KEVÄÄN OHJELMA 2024, RETKIOHJELMA LISÄTTY

Seurakuntakeskuksen Yläsali, Savilahdenkatu 20 (3.krs), on yhdistyksemme käytössä pääsääntöisesti kerran kuussa klo 12.15 alkaen, jolloin voidaan kokoontua yhteisten asioiden, erilaisten ideointien ja toteutusten äärelle. Tällöin on hyvää aikaa vaihtaa henkilökohtaisia kuulumisia, suunnitella tulevia toimia ja myös valmistella päiväkahvipöytä.

Klo 13:00 alkaen nautitaan kahvipöydän antimista, vapaaehtoinen kahvimaksu 2€-4€, minkä jälkeen paneudutaan tiedotuksiin, Päivän Sanaan ja vierailijan/vierailijoiden alustamaan aiheeseen. Tilaisuus päätetään noin klo 15:00, jotta ehditään raivata tila seuraaville käyttäjille klo 16:00 mennessä. Jäsentapaamisten nimenä on Ystävätupa.

YSTÄVÄTUPA

Ke 20.3.2024 klo 13 Seurakuntakeskus, yläsali

KATKERUUDESTA ANTEEKSIANTOON JA ILOON. Lapsuuden kovista kokemuksista ja niistä selviytymisestä kertomassa mikkeliläinen kuntoutustutkija Päivikki Tuominen. Taustaksi sopii Päivikin kirjoittama kirja Rylli. Päiväkahvit. Voit halutessasi tulla paikalle jo klo 12 lähtien vaikka käsityön kanssa tarinoimaan.

Torstai 25.4. klo 14 Otavankatu 7, vanha maalaiskunnan kunnantalo

Tutustuminen Kulttuurikeskus Vekkulan tiloihin ja toimintaan. Pukuja, ohjelmaa. Päiväkahvit.

Ke 22.5. klo 13 Paavalinkatu 4, Mikkelin ortodoksikirkko

Tutustuminen ortodoksikirkkoon ja kirkkolauluun. Esittelijänä kanttori Maria Mentu. Päiväkahvit

RETKI HÄMEESEEN JA HATTULAN PYHÄN RISTIN KIRKKOON

La 8.6.2024

Lähtö bussilla klo 9:30 Mikkelin torilta

Lounas Hollolassa, pitopöytä Ravintola Kunnantuvassa, sään salliessa jaloittelu Hollolan keskiaikaisen kirkon vaiheilla

Pysähdys Aulangolla Hämeenlinnassa

Tiirinkosken Tehdas, päiväkahvit ja Lifestyle-myymälä Tiirinkosken miljöössä

Keskiaikainen Hattulan Pyhän Ristin kirkko klo17-18, tutustuminen kirkkoon ja sen maalauksiin, opastus

Kotimatkalla pysähdys Tuuloksessa

Paluu Mikkeliin n. klo 21

Osallistumismaksu 60 € Mikkelin NNKY:n jäsenet, 85 € muut

Ilmoittautumiset 22.5.2024 mennessä p. 040 663 7865 Satu Varsala tai satu.varsala@gmail.com

Retki toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 20

Taustaksi sopii romaani Rottien pyhimys (Anneli Kanto), joka kertoo kirkon maalausten syntyvaiheista.

SISARPIIRIN VERKKOTAPAAMISET, Suomen NNKY -liike

Saat tietoa tilaamalla kuukausittain ilmestyvän NNKY-liiton uutiskirjeen sivulta www.ywca.fi

Sisarpiirin verkkotapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua. Linkki: lähetetty jäsenkirjeessä. Jos sinulla ei ole nettiyhteyttä ja/tai haluat osallistua tapaamiseen pienryhmässä, ole hyvä ja ota ajoissa yhteyttä mikkelin.nnky@gmail.com .

YHTEISTYÖTOIMINTA

Su 17.3. Otavankatu 9, Kirkonmäen seurakuntatalo Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan naistenpäivä teemalla Toivoa ilmassa. Osallistutaan joukolla.

PALVELUTOIMINTA

Pääsiäismaanantaina 1.4.2024 toimimme palveluryhmänä messussa Mikkelin tuomiokirkossa klo 10. Tervetuloa mukaan palveluryhmään! Yhteyshenkilön tiedot löydät jäsenkirjeestä tai ottamalla yhteyttä mikkelin.nnky@gmail.com

Muu toiminta

IKIOMA ensikirja -toiminta eli alle 2-vuotiaille näkö- ja monivammaisille lapsille koskettelukirjojen valmistamisesta saat lisätietoja mikkelin.nnky@gmail.com .

