % alennuksen (ei koske pöytäliinoja).

Tilavuokra laskutetaan vuokralaiselta käytön jälkeen. Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin, voimassa toistaiseksi.

**********

Tilojen siivous ei kuulu hintaan. Asiakas huolehtii omien jälkien siivouksesta. Laskutamme erikseen 150 €, mikäli joudumme siivoamaan tilaa asiakkaan jäljiltä.

Meillä ei ole omaa pitopalvelua, mutta voimme suositella vaihtoehtoja.

Varauksen yhteydessä on ilmoitettava tilojen käyttötarkoitus. Vuokraamme tilaa käyttöön, joka ei ole ristiriidassa arvojemme kanssa. Poliittisesti sitoutumattomana toimijana emme vuokraa tilaa puoluepoliittiseen toimintaan. Emme myöskään vuokraa tiloja käyttöön, jossa alkoholin nauttiminen on huomattavan suuressa roolissa. Tämä ei estä alkumaljojen ja ruokaviinin nauttimista juhlissa.

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Jyväskylän NNKY:n historiikki-projekti


Jyväskylän NNKY:n historiikki valmistuu kuluvan vuoden aikana. Historiikin julkaisutilaisuus on su 16.10. klo 15. Historiikki tulee myös tällöin myyntiin. Syyskuussa kerromme ennakkotilaus-mahdollisuudesta.

Historiikki-hankkeen tueksi järjestimme pienkeräyksen tänä keväänä. Keräys on päättynyt.
Voit tukea hankettamme yhä näin:


Osta Egyptinpastariipus

Keramiikka-riipukset maksavat 10 euroa kappale. Summa tilitetään kokonaisuudessaan historiikki-kassaan.Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Jyväskylän NNKY ry:n tietosuojaseloste

Rekistereiden pitäjä
Jyväskylän Nuorten Naisten Kristillinen Yhdistys ry
y-tunnus: 0194702-8
Puistotori 4, 40100 Jyväskylä
+358 (0)40 740 4472
toimisto@jklnnky.fi
https://ywca.fi/paikallisyhdistykset/jyvaskylan-nnky/
https://jklnnky.fi

Rekisteriasioiden yhteyshenkilö
Toiminnanjohtaja Tanja Nieminen
+358 (0)40 740 4472
tanja.nieminen@jklnnky.fi

 1. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELY JYVÄSKYLÄN NNKY:SSÄ
  NNKY:n toimintaan osallistuminen ja NNKY:n jäsenyys edellyttävät henkilötietojen käsittelyä. Tietosuoja-asetuksen (GDPR, General Data Protection Regulation) tarkoituksena on parantaa henkilötietojen turvallista käsittelyä siten, ettei yksityisyyden suojaa vaaranneta. Yhteisillä tietojärjestelmillä kuten NNKY:n jäsenrekisterillä sekä huolellisella henkilötietojen käsittelyllä varmistamme sen, että NNKY:ssä henkilötietoja säilytetään turvallisesti ja käytetään vastuullisesti.

  Henkilötietojen käyttö
  Jyväskylän NNKY käyttää keräämiään henkilötietoja yhdistyksen toiminnan järjestämiseen ja siihen liittyvään tiedotukseen. Henkilötietojen käsittelyn perusteena on yhdistyksen yhdistyslain mukainen velvoite pitää yllä jäsenluetteloa, oikeutettu etu huolehtia jäsenpalvelusta ja jäsenviestinnästä, vapaaehtoisiksi ilmoittautuneiden palveluista ja viestinnästä sekä asiakkaiden palvelusta ja viestinnästä. Yhdistys noudattaa yleisesti hyväksyttyjä tietoturvakäytäntöjä suojellakseen henkilötietoja. Vain nimetyille henkilöille annetaan pääsy henkilökohtaisesti tunnistettaviin tietoihin ja he ovat sitoutuneet ylläpitämään näiden tietojen luottamuksellisuutta. Tietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille ilman suostumusta. Tilastointia ja raportointia varten kerätään yleisiä tietoja (esim. osallistujamäärät), joita ei voida yhdistää yksittäisiin henkilöihin.

