
Äideille
Aiheuttaako lapsen murrosikä perheellesi haasteita?
Haluaisitko vaihtaa ajatuksia muiden samassa elämänvaiheessa olevien äitien kanssa?
Kaipaatko tukea, tietoa ja hyviä vinkkejä arkeen?
Kamalat äidit®-toiminta tukee murrosikäisten äitejä
Kamalat äidit -vertaisryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea ja verkossa, chat on auki tiistai-iltaisin Tukinetissä ja Äitien illat -verkkoluentoja on tulossa taas syksyllä – tervetuloa mukaan toimintaan!
Usko omaan itseen vahvistui; olen ihan hyvä äiti tällaisena.
Kamalat äidit -vertaisryhmät

Kamalat äidit®-vertaisryhmät ovat murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Äitiryhmissä käsittelemme vanhemmuuteen, äitien jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja, jaamme murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustamme äitejä keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiaan yhdessä muiden ryhmän osallistujien kanssa.
Ryhmät ovat avoimia kaikille murrosikäisten äideille. Ensimmäisten kokoontumiskertojen jälkeen ryhmä jatkaa luottamuksellisena, suljettuna vertaisryhmänä. Osa ryhmistä voi olla kohdennettuja, kuten ryhmät yhden vanhemman perheiden äideille tai uusperheiden äideille.
Kamalat äidit® -ryhmät ovat ryhmänohjaajien ohjaamia vertaisryhmiä, joihin jokainen murrosikäisen lapsen äiti voi osallistua. Ryhmissä keskustellaan muun muassa arjen haasteista, kuten kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä, pelaamisesta sekä niistä asioista, jotka kulloinkin äitejä mietityttävät.
Vertaisryhmät kokoontuvat joko viikoittain tai joka toinen viikko, yhteensä 5-10 kertaa, 1.5-2 tuntia kerrallaan joko verkossa tai kasvokkain. Ryhmiin osallistuu 4-10 äitiä/ryhmä. Toivomme ryhmiin osallistuvilta sitoutumista ryhmän kokoontumisiin.
Vertaisryhmän toiminta
- on vastavuoroista ja luottamuksellista kokemusten vaihtoa
- perustuu ihmisen tarpeeseen saada ja antaa tukea toinen toisilleen
- on omien kokemusten ja elämäntilanteen jakamista toisia kunnioittavassa ilmapiirissä
Kamalat äidit -chatit Tukinetissä

Tuntuuko siltä, että olet jatkuvasti törmäyskurssilla nuoren kanssa? Kiristääkö pinna, ärsyttääkö? Tai ehkä jokin asia huolestuttaa? Kaipaatko vinkkejä ja ideoita, hyväksi koettuja toimintatapoja hankaliin tilanteisiin nuoren kanssa?
Tule saamaan ja antamaan vertaistukea murrosikäisten äideille suunnattuun Kamalat äidit -chattiin tiistai-iltaisin klo 19-20.30!
Chatissa voit keskustella arjen iloista ja haasteista anonyymisti nimimerkillä muiden äitien ja Kamalat äidit -vertaisohjaajien kanssa. Chatit ovat käynnissä joka tiistai 16.5.2023 asti.
Lämpimästi tervetuloa
Äitien illat -verkkoluennot
Äitien illat ovat murrosikäisten vanhemmille suunnattuja asiantuntijaluentoja ja työpajoja. Iltoja toteutetaan toiveteemoista sekä suomeksi että englanniksi.
Ilmoittaudu mukaan alta!

6.3. klo 18-19.30
Kuinka voi parisuhde teinin vanhempana, Parisuhdekeskus Kataja
5.4. klo 18-19.30
Teenager’s mental health
Yhteistyössä Mieli ry
11.5. klo 18-19.30
Sateenkaarinuori tai transnuori perheessä? Miten tukea nuorta ja pitää huolta itsestään vanhempana, Setan Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus
Haluatko mukaan Kamalat äidit -toimintaan?
- Kamalat äidit -ryhmiä kokoontuu useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea sekä verkossa ja uusia ryhmiä perustetaan kaiken aikaa. Käynnissä olevien ja alkavien ryhmien tiedot näet vertaistoiminnan kalenterista, jonka löydät täältä.
- Jos paikkakunnallasi ei vielä ole Kamalat äidit -ryhmää, voit perustaa sellaisen! Katso lisää ryhmänohjauksesta täältä ja ota meihin yhteyttä: kamalataidit@ywca.fi
- Tutustu myös lehtiartikkeleihin, opinnäytetöihin ja muuhun kiinnostavaan materiaaliin.
- Seuraa ja keskustele somessa Kamalien äitien Facebook-sivulla sekä Instagramissa. Tiedotamme somessa tulevista Äitien illat -luennoista.
Kamalat äidit® -toimintamalli on hyväksytty rekisteröidyksi tavaramerkiksi syyskuussa 2013.
Suomen NNKY-liitto koordinoi ja STEA tukee Kamalat äidit® -toimintaa Veikkauksen varoin.
Palautetta vertaisryhmiin osallistuneilta äideiltä:
”Tämä oli minulle hyvä henkireikä. Niin siis kiva, mahtava.”
”Merkityksellistä oli vertaistuki.”
”Vertaistuki on helpottanut omaa oloa.”
”Armollisuus itseä kohtaan on lisääntynyt.”
”Aina saa tukea, tsemppiä, voimaa.”
”Ryhmässä uskalsi puhua ja sai voimaa.”