Onko Sinulla toive toiminnan sisällöstä, jota haluaisit kehittää, ja johon osallistuisit? Haluatko esim. olla järjestämässä Ystävätuvan ohjelmaa ja/tai tarjoilua? Ole hyvä ja seuraa tiedotuksia. Ota myös tarvittaessa rohkeasti yhteyttä mikkelin.nnky@gmail.com .

Tervetuloa osallistumaan yksin tai yhdessä ystävän kanssa! pj. Marja Haverinen ja Mikkelin NNKY:n hallitus

                                                                         

Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

Vapaaehtoistehtäviä Mikkelin NNKY:ssä

Oletko kiinnostunut merkityksellisestä vapaaehtoistyöstä, ryhmien ohjauksesta tai jäsenenä toimimisesta, yhdistyksemme jäsenyydestä tai kannatusjäsenyydestä?

Tutustu toimintaamme ja tule mukaan:

Toimintamuotoinamme Mikkelin NNKY:ssä ovat kerran kuukaudessa, syyskuusta toukokuuhun, järjestettävät Ystävätupa -tapaamiset erilaisin teemoin. Kokoonnumme pääsääntöisesti Mikkelin seurakuntakeskuksen yläsalissa, Savilahdenkatu 20, 3 krs.

Jumalanpalveluksen palveluryhmämme avustaa tuomiokirkossa.

Tuemme yhdistyksemme ja jäsentemme lahjavaroin mm. tyttöjen toimintaa, jonka tarkoituksena on opetella monenlaisia elämäntaitoja.

Toimintamuotonamme on IKIOMA ensikirja® -talkoot. IKIOMA ensikirja® on näkö- ja kehitysvammaisille lapsille valmistettava koskettelukirja.

Lisäksi yhdistyksemme järjestää jo perinteeksi muodostuneen, syyspäivään sijoittuvan kirkkoretken sekä retkiä erilaisiin kulttuurikohteisiin NNKY:n hengessä. Tiedotamme retkistä, otamme vastaan ideoita ja vinkkejä ajankohtaisista kohteista.

Suomen Nuorten Naisten Yhdistysten Liitto on strategiassaan nimennyt erityisiksi painopistealueikseen nuorten naisten toimintaa ja johtajuutta kehittävät ja vahvistavat työmuodot.

Meillä on mahdollisuus perustaa Mikkeliin esimerkiksi murrosikäisten äideille Kamalat äidit® -ryhmä ja eri-ikäisille naisille Voimasiskot-vertaisryhmiä.

Jäsentapaamisiin ja matkoillemme ovat tervetulleita kaikki aiheista ja matkakohteista kiinnostuneet!Takaisin Mikkelin NNKY:n pääsivulle

PUHEENJOHTAJAN AJATUKSIA VUODELLE 2024

Eija Rytkönen
puheenjohtaja, Jyväskylän NNKY

Aloitamme uuden vuoden maailmassa, jossa tarvittaisiin rauhan- ja sovinnontekijöitä. Tarvittaisiin Desmond Tutuja, Martin Luther Kingejä, Martti Ahtisaaria kuin myös vuoden 2023 rauhannobelistin Narges Mohammadin kaltaisia naisia.

Iranin kansalainen Narges Mohammadi on yhä vankilassa tekojensa vuoksi. Hänen vankilaan ja
ruoskaniskuihin johtaneet tekonsa ovat naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen, uskonnollisen hallituksen alaisuudessa kärsivien naisten aseman parantaminen, kuolemaan tuomittujen vankien oikeuksien puolustaminen sekä kampanjointi kuolemanrangaistuksen poistamiseksi. Lisäksi hän on vaatinut valtiotaan siirtymään islamilaisesta tasavallasta demokratiaan. Se on ollut vallanpitäjille vihaamisen ja poissulkemisen aihe.

Me NNKY-liikkeeseen kotiutuneet voimme tehdä osamme omassa elämänpiirissämme, jossa vankilaan joutuminen tekemistemme vuoksi ei ole tämänhetkistä todellisuutta. Voimme tosin olla sisäisesti kuin vankilassa heikon itseluottamuksemme tai joidenkin kohtaamattomien pelkojemme vuoksi. Voimme kuitenkin vapautua enemmän löytämään oman tapamme tehdä merkityksellistä hyvää niin itsemme kuin toistenkin hyväksi.

Minua on viime aikoina inspiroinut NNKY-liiton julkaisema uusi materiaali, jonka nimi on Luottamus kasvaa kulkiessa – vertaismateriaali naisten hengelliseen kyselyyn ja etsintään. Tuo teologi Hanna-Kaisa Hartalan kirjoittama työkirja koostuu kymmenestä eri teemasta, joiden yhteydessä on mm. pohdintatekstiä ja kysymyksiä mietittäväksi yksin tai yhdessä. Olen käyttänyt materiaalia omissa hiljentymisissäni ja havainnut sen elämää synnyttäväksi siunaukseksi. Olisin iloinen, että huolellisesti työstetystä materiaalista tulisi monille toimiva tapa syventää suhdettaan henkiseen ja hengelliseen todellisuuteen.