  Henkilötiedot saadaan ensisijaisesti rekisteröidyltä itseltään. Tarvittaessa tietoja voidaan täydentää julkisista rekistereistä, kuten Fonectan haun kautta saaduilla yhteystiedoilla.
 2. HENKILÖREKISTERIT
  2.1. JÄSENREKISTERI
  Henkilötietojen käsittelyn perusteena on yhdistyksen yhdistyslain mukainen velvoite pitää yllä jäsenluetteloa.
  Yhdistyslain 11.1 § mukaan jäsenluetteloon on merkittävä kunkin jäsenen täydellinen nimi ja kotipaikka. Jäsenluettelossa voi olla myös tietoja jäsenyyden syntymisen ja päättymisen ajasta, jäsenmaksuvelvoitteen hoitamisesta, jäsenten ammatista ja työpaikasta sekä sähköpostiosoitteesta.

  Jyväskylän NNKY käyttää Suomen NNKY-liiton jäsenrekisteripalvelua, jonka käyttämisestä on tehty kirjallinen sopimus. Sopimukseen on kirjattu paikallisyhdistyksen nimeämät jäsenrekisterin käyttäjät. Käyttäjien salasanat ovat suojatussa muodossa.

  Suomen NNKY-liiton jäsenrekisteripalvelun tarjoaja on Tietotoimisto.fi -palvelu. Siinä käytettävät yhteydet on suojattu 256-bittisellä SSL-suojauksella, jota myös monet pankit käyttävät. SSL-turvakäytäntö suojaa tietoliikenteen siten, ettei ulkopuolinen tarkkailija pysty yhteyttä seuraamalla näkemään tai muuttamaan luottamuksellisia tietoja. Kaikkien käyttäjien salasanat ovat salatussa muodossa.

  Jäsenluetteloon on merkitty jäsenen nimi, mahdollisesti syntymäaika/vuosi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite, jäseneksi liittymisajankohta, valintaruudut NNKY:n uutiskirjeestä ja Näkyvä Nainen -lehdestä. (Tummennetulla merkittyjen henkilötietojen antaminen on edellytys jäsenyyden syntymiselle).
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: Jäsenille suunnattu viestintä mm. jäsenkirjeet ja sähköpostiviestit sekä jäsenetujen ja -palvelujen tarjoaminen.

  Jyväskylän NNKY:n jäsenrekisterin käyttäjät: Toiminnanjohtaja ja puheenjohtaja.
  Suomen NNKY-liitto, ks. tietosuojaseloste: https://www.ywca.fi/624-henkilotietojen-kasittely-suomen-nnky-liitossa
  Jäsenpalvelut: mm. Näkyvä Nainen -jäsenlehti, jos jäsen on ilmoittanut haluavansa vastaanottaa lehden; Jäsenviestintä: NNKY-liiton uutiskirjeet, jos on ilmoittanut haluavansa vastaanottaa uutiskirjeet; Yhdistystoimintaan liittyvä viestintä ja tiedottaminen: sähköiset ilmoittautumislistat kokouksiin, tilaisuuksiin, tapahtumiin ja koulutuksiin.

  Suomen NNKY-liitto säilyttää henkilötietoja seuraavasti:
  Jäsenrekisterissä tietoja säilytetään ainoastaan tilastointia ja raportointia varten korkeintaan kaksi vuotta siitä, kun jäsen on ilmoittanut eroavansa jäsenyydestä.

  Näkyvä Nainen -lehtirekisteristä tiedot poistetaan, kun pyyntö niiden poistamisesta on tullut. Lehtien kimppulähetyksen henkilötietoja säilytetään niin kauan kuin henkilö tilaa lehtikimppuja. Tiedot poistetaan, kun pyyntö niiden poistamisesta on tullut.

  NNKY:n uutiskirjeen tilaajarekisteristä tiedot poistetaan, kun pyyntö niiden poistamisesta on tullut.
  Sähköisten ilmoittautumislistojen tiedot säilytetään tilastointia ja raportointia varten seuraavan vuoden loppuun saakka.

  2.2. ILMOITTAUTUMISLISTAT
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja, puheenjohtaja, ryhmänohjaajat
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tilaisuuksien ja tapahtumien, leirien ja koulutuksien sekä ryhmätoiminnan järjestäminen, laskutus
  Kerättävät tiedot: nimi, yhteystiedot, mahdolliset ruoka-ainerajoitukset
  Henkilötietojen säilytys: Salasanalla suojattu pilvipalvelin tai paperiversiot lukituissa tiloissa. Tiedot säilytetään tilastointia ja raportointia varten ko. toimintaa seuraavan vuoden loppuun saakka.

  2.3.JÄSENTEN UUTISKIRJE
  Henkilötietojen käsittelijä: Toiminnanjohtaja
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tiedotus
  Kerättävät tiedot: nimi, yhteystiedot
  Henkilötietojen säilytys: Jäsenten yhteystiedot ovat toimisto@jklnnky.fi osoitteella käytettävän sähköpostiohjelman ja toimiston puhelinliittymän yhteiskäytössä olevassa yhteystietoluettelossa. Tiedot poistetaan pyydettäessä ja jäsenen erotessa yhdistyksestä.

