Kamalat äidit sohvalla piirroskuva

Äideille

Aiheuttaako lapsen murrosikä perheellesi haasteita?
Haluaisitko vaihtaa ajatuksia muiden samassa elämänvaiheessa olevien äitien kanssa?
Kaipaatko tukea, tietoa ja hyviä vinkkejä arkeen?

Kamalat äidit®-toiminta tukee murrosikäisten äitejä

Kamalat äidit® -vertaisryhmiä järjestetään eri puolilla Suomea ja verkossa, Iltaporinat-chatissa jutellaan tiistai-iltaisin Tukinetissä ja Äitien illat -verkkoluentoja on tarjolla monista mielenkiintoisista teemoista
– tervetuloa mukaan toimintaan!

Usko omaan itseen vahvistui; olen ihan hyvä äiti tällaisena.

Kamalat äidit®-vertaisryhmät

Kamalat äidit®-vertaisryhmät ovat murrosikäisten lasten äideille tarkoitettua vertaistoimintaa. Äitiryhmissä käsittelemme vanhemmuuteen, äitien jaksamiseen ja hyvinvointiin liittyviä teemoja, jaamme murrosikään liittyvää tietoa sekä kannustamme äitejä keskustelemaan ja jakamaan ajatuksiaan yhdessä muiden ryhmän osallistujien kanssa.

Ryhmät ovat avoimia kaikille murrosikäisten äideille. Ensimmäisten kokoontumiskertojen jälkeen ryhmä jatkaa luottamuksellisena, suljettuna vertaisryhmänä. Osa ryhmistä voi olla kohdennettuja, kuten ryhmät yhden vanhemman perheiden äideille tai uusperheiden äideille.

Kamalat äidit® -ryhmät ovat ryhmänohjaajien ohjaamia vertaisryhmiä, joihin jokainen murrosikäisen lapsen äiti voi osallistua. Ryhmissä keskustellaan muun muassa arjen haasteista, kuten kotiintuloajoista, rahankäytöstä, päihteistä, pelaamisesta sekä niistä asioista, jotka kulloinkin äitejä mietityttävät.

Vertaisryhmät kokoontuvat joko viikoittain tai joka toinen viikko, yhteensä 5-10 kertaa, 1.5-2 tuntia kerrallaan joko verkossa tai kasvokkain. Ryhmiin osallistuu 4-10 äitiä/ryhmä. Toivomme ryhmiin osallistuvilta sitoutumista ryhmän kokoontumisiin.

Vertaisryhmän toiminta on luottamuksellista omien kokemusten ja elämäntilanteen jakamista toisia kunnioittavassa ilmapiirissä.

Täältä löydät kevään 2024 Kamalat äidit -vertaisryhmät.

Kamalat äidit®-iltaporinat Tukinetissä

Oletko teinisi mielestä välillä ihan kamala? Niin mekin! Tule porisemaan Tukinettiin tiistaisin klo 20–21 teinin vanhemmuudesta muiden äitien kanssa, jotka elävät samaa yllättävää, ilahduttavaa, hämmentävää ja raivostuttavaa elämänvaihetta.

Chatista löydät kuuntelevia korvia, vertaistukea, uusia ideoita ja ymmärrystä. Voit piipahtaa vain hetkeksi tai viipyä rupattelemassa koko tunnin, kuten itsellesi parhaiten sopii!

Chatissa voit keskustella arjen iloista ja haasteista anonyymisti nimimerkillä muiden äitien ja Kamalat äidit -vertaisohjaajien kanssa. Chatit ovat käynnissä joka tiistai 16.1.-14.5.2024.

Chattiin pääset tästä.

Lämpimästi tervetuloa ❤️

Äitien illat -verkkoluennot

Äitien illat ovat murrosikäisten vanhemmille suunnattuja maksuttomia asiantuntijaluentoja.
Iltoja toteutetaan toiveteemoista suomeksi, selkeäksi suomeksi ja englanniksi. Katso kevään 2024 aiheet täältä ja ilmoittaudu mukaan!

Kamalat äidit®-työpajat

Kamalat äidit -työpajat ovat 1-3 tunnin mittaisia vertaistuellisia kohtaamisia murrosikäisten äideille. Työpajoissa tutustutaan Kamalat äidit -toimintaan, syvennytään valittuun teemaan yhdessä kokemuksia jakaen sekä erilaisia harjoituksia tehden.

Naistenpäivän hyvinvointipaja verkossa 7.3.2024 klo 18-19.30 Ilmoittaudu mukaan täältä!
Äitienpäivän viikon työpaja verkossa 13.5.2024 klo 18-19.30. HUOM! päivämäärä muuttunut aiemmin ilmoitetusta. Ilmoittaudu mukaan tästä!


Haluatko mukaan Kamalat äidit -toimintaan?

Kamalat äidit -ryhmiä kokoontuu useilla paikkakunnilla eri puolilla Suomea sekä verkossa. Täältä löydät kevään 2024 ryhmät!

Jos paikkakunnallasi ei vielä ole Kamalat äidit -ryhmää, voit perustaa sellaisen! Katso lisää ryhmänohjauksesta täältä ja ota meihin yhteyttä: kamalataidit@ywca.fi

Tutustu myös lehtiartikkeleihin, opinnäytetöihin ja muuhun kiinnostavaan materiaaliin.

Haluaisitko saada ajankohtaistietoa toiminnasta? Liity sähköpostilistallemme!

Seuraa ja keskustele somessa Kamalien äitien Facebook-sivulla sekä Instagramissa.

Kamalat äidit® -toimintamalli on hyväksytty rekisteröidyksi tavaramerkiksi syyskuussa 2013.
Suomen NNKY-liitto koordinoi ja STEA tukee Kamalat äidit® -toimintaa.

Palautetta vertaisryhmiin osallistuneilta äideiltä:

”Tämä oli minulle hyvä henkireikä. Niin siis kiva, mahtava.”
”Merkityksellistä oli vertaistuki.”
”Vertaistuki on helpottanut omaa oloa.”
”Armollisuus itseä kohtaan on lisääntynyt.”
”Aina saa tukea, tsemppiä, voimaa.”
”Ryhmässä uskalsi puhua ja sai voimaa.”