Pitkä tai lyhyt elämämme kantaa mukanaan kokemuksia, jotka ovat muovanneet meistä persoonina omanlaisiamme. Emme siis ole kaikki samassa muotissa tehtyjä Ännälän sisarpiirissäkään. Pyrimme kuitenkin tekemään yhdessä rohkeasti hyvää ja toimimaan yhteisiä perusperiaatteitamme kunnioittaen. Hanna-Kaisa Hartalan sanat tähän kohtaan antavat suuntaa ja varteenotettavaa pohjaa:
”Luottamusta voi ajatella myös sitoutumisena. Aina ei voi tuntea itseään vahvaksi ja rohkeaksi, mutta jos luottaa valitsijaan, sitoutuu saamaansa tiehen. Tästä näkökulmasta ajateltuna rohkeus ei ole välttämättä suurta ja näkyvää, vaan se kasvaa hiljaa siellä, missä kengät eniten kuluvat, nimittäin arjessa.”

Meidät kaikki on valittu tekemään hyvää, ei pahaa. Me saamme ottaa todesta sen, että Valitsijamme rakastaa meitä ja haluaa olla aina tukenamme. Hyvää matkaa vuoteen 2024!

”Tulkoon tie sinua vastaan,
olkoon tuuli aina myötäinen,
päivä poskillesi paistakoon,
sade pelloillesi virratkoon.
Ja kunnes kohdataan,
elämäsi
jääköön käsiin
Jumalan.”
(Virsi 979)

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Jyväskylän NNKY:n hallitus 2024