  2.4. VAPAAEHTOISREKISTERI
  Henkilötietojen käsittelijä: Toiminnanjohtaja, johtoryhmän jäsenet
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tiedotus, toiminnan koordinointi, koulutus ja virkistys
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot
  Henkilötietojen säilytys: Salasanalla suojattu pilvipalvelin. Tiedot säilytetään tilastointia ja raportointia varten vapaaehtoistyöstä pois jäämistä seuraavan vuoden loppuun saakka.
  Lisäksi käytämme vapaaehtoisten rekrytointiin vapaaehtoistyo.fi-palvelua. Palvelun tietosuojaseloste: https://vapaaehtoistyo.fi/fi/data-statement

  2.4. TYÖNTEKIJÄREKISTERI
  Henkilötietojen käsittelijä: Toiminnanjohtaja sekä Accounteria Oy
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: työsuhteen ylläpitoon ja palkanlaskuun liittyvä toiminta.
  Kerättävät tiedot: nimi, hetu, yhteystiedot, pankkiyhteys ym työsopimuksen vaatimat tiedot.
  Henkilötietojen säilytys: Salasanalla suojattu pilvipalvelin, paperikopiot lukitussa kaapissa, tilitoimiston rekisterit

  2.5. HENKILÖREKISTERIT TOIMINTAMUODOITTAIN
  Henkilötietojen säilytys Tiedot säilytetään salasanalla suojatulla pilvipalvelimella ja tarvittavat paperiversiot lukituissa tiloissa. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa.
  Tiedot säilytetään tilastointia ja raportointia varten asiakkuuden tai toiminnan päättymistä seuraavan vuoden loppuun saakka.

  Tietoja hallinnoivat ja käyttävät nimetyt henkilöt.
  Toimintamuodoissa kerättäviä yhteystietoja käytetään myös tiedotusta ja viestintää varten. Asiakkuuden päätyttyä yhteystiedot poistetaan postituslistalta.

  2.5.1. KAMALAT ÄIDIT
  Henkilötietojen käsittelijät: Kamalat äidit -ohjaajat
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: vertaistoiminnan järjestäminen ja tiedotus
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot, ruoka-aineallergiat tai muuta vastaavat toimintaan osallistumiseen vaikuttavat seikat

  2.5.2. VOIMASISKOT
  Henkilötietojen käsittelijä: Toiminnanjohtaja, ryhmän ohjaaja
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: vertaistoiminnan järjestäminen ja tiedotus
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot, ruoka-aineallergiat tai muuta vastaavat toimintaan osallistumiseen vaikuttavat seikat

  2.5.3. LEIDIEN LEFFATREFFIT
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja, ryhmän ohjaaja Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tiedotus, tilastointi
  Kerättävät tiedot: nimi ja puhelinnumero, ryhmätoimintaan osallistuminen
  Tiedot poistetaan pyydettäessä postituslistalta viipymättä.

  2.5.4. EXODUS-RAAMATTUPIIRI
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja, ryhmän ohjaajat
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tiedotus, tilastointi
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot, ryhmätoimintaan osallistuminen

  2.5.5. OMPELUSEURA
  Henkilötietojen käsittelijä: Toiminnanjohtaja
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tiedotus, tilastointi
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot, ryhmätoimintaan osallistuminen

  2.5.6. KIRJAPIIRI I
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja, ryhmän ohjaaja
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tiedotus, tilastointi
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot, ryhmätoimintaan osallistuminen

  2.5.7. KIRJAPIIRI II
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja, ryhmän ohjaaja
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: tiedotus, tilastointi
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot, ryhmätoimintaan osallistuminen

  2.6 LASKUTUSTA EDELLYTTÄVÄT TOIMINTAMUODOT
  2.6.1. PIANO-OPPILAAT
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja, pianonsoitonopettaja sekä Accounteria Oy
  Asiakasrekisteri
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:
  Kerättävät tiedot: nimi, huoltajan nimi ja yhteystiedot, osallistumistiedot
  Osallistumistiedot poistetaan vuoden kuluessa kokoontumisista, kun tarvittavat tiedot on tilastoitu.
  Laskutusrekisteri
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: laskutus
  Kerättävät tiedot: huoltajan nimi ja yhteystiedot
  Laskutustiedot säilytetään osana kirjanpitoa 10 vuotta, yhteystiedot poistetaan asiakasrekisteristä, kun asiakkuus päättyy