JOHTORYHMÄ
Eija Rytkönen, puheenjohtaja 2021-24Eija on eläkkeellä oleva äidinkielenopettaja, joka puolisonsa Sepon kanssa muutti toistakymmentä vuotta sitten takaisin Jyväskylään, nuoruutensa opiskelukaupunkiin. Jyväskylän NNKY tuli tutuksi joitakin vuosia sitten Puuroa ja puhetta -tilaisuuksien kautta. Eijalle NNKY:ssä tärkeitä asioita ovat ekumeenisuus ja lähimmäisenrakkaus.
Motto: Luotan, että kaikki järjestyy
Marja-Liisa Kilpeläinen, rahastonhoitaja, hallituksen jäsen 2022-25Paljasjalkainen jyväskyläläinen Marja-Liisa on toiminut kirjanpidon yrittäjänä vuoteen 2019 asti, joten hänellä on vahva osaaminen talouteen ja hallintoon. Marja-Liisa nauttii vapaa-ajalla erityisesti pesäpallopelien seuraamisesta ja luonnonrauhasta mökillään Rautalammilla. Marja-Liisa arvostaa NNKY:n lämminhenkistä ilmapiiriä ja monipuolista toimintaa.
Motto: Päivä vain ja hetki kerrallansa
Sirkku Ingervo, varapuheenjohtaja, hallituksen jäsen 2023-24,
NNKY-liiton hallituksen jäsen 2024-25
Sirkku muutti takaisin nuoruusvuosiensa Jyväskylään reilut neljä vuotta sitten ja on toiminut kaksi vuotta yhdistyksessämme Voimasiskot-ohjaajana ja Kohti Unelmia! -teemapäivän vetäjänä. Sirkun perheeseen kuuluu kaksi aikuista lasta ja neljä spanielia, joiden kanssa hän harrastaa aktiivisesti eri lajeja. Myös laulaminen on lähellä Sirkun sydäntä. Koulutukseltaan Sirkku on kasvatustieteen maisteri, erityisopettaja, luokanopettaja, oppilaanohjaaja, sosiaalityöntekijä ja nuorisotyöntekijä. Hän on myös yhteiskunnallisesti aktiivinen kaupunginvaltuutettu ja aluevaltuutettu.
Motto: Eteenpäin elävän mieli!
HALLITUKSEN JÄSENET
Sanna Haapasaari, hallituksen jäsen 2023-24Sanna on kotoisin Lappajärveltä, Etelä-Pohjanmaalta ja asuu nykyään Espoossa. Jyväskylässä asuessaan Sanna tuli toimintaan mukaan Tuunaus- ja taidetyöpajan kautta, päätyi vapaaehtoistehtäviin mm. emäntätoimikunnassa ja hallituksen jäseneksi (2012-2017). Sen lisäksi Sanna edusti Jyväskylän NNKY:tä liiton hallituksessa kaudet 2014-2016. Viimeksi Sanna on toiminut NNKY-liiton vaalitoimikunnassa (2020-23) ja edustanut NNKY:tä Suomen Ekumeenisen Neuvoston Yhdenvertaisuusjaostossa (2017-22).
Motto: Kirja on avain tuntemattomiin maailmoihin
Riitta Honkanen, hallituksen jäsen 2024-25Riitta on syntynyt ja koko ikänsä asunut Jyväskylässä. Koulutukseltaan Riitta on sairaanhoitaja, joka on erikoistunut terveydenhoitajaksi ja tehnyt työuransa opiskeluterveydenhuollossa.
Myös molemmat Riitan lapset asuvat Jyväskylässä.
Riitta harrastaa monipuolista liikuntaa, luonnossa liikkumista, kieltenopiskelua ja matkustamista: ”Tärkeää minulle on säännöllinen voimaantuminen Kuusamon mökillä. Vahvuudekseni koen laajan sosiaalisen verkoston, joka ulottuu lapsuudenystävistä, sukulaisista sekä opiskelu- ja työkavereista ulkomaanmatkoilla tavattuihin ystäviin. NNKY: n toimintaan tulin ”puuroa ja puhetta” tapaamisen kautta reilu vuosi sitten ja nyt olen avoinna tulevalle.”
Motto: Tästä päivästä tulee hyvä päivä
Riitta Honkanen
Vuokko Kolehmainen, hallituksen jäsen 2023-24Vuokko on musiikki- ja järjestöihminen. Hän on taiteellisesti lahjakas runojen tulkitsija, kuoroissa sekä pienryhmissä laulaja ja aikoinaan kuoronjohtajakin. Musiikin kautta Vuokko on ollut vahvasti mukana ekumeniassa. Kirkkopäivienkin musiikkitoimikunnassa hän on toiminut. Organisointi ja verkostojen luominen on ollut hänelle luontaista. Vapaakirkollisena vaikuttajana Vuokko on kantanut ja kantaa yhä vastuuta mm. diakonisen ViaDia-järjestön hallinnollisista ja käytännön töistä.
Motto: Elämä kantaa
Vuokko Kolehmainen
Karoliina Veijo, hallituksessa 2022-25Karoliina on pitkissä, suomalaisissa elokuvatuotannoissa mm. tuotantopäällikkönä toiminut audiovisuaalisen alan moniosaaja. Karoliina kirjoittaa runoja ja lauluja ja tekee valokuvataidetta. Näitä valokuvateoksia on nähty mm. Finlandia-talolla ja Euroopan Neuvostossa. Karoliinalla on myös graafisen alan koulutus. ”NNKY:n toiminnassa minua puhuttelevat erityisesti yhteisöllisyys, positiivisuus ja naisten hyvinvoinnin edistäminen.
Motto: Rakkaus, rohkeus, rehellisyys
Karoliina Veijo
TOIMISTOma-pe 9-15: 040 740 4472, toimisto@jklnnky.fi
Tanja Nieminen, toiminnanjohtaja,
opintovapaalla 1.2.-30.6.2024
Tanja on toiminut Jyväskylän NNKY:n toiminnanjohtajana vuodesta 2019 ja sitä ennen syyskuusta 2009 toiminnanohjaajana. Tanja on koulutukseltaan filosofian maisteri (pääaineina kulttuurien välinen viestintä sekä englannin kieli ja kulttuuri) ja lähes valmis käsityöntekijä. Vapaa-ajalla Tanja laulaa Jännät-lauluryhmässä ja käyttää luovuuttaan erilaisiin sekatekniikka- ja tekstiilitaideteoksiin. Tanja on vuosien varrella toiminut monenlaisissa vapaaehtoistehtävissä mm. eri naisjärjestöissä ja kulttuuritapahtumissa; viimeisimpänä Muistiyhdistyksen aivoterveyslähettiläänä toimiminen.
Motto: Hyvä ruoka, parempi mieli
Susanna Matikainen
toiminnanjohtaja
15.1.-14.7.2024
Susanna toimi Jyväskylän NNKY:n toiminnanjohtajan sijaisena myös reilu vuoden ajan toukokuusta 2020 heinäkuuhun 2021. Lisäksi hän toimittanut ja taittanut Jyväskylän NNKY:n 125-vuotishistoriikin 2022. Koulutukseltaan Susanna on filosofian maisteri (pääaineena taidekasvatus) ja suorittanut verkkoviestinnän ammattitutkinnon. Visuaalisesti lahjakkaan Susannan harrastuksiin kuuluvat lukeminen, ruoanlaitto, valokuvaaminen, mökkeily ja ulkomaanmatkailu.
Motto: Elämä on seikkailu

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Pianotunnit Jyväskylän NNKY:llä

Jyväskylän NNKY järjestää pianotunteja lapsille ja nuorille. Opetusta annetaan niin klassisessa pianossa kuin vapaassa säestyksessäkin. Piano-opettajana toimii Anzhela Simpanen.

Hinnat 2024

Kevätlukukausi 136 euroa, 16 x 20 min

Kevätlukukausi 204 euroa, 16 x 30 min

Syyslukukausi 110,50 euroa, 13 x 20 min

Syyslukukausi 165,75 euroa, 13 x 30 min

Kysy vapaita paikkoja / ilmoittaudu jonoon: toimisto@jklnnky.fi tai 040 740 4472.

Pidätämme oikeuden hintojen tarkistukseen.

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Jyväskylän NNKY:n ohjelma ja toiminta

Tiedustelut ja ilmoittautumiset toiminnanjohtajalle, ellei toisin mainita:
toimisto@jklnnky.fi tai 040 740 4472

Kevättiedote ladattavassa pdf-muodossa
:

Vinkki: toimintamme on listattu myös julkisessa Google-kalenterissa.
Voit lisätä kalenterin omaan Google-kalenteriin tilaamalla käyttäjän jklnnky@gmail.com (Lue ohje)!
Muihin sähköisiin kalenteriohjelmiin lisäys onnistuu lataamalla tästä iCal-tiedosto.

Kevään 2024 tapahtumat

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko 18.-25.1.2024

To 18.1. Rukousviikon avaus: Seurakuntien kuorojen yhteinen ilta klo 18, Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10
Pe 19.1. Aamurukous klo 8 Vaajakosken baptistiseurakunta, Savonmäentie 14
Pe 19.1. Ekumeeninen rukous klo 18 Pyhän Olavin kirkko, Yrjönkatu 36
Pe 19.1. FYE-ilta nuorille 14–19+-ikäisille klo 19 Jyväskylän vapaaseurakunta, Ahjokatu 16
La 20.1. Jumalanpalvelus klo 11 Adventtikirkko, Ilmarisenkatu 18
Su 21.1. Jumalanpalvelukset eri seurakunnissa
Ma 22.1. Rukouslauluilta klo 18.30 NNKY, Puistotori 4
Ti 23.1. Rukousilta klo 19 Helluntaikirkko, Okkerinkatu 2
Ke 24.1. Sävelhartaus ja iltatee klo 18 ortodoksinen seurakunta, Rajakatu 39
To 25.1. Ekumeeninen päivärukous klo 13 Kaupunginkirkko, Kirkkopuisto

Miten voit? – Polkuja iloon ja uskallukseen Jyväskylässä la 3.2.

Tervetuloa hyvinvointipäivään koko perheen naisten kesken lauantaina 3.2.2024 Jyväskylään (Crazy Town -tapahtumatilat, Kauppakatu 39). Sukupolvien välisessä tapahtumassa saavat iloa mielelle ja keholle niin tyttäret, äidit kuin isoäiditkin. Tapahtuma on ilmainen ja sisältää lounaan. 
Lue lisää ohjelmasta.
Ilmoittaudu mukaan 25.1. mennessä.

Kohti unelmia! Unelmakarttatyöpaja

Sunnuntai 11.2. klo 13–16
Oman elämän unelmakartan tekoa toiminnallisin menetelmin. Ohjaajana Sirkku Ingervo. Osallistumismaksu 10 euroa (sis. ohjelma ja keittolounas). Sitovat ilmoittautumiset 6.2. mennessä toimistoon.

Uusia ystäviä ja runoutta

Keskiviikko 14.2. klo 17–19
Tervetuloa viettämään uusien ystävien päivää NNKY:lle! Uusien ystävien kohtaamisten lomassa kuullaan Karoliina Veijon ystävyys-aiheisia runoja ja nähdään hänen Sibeliuspuistoa kuvaavia valokuvateoksiaan.

Tapahtuma on kaikille avoin, päihteetön ja maksuton. Kahvitarjoilu.

World Day of Prayer

Perjantai 1.3. klo 18
Ekumeeninen iltahartaus maailman rukouspäivänä NNKY:llä

Lämpimästi tervetuloa myös etukäteen suunnittelemaan ja toteuttamaan naisten maailmanlaajuista rukoustapahtumaa. Lisätietoja saat toimistosta.

……..

KOKOUSKUTSU: Yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous

NNKY:n salissa Puistotorilla sunnuntaina 24.3. klo 15

Käsiteltävät asiat: yhdistyksen toimintakertomus ja tilinpäätös, toiminnantarkastuskertomus ja vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille.

Mahdolliset jäsenistön ehdotukset tuleviin kokouksiin on toimitettava hallitukselle kevätkokousta varten 15.1. ja syyskokousta varten 15.8.2024 mennessä.

Ennen kokousta klo 14 Seppo Rytkösen luontokuvia: Kevättä ilmassa – maassa, vedessä ja oksilla Yhdistyksen tarjomat kokouskahvit.

-Hallitus

……..

Mielenterveyden ensiapu 1 ® -koulutus

Ke 10.4., 17.4. ja 24.4. klo 16.30–20.30, kouluttajana Arja Hytönen
Maksuton Jyväskylän NNKY:n sekä Harjun Partiotyttöjen jäsenille ja vapaaehtoisille. Osallistuja saa Mielenterveyden ensiapu 1 -kirjan, lisenssin ja koulutuksen. Kurssi on kansalaiskoulutusta, eikä siihen vaadita mitään aiheen pohjakoulutusta eli se käy kaikille täysi-ikäisille.

Koulutus järjestetään kolmena keskiviikkoiltana NNKY:llä, Puistotori 4:ssä.

Ilmoittautumiset ma 25.3. mennessä NNKY:n toimistoon. toimisto@jklnnky.fi

Kevätlaulajaiset

Sunnuntai 19.5. klo 15
Lauluryhmä Jännät esiintyy, keväisiä yhteislauluja, kahvitarjoilu.

Kevätretki Kuopioon

Lauantai 25.5.
Bussiretki Kuopion NNKY:lle. Ohjelmassa mm. vierailu ortodoksimuseo Riisassa. Lisätietoja kevätkokouksen jälkeisessä jäsenkirjeessä.

Lasten ja nuorten toiminta

Jyväskylän NNKY toimii myös Harjun  Partiotytöt -lippukunnan taustayhteisönä ja kokoontumisen kolona.

Lasten ja nuorten pianotunnit maanantai- ja tiistai-iltapäivisin, piano-ohjaaja Anzhela Simpanen.

Aikuisten toiminta

Puuroa ja puhetta –aamiaistilaisuus

Tiistaina klo 9 – 11 (5€),
ohjelmavastaava Eija Rytkönen

Kevät 2024
9.1. Uusi vuosi, uusi alku. Tehdään yhdessä.
16.1. Hannu Ala ja piano, osa II
23.1. Nainen kirkon palveluksessa, Martta Anttonen
30.1. Minun tieni, Pirkko Veijo
6.2. Tietoja ja vinkkejä näkemisen ongelmiin, Annika Tyynysniemi
13.2. Taide on lääkettä, kolme kuvataideharrastajaryhmän leidiä
20.2. Mitä kuuluu? Speed friending, Sirkku Ingervo
27.2. ViaDia – arjen lähimmäisyyttä, Vuokko Kolehmainen
5.3. Eino Leinoa sanoin ja sävelin harmonikan ja pianon säestyksellä, Anni-Ilona Hiltunen
12.3. Ulkomailla Hangossa, Seppo Rytkönen
19.3. Vammainen lapsi, taakka ja ilo, Helena Nieminen-Ortiz
26.3. Pääsiäisviikon sanomaa, Heli Savola
2.4. Virosta ja viron kielestä, Ulla Palola
9.4. Tämän runon tahtoisin kuulla ja tämän taidekokemuksen tahtoisin kertoa, Eija Rytkönen ja aamupiiriläiset
16.4. Etelä-Pohjanmaa, tulvillaan koettavaa, Else Heikkilä
23.4. Muistojamme Namibiasta, sisarukset Kaarina Pankkonen ja Hely Järvinen
30.4. Vapun aaton tietovisa, Annika Mikkilä
7.5. Kokonaisvaltaista terveyttä ja gospelia, Tarja Aho
14.5. Anna-Maija Raittilan virsirunous, Anneli Malinen ja Helena Nieminen-Ortiz
21.5. Laulaen ja jutellen kohti kesää!

Kamalat äidit -vertaisryhmä murrosikäisten lasten äideille

Ohjaajina toimivat Anu Honka ja Tarja Paananen
Osallistuminen maksutonta, vaatii sitoutumisen ryhmään.
Uusi ryhmä käynnistyy 11.1.2024, lue lisää.
Ilmoittautumiset: jyvaskylankamalat@gmail.com

Ulkoillaan yhdessä!

Torstaisin klo 10
Tutustutaan yhdessä Jyväskylän ulkoilureitteihin vaihtuvin teemoin ja
aloituspaikoin. Yhden ulkoilukerran kesto noin puolitoista tuntia. Syyskauden ensimmäinen kävelykierros lähtee to 11.1. klo 10 Puistotorin puistosta.

Yhteislauluillat

Kuukauden ensimmäinen keskiviikko klo 18

Tervetuloa mukaan laulamaan! Toiveita lauluista voi esittää toimistoon viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Huomaathan myös kevätlaulajaiset su 19.5. klo 15!

7.2. Eija Rantatalo ja Helena Nieminen-Ortiz: Kansakoululaulut

6.3. Anne Karppinen: Ulkomaiset kansanlaulut

3.4. Sinikka Väänänen: Hengelliset toivelaulut

Kirjapiiri I

kokoontuminen joka kuukauden 2. maanantai klo 13,
ohjaaja Kaarina Mäkinen

8.1. Ia Genberg: Yksityiskohdat
12.2. Iida Turpeinen: Elolliset
11.3. Jenni Haukio: Sinun tähtesi täällä
8.4. Edmund de Waal: Jänis jolla on meripihkanväriset silmät
13.5. Sirpa Kähkönen: 36 uurnaa – Väärässä olemisen historia

Kirjapiiri II 

kokoontuminen joka kuukauden 1. tiistai klo 13,
ohjaaja Pirjo-Liisa Sillgren

9.1. Kristiina Markkanen ja LeenaVirtanen: Wivi ja Hanna
6.2. Fiona Valpy: Rue Cardinalan ompelijattaret
5.3. Karin Erlandsson: Koti
2.4. Annette Bjergfeldt: Palermontien taivaallinen laulu
7.5. Petra Rautiainen: Tuhkaan piirretty maa

Ompeluseura

Ohjaaja Vuokko Vuolle-Apiala
Joka toinen keskiviikko klo 13. Kevätkauden tapaamiset 17.1.–24.4. ja 15.5.

Ompeluseurassa käsitöiden lomassa vaihdetaan ideoita, seurustellaan ja juodaan kahvia. Ota oma käsityö mukaan. Vapaaehtoinen kahviraha Kirkon Ulkomaanavun hyväksi.

Leidien leffatreffit 

Annika Mikkilä
Mennään yhdessä elokuvien päivänäytöksiin ja keskustellaan nähdystä elokuvan jälkeen kahvilassa. Koska Finnkinon ohjelmisto julkaistaan viikoksi kerrallaan, kiinnostuneille lähetetään ehdotukset leffatreffeistä tekstiviestillä.
Lisätietoja ja ilmoittautumiset: toimisto@jklnnky.fi tai 040 740 4472.

Exodus –raamattupiiri

Heidi Watia
Exodus  –raamattupiiri on naisille suunnattu piiri, jossa keskustellaan edeltä sovitusta raamatun kohdasta kahvikupin ääressä. Kerran kuussa erikseen sovittuina ajankohtina. Ohjaaja Heidi Watia. Kevätkauden ensimmäinen kokoontuminen torstaina 25.1. klo 14.
Toinen tapaaminen to 29.2. klo 14, aiheena 3. Johanneksen kirje.

IKIOMA-talkoot

Ohjaaja Tanja Nieminen
Erikseen sovittuina aikoina, tauolla keväällä Tanjan opintovapaan ajan. Ommellaan yhdessä koskettelukirjoja näkö- ja monivammaisille lapsille. Jokaiselle kerralle voi tulla uutena mukaan. Ompelukoneen voi tuoda myös. Ilmoitathan tulostasi toimistoon.

Muu toiminta

Lauluryhmä Jännät harjoittelee tiloissamme.

Latinanpiiri on lopettanut toimintansa.

Varttuneiden ja eläkeläisten piiri yhteistyössä Jyväskylän keskustan alueseurakunnan kanssa joka toinen keskiviikko klo 13 NNKY:llä. Kokoontumiset keväällä 2024 10.1. alkaen parillisten viikkojen keskiviikkoisin klo 13, viimeinen kerta on parittomalla viikolla 8.5.

Lisätietoja ohjelmasta ja ilmoittautumiset:

toimisto@jklnnky.fi, 040 740 4472

Tilaisuudet ja piirit ovat kaikille avoimia. Tervetuloa tutustumaan!

Voit tukea toimintaamme liittymällä jäseneksi. Jäsenenä olet osa maailmanlaajuista sisarpiiriä ja saat samalla NNKY-liiton sekä paikalliset jäsenedut. Lisätietoa jäsenyydestä.


Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle

Tule mukaan vertaisryhmään

Kamalat äidit -ryhmä aloittaa tammikuussa

RYHMÄ ON TÄYNNÄ. Voit ilmoittautua varasijalle. Kamalat äidit -sivustolta ja Facebookista löydät lisää tietoa tulevista ryhmistä verkossa ja eri puolilla Suomea. Huomaathan myös hyödylliset verkkoluennot!

Kamalat äidit® on murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Vertaisryhmissä käsitellään vanhemmuuteen ja naisen elämään liittyviä teemoja, jaetaan murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustetaan äitejä jakamaan ajatuksiaan muiden samassa elämäntilanteessa olevien naisten kanssa.
Uusi ryhmä Jyväskylän NNKY:llä aloittaa to 11.1.2024 klo 18. Ilmoittaudu mukaan nyt!

Tapaamiset joka toinen torstai klo 18-20 11.1., 25.1., 8.2., 22.2., 7.3., 21.3., 4.4., 18.4., 2.5. ja 16.5.

Kamalat äidit®-vertaisryhmät ovat murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Äitiryhmissä käsittelemme vanhemmuuteen, äitien jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja, jaamme murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustamme äitejä keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiaan yhdessä muiden ryhmän osallistujien kanssa.

Ryhmät ovat avoimia kaikille murrosikäisten äideille. Ensimmäisten kokoontumiskertojen jälkeen ryhmä jatkaa luottamuksellisena, suljettuna vertaisryhmänä. Osa ryhmistä voi olla kohdennettuja, kuten ryhmät yhden vanhemman perheiden äideille tai uusperheiden äideille.

Kamalat äidit® -ryhmät ovat ryhmänohjaajien ohjaamia vertaisryhmiä, joihin jokainen murrosikäisen lapsen äiti voi osallistua. Ryhmissä keskustellaan muun muassa arjen haasteista, kuten kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä, pelaamisesta sekä niistä asioista, jotka kulloinkin äitejä mietityttävät.

Ryhmän koko 4-10 äitiä/ryhmä. Osallistuminen on maksutonta. Toivomme ryhmiin osallistuvilta sitoutumista ryhmän kokoontumisiin. Jyväskylässä ryhmää ohjaavat Tarja Paananen ja Anu Honka. Ryhmä kokoontuu 11.1. alkaen joka toinen torstai klo 18-20 Jyväskylän NNKY:llä (Puistotori 4). Ilmoittautumiset: jyvaskylankamalat@gmail.com

Ännälä – Jyväskylän NNKY:n juhla- ja kokoustilojen vuokraus

Tiedustelut toimistoaikaan arkisin klo 9-15.
toimisto@jklnnky.fi, 040 740 4472

Vuodesta 1960 Jyväskylän NNKY:n toimitilana palvellut Ännälä Puistotori 4:ssä on kodikas ja tunnelmallinen tila juhliin ja kokouksiin.

Juhlasali

Vuokraamme salia pieniin juhla-, kokous- ja muistotilaisuuksiin. Salissa on piano.
Tilan maksimihenkilömäärä 50. Tilanvuokraehdot löydät sivun lopusta.

Alakerran kerhotila

Kokouksiin ja koulutuksiin enintään 10 hengelle. 

**********

Salin vuokrahinnat 1.1.2023 alkaen

Viikonloppu

la ja su               200 € / pv

Arkipäivä

yli 5 h   tilaisuus         160 € / pv

alle 5 tunnin varaukset tuntiveloituksella 35 € / tunti

Alakerran kerhohuone
100 €/pv

alle 4 tunnin tilaisuudet:

klo 8–16          25 € / tunti

Pöytäliinavuokra
65 € / tilaisuus

Jyväskylän NNKY:n jäsenet saavat tilavuokrista 10 % alennuksen (ei koske pöytäliinoja).

Tilavuokra laskutetaan vuokralaiselta käytön jälkeen. Pidätämme oikeudet hinnanmuutoksiin, voimassa toistaiseksi.

**********

Tilojen siivous ei kuulu hintaan. Asiakas huolehtii omien jälkien siivouksesta. Laskutamme erikseen 150 €, mikäli joudumme siivoamaan tilaa asiakkaan jäljiltä.

Meillä ei ole omaa pitopalvelua, mutta voimme suositella vaihtoehtoja.

Varauksen yhteydessä on ilmoitettava tilojen käyttötarkoitus. Vuokraamme tilaa käyttöön, joka ei ole ristiriidassa arvojemme kanssa. Poliittisesti sitoutumattomana toimijana emme vuokraa tilaa puoluepoliittiseen toimintaan. Emme myöskään vuokraa tiloja käyttöön, jossa alkoholin nauttiminen on huomattavan suuressa roolissa. Tämä ei estä alkumaljojen ja ruokaviinin nauttimista juhlissa.

Takaisin Jyväskylän NNKY:n pääsivulle