  2.6.2. TILANVUOKRAAJAT
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja sekä Accounteria Oy
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: yhteydenpito, laskutus
  Kerättävät tiedot: nimi, osoite, puhelinnumero, sähköposti, tilaisuuden luonne

  2.6.3. OSAKEHUONEISTOJEN VUOKRALAISET
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja sekä Accounteria Oy
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: vuokrasopimus, laskutus
  Kerättävät tiedot: vuokrasopimukseen kirjattavat tiedot, luottotiedot

  2.6.4. MUUT ASIAKKAAT
  Satunnaiset maksulliset tapahtumat ja tuotemyynti, joka maksetaan laskulla
  Henkilötietojen käsittelijä: Toiminnanjohtaja sekä Accounteria Oy
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: laskutus
  Kerättävät tiedot: nimi ja yhteystiedot

  2.7 NNKY:N HUONEISTON AVAINTEN HALTIJAT
  Henkilötietojen käsittelijät: Toiminnanjohtaja, toimistopäivystäjät
  Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus: ajantasainen lista avainten haltijoista
  Kerättävät tiedot: nimi, puhelinnumero
  Henkilötietojen säilytys: Sähköinen lista salasanasuojatulla pilvipalvelimella sekä paperilista lyhytaikaisia avainlainoja varten.
 3. TIETOJEN LUOVUTUKSET JA SIIRROT
  Henkilötietojen yhteiskäsittely
  Yhdistys on tehnyt sopimuksen NNKY-liiton kanssa sopimuksen jäsenrekisterin käyttämisestä.
  Yhdistys on tehnyt sopimuksen henkilötietojen käsittelystä tilitoimisto Accounterian kanssa.
  Yhdistyksellä on sopimus Jyväskylän kaupungin kanssa kuntouttavasta työtoiminnasta. Sopimukseen kuuluu erillinen liite henkilötietojen käsittelystä.

  Henkilötietojen siirto EU/ETA-alueen ulkopuolelle
  Henkilötietoja ei aktiivisesti siirretä tai luovuteta käsittelijöille EU/ETA-alueen ulkopuolelle. Yhdistyksen käyttämien toimisto-ohjelmien tallentamat tiedostot sijaitsevat kuitenkin ylikansallisten palveluntarjoajien pilvipalvelimilla. Palveluntarjoajat ovat sopimuksilla sitoutuneet EU:n GDPR-lainsäädännön ehtoihin.
 4. REKISTERÖIDYN OIKEUDET
  Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa itseään koskevat henkilörekisteriin tallennetut tiedot ja vaatia virheellisen tiedon oikaisua tai poistamista, mikäli sille on lailliset perusteet. Rekisteröidyllä on myös oikeus peruuttaa suostumuksensa tai muuttaa sitä.

  Rekisteröidyllä on tietosuoja-asetuksen mukaisesti oikeus vastustaa tai pyytää tietojensa käsittelyn rajoittamista sekä tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä valvontaviranomaiselle.
  Erityisistä henkilökohtaisista syistä rekisteröidyllä on oikeus myös vastustaa itseensä kohdistuvia käsittelytoimia. Vaatimuksen yhteydessä rekisteröidyn tulee yksilöidä se erityinen tilanne, jonka perusteella vastustaa käsittelyä. Rekisterinpitäjä voi kieltäytyä toteuttamasta vastustamista koskevaa pyyntöä ainoastaan laissa säädetyin perustein.
 5. YHTEYDENOTOT
  Kaikki tätä selostetta koskevat yhteydenotot ja pyynnöt tulee esittää kirjallisesti rekisteriasioiden yhteyshenkilölle. Luovutamme henkilötietojen tarkastuspyyntöjen yhteydessä tietoja vain rekisteröidylle itselleen tämän ollessa tunnettu tai todistaessaan henkilöllisyytensä.
 6. TIETOSUOJASELOSTEEN MUUTOKSET
  Mikäli tätä selostetta päivitetään, muutokset merkitään selosteeseen päivättyinä. Mikäli muutokset ovat merkittäviä, niistä voidaan informoida myös muulla tavoin, kuten sähköpostitse tai laittamalla yhdistyksen nettisivuille ilmoituksen.

  Päivitykset:
  25.5.2018 Jäsenrekisterin tietosuojaseloste
  14.12.2021 Tietosuojaselosteen uudelleenkirjoitus käsittelemään kaikkia yhdistyksen toiminnassa käsiteltäviä henkilötietoja